Gemeente Den Haag
zoekt een:

Planoloog met ruime en brede ervaring

Wat ga je doen?
Den Haag is de nationale overheids- en dienstenstad én een mondiaal knooppunt van kennis en innovatie op het gebied van vrede & recht, bestuur en safety & security. Met een aantrekkelijke binnenstad, toonaangevende musea, uitgestrekte parken en elf kilometer kust, maar ook met kwetsbare wijken waar armoede en gezondheid om aandacht vragen. Als het gaat om de toekomst van Den Haag is een hoofdrol weggelegd voor de 60 medewerkers van de afdeling Stedenbouw & Planologie (S&P). Zij maken ‘ruimte voor de stad’ en verbinden ontwikkelingen op korte termijn met perspectief op lange termijn. In een sfeer van professionaliteit, openheid, respect, en collegiale en inspirerende samenwerking, omdat wij geloven dat onze toegevoegde waarde op die manier het best tot z´n recht komt.

Den Haag groeit de komende jaren met meer dan 4000 inwoners per jaar. Dat betekent woningbouw mogelijk maken en investeren in infrastructuur en de kwaliteit van de buitenruimte. Verdichting combineren we met vergroening en verduurzaming. Als ervaren planoloog sta je vooraan bij de vraagstukken die voortkomen uit groei van de stad. Thema’s als natuur inclusief bouwen, walkable city, nieuwe locaties voor geothermie en klimaatbestendige gebiedsontwikkeling maken deel uit van jouw werkpakket. Je bent lid van een gebiedsteam binnen de afdeling S&P en verzorgt de planologische inbreng bij projecten en programma’s die binnen dat gebiedsteam worden opgepakt – van visievorming tot uitvoering. Samen met andere collega’s neem je deel aan planteams die zich bezighouden met het opstellen en actualiseren van bestemmingsplannen. Maar ook adviseer je over bouwinitiatieven (WABO) die niet binnen de geldende bestemmingsplannen passen.. Wil je jouw ervaring inzetten voor een bijzondere stad? Solliciteer dan als ervaren planoloog!

Wat vragen wij?
Je bent een waardige sparringpartner voor bestuurders en de ambtelijke organisatie én voor al onze externe stakeholders. Jouw analytische vermogens zijn gekoppeld aan prima communicatieve vaardigheden. Jij weet met jouw pen de lezer te verleiden. Ook beschik je over:
• een wo-opleiding, bij voorkeur een studie Planologie;
• minstens zes jaar werkervaring op het vakgebied;
• een flinke dosis bestuurlijke sensitiviteit.

Wat bieden wij?
Je bent onderdeel van een creatieve en strategische voorloper op het gebied van ´samen stad maken´. Wij maken ruimte voor de stad, maar ook voor de mensen die bij ons werken. Dat betekent vrij baan voor jouw initiatief en goede ideeën. Daarnaast kun je rekenen op:
• een salaris van maximaal €5.520 bruto per maand (schaal 12)
• een aanstelling voor één jaar, die we bij goed functioneren graag voortzetten met een vast dienstverband
• een mooi pakket arbeidsvoorwaarden en de mogelijkheid om je secundaire arbeidsvoorwaarden zelf te bepalen via een
Individueel Keuzebudget (IKB).

Meer weten?
Voor meer informatie over deze functie en de procedure kun je contact opnemen met Peter Pol, beleidsmedewerker, op telefoonnummer 06 53 44 85 70.
Solliciteer voor 19 februari.

Planoloog met ruime en brede ervaring