Gemeente Rotterdam
zoekt een:

ervaren landschapper

De functie
Heb jij een brede kijk op ruimtelijke ontwikkelingen en kun jij deze vertalen naar opdrachten, ontwerpen en adviezen? Dan zijn wij op zoek naar jou! Je bent in staat je het werkpakket snel eigen te maken en vanuit je kennis te adviseren op buitenruimteprojecten. Afhankelijk van je werkpakket zal de nadruk liggen op adviseren of ontwerpen. Je levert een inhoudelijke bijdrage aan diverse projecten, visies en masterplannen. Je bent in staat om de opgave te formuleren en te vertalen naar een Programma van Eisen (PvE). Je hebt ervaring met participatie en besluitvorming in buitenruimteprocessen. In samenspraak met in- en externe partijen lever je een inhoudelijke en adviserende bijdrage aan projecten. Dit kan zijn door in gesprek te gaan met de gebruikers, maar ook door op kleine vragen snel te reageren met een advies, al dan niet voorzien van een schetsvoorstel. Je kunt het PvE vertalen naar een inspirerend ontwerp wat past binnen de kaders en de context van de locatie. Je hebt kennis van het vak landschapsarchitectuur, bij voorkeur op meerdere gebieden (fysiek en qua netwerk) en zoekt daarbij de integrale samenwerking met andere vakgebieden in en buiten het fysieke domein.

Ben jij onze ontwerper?
Wij zoeken een omgevingsbewuste en communicatieve vaardige collega met WO werk- en denkniveau (WUR, AvB of door ervaring verkregen). Meerdere jaren ervaring in het vakgebied is noodzakelijk. Wij hoeven je niets meer te vertellen over de computerprogramma’s zoals Autocad en het Adobe pakket (Photoshop, Illustrator, Indesign). Door je enthousiasme en gedrevenheid weet je draagvlak te creëren om zo tot de beste ontwerpen te komen. Je vindt het leuk om assistenten binnen het team te coachen en je hebt een flexibele werkhouding. Je ziet verbanden en structuren tussen verschillende vraagstukken en denkt in een breder kader. Ook ben je in staat een concept neer te zetten, bent op zoek naar vernieuwing en je bent gretig om je verder te ontwikkelen. In onze complexe werkomgeving kun je goed schakelen tussen de verschillende niveaus; regio-, stad-, gebied-, en wijk/buurt. Als jij je hierin herkent, dan ben jij de ontwerper die wij zoeken. Rotterdam. Make It Happen. Daar wil je graag aan meewerken.

Het aanbod
Wij bieden je een informele werkomgeving waar geen dag hetzelfde is. De dynamiek van de stad vindt je terug in onze werkwijze. Wij bieden onze medewerkers de mogelijkheid om zich continu te ontwikkelen, zowel op de vak inhoud als op persoonlijke competenties. We doen dit met de hele vakgroep van ± 35 ontwerpers landschap, per gebied of per thema. We leggen de lat hoog, binnen een collegiale werkomgeving.

Afhankelijk van je kennis en ervaring bedraagt je salaris maximaal
€ 4787,- (fsk 11) bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek. Uiteraard biedt de gemeente daarnaast een pakket van goede secundaire arbeidsvoorwaarden.

Je kunt je inhoudelijke vragen stellen én je sollicitatie richten aan Maaike Remmers, Teamleider, tel.nr. 010-4896362.
Heb je vragen die betrekking hebben op de sollicitatieprocedure, dan kun je contact op nemen met Gavir Breidel, Recruiter, te bereiken via tel. 06-18190973.
Reageer voor 9 februari. Belangstellenden die na de reactietermijn reageren, zullen niet meer in de selectieprocedure worden meegenomen.
Online sollicitatieformulier

meer informatie