Rijnboutt
zoekt een:

assistent ontwerper stedenbouw

Over ons bureau:
Rijnboutt staat voor complexe eenvoud. We maken uitdagende stedelijke vraagstukken van de toekomst doelgericht eenvoudig en overzichtelijk. Door een integraal oplossingsgericht proces weten we snel in een open samenwerking tot een uitgesproken resultaat te komen.
We zijn daarbij toegewijd aan onze ontwerpen, en we nemen ook verantwoordelijkheid voor de realisatie: het eindresultaat moet net zo goed en mooi zijn als de eerste ideeën.

Je functie:
Als assistent ontwerper versterk je ons bureau met je sterke ontwerpkwaliteiten. Je werkt aan uiteenlopende opdrachten voor stedelijke vernieuwing, woningbouw of herstructurering. Met onze multidisciplinaire teams (architectuur, stedenbouw, landschap en techniek in huis) kunnen we snel schakelen en pakken we opgaven breed aan. Ook bij selecties en aanbestedingen. Je neemt deel aan overleggen en kunt aantrekkelijk presenteren. Je werkt onder leiding van een senior ontwerper of architect. Een veelzijdige functie, waarin ook een bijdrage kan worden geleverd aan de verdere ontwikkeling van het bureau.

Je werkzaamheden:
Het werk van assistent ontwerper omvat onder meer: het ontwerpen en technisch uitwerken van stedenbouwkundige plannen met oog voor openbare ruimte en buitenruimtes bij gebouwen; het maken van visualisaties; (ondersteunen bij) het opzetten van presentaties en plandocumenten. Je werkt aan meerdere projecten in alle stadia van planvorming. Afhankelijk van de opgave wisselt de teamstelling.

Met een open en onderzoekende houding benader je ontwerpvraagstukken. Je laat je hierbij niet leiden door vooringenomenheid. Je communiceert goed in woord en beeld en zet dat in bij de opzet van inspirerende presentaties.

Je voelt je thuis in integrale ontwerpopgaven op het snijvlak van stedenbouw, landschapsarchitectuur en architectuur, waarbij door alle schalen heen ontworpen wordt. De nieuwsgierigheid om samen te werken met aanverwante disciplines zoals verkeerskundigen en civiel-technici is een pre. Als stedenbouwkundige werk je aan heldere en sterke concepten en ben je in staat deze te vertalen in plantekeningen.

Naast een goede beheersing van 2D software vragen we van een stedenbouwkundige dat hij zijn ontwerpen ook 3D kan visualiseren, zowel schets- als modelmatig.

Je competenties:
Mensen werken graag met je samen en vragen maar wat graag om je input, omdat je inhoudelijk breed kijkt, kwaliteit hoog in het vaandel hebt, een ontwerptalent bent, en niet in de laatste plaats omdat je graag samenwerkt met anderen in het vakgebied.

Je profiel:

  • voltooide Academie van Bouwkunst of TU opleiding, afstudeerrichting stedenbouw (MSc);
  • tenminste 2 jaar relevante werkervaring;
  • basiskennis van relevante wet- en regelgeving;
  • beheersing van Vectorworks (voorkeur), Adobe, Office-pakket;
  • goede beheersing van de Nederlandse (en Engelse) taal in woord en geschrift;

Werken bij Rijnboutt:
Als je onze collega’s vraagt hoe het is om bij Rijnboutt te werken, dan worden de collega’s, de prettige sfeer, de excursies, de professionele manier van werken, de kwaliteit, de diversiteit in disciplines, en de mooie en interessante projecten op bijzondere locaties, steevast genoemd.

Met elkaar werken we aan uitdagende en uiteenlopende opgaven voor ambitieuze opdrachtgevers in de stedelijke vernieuwing, gemengde bestemmingen, woningbouw of (monumentale) herbestemming. Je collega’s zijn prettige vakmensen die elkaar uitdagen tot meer kwaliteit en een nog beter ontwerp. Je werkt vanuit Amsterdam en hebt ook collega’s in Polen (Kraków) waarmee je soms zult samenwerken aan projecten. We investeren graag in het verder ontwikkelen van je talenten, bijvoorbeeld in onze Rijnboutt Academy. We bieden arbeidsvoorwaarden conform de architecten cao.

Enthousiast?
Mail dan je drijfveer om je loopbaan bij ons verder te zetten uiterlijk 28 februari aan info@rijnboutt.nl met als onderwerp “vacature assistent ontwerper stedenbouw”. Uiteraard voorzien van een beknopt CV en aantrekkelijk portfolio (max. 10 mB). Wij verdiepen ons in je sollicitatie, gaan referenties na, en hopen zo de kans op een match te verhogen.

Heb je nog vragen?
Bel dan gerust met onze collega Paul Beijeman via 020 530 48 10.

Meer info - more information