Gemeente Den Haag
zoekt een:

Stedenbouwkundige

Word jij geboeid door de combinatie van maatschappelijke en ruimtelijke vraagstukken? En hoe we daarmee omgaan in een unieke stad? Lees dan verder!

Wat ga je doen?
Den Haag is de nationale overheids- en dienstenstad én een mondiaal knooppunt van kennis en innovatie op het gebied van vrede & recht, bestuur en safety & security. Met een aantrekkelijke binnenstad, toonaangevende musea, uitgestrekte parken en elf kilometer kust, maar ook met kwetsbare wijken waar armoede en gezondheid om aandacht vragen. Als het gaat om de toekomst van Den Haag is een hoofdrol weggelegd voor de 60 medewerkers van de afdeling Stedenbouw & Planologie (S&P). Zij maken ‘ruimte voor de stad’ en verbinden ontwikkelingen op korte termijn met perspectief op lange termijn. In een sfeer van professionaliteit, openheid, respect, en collegiale en inspirerende samenwerking, omdat wij geloven dat onze toegevoegde waarde op die manier het best tot z´n recht komt.

Als stedenbouwkundige ben je onderdeel van één of meer multidisciplinaire projectteams waar je ruimtelijke en maatschappelijke ontwikkelingen vertaalt naar gebieds- en ontwikkelvisies. Dit doe je niet alleen van achter je bureau, maar samen met stakeholders en inwoners in de stad. Je adviseert over stedenbouwkundige onderdelen bij ruimtelijke plannen en opgaven waarin de buitenruimte en verdichtingsvraagstukken een rol spelen. Zo werk je bijvoorbeeld aan de versterking van de binnenstad met projecten als het onderwijs- en cultuurcentrum, de renovatie van het binnenhof en de herinrichting van de hartlijn. Door jouw nieuwsgierigheid weet je wat er allemaal op jouw vakgebied gebeurt. Je werkt in het middelpunt van stedenbouwkundige vraagstukken die veel verschillende kanten hebben en behoorlijk ingewikkeld kunnen zijn. Wil jij weten hoe een G4-gemeente aan de toekomst werkt? Solliciteer dan als stedenbouwkundige!

Wat vragen wij?
Je bent leergierig, wilt alles weten van complexe stedenbouwkundige projecten, maar je wilt daar ook een eigen, zichtbare bijdrage aan leveren. Je kunt vanuit je vakkundigheid goed samenwerken, maar zelfstandig krijg je net zo goed dingen voor elkaar. Ook beschik je over:
• Een afgeronde WO opleiding, bij voorbeeld een studie Stedenbouw aan de Technische Universiteit of een Master aan de
Academie van Bouwkunst.
• Minstens twee jaar werkervaring op het vakgebied

Wat bieden wij?
Je bent onderdeel van een creatieve en strategische voorloper op het gebied van ´samen stadmaken´. Wij maken ruimte voor de stad, maar ook voor de mensen die bij ons werken. Dat levert jou heel veel mogelijkheden op. Daarnaast kun je rekenen op:
• een salaris van maximaal €4.225 bruto per maand (schaal 10)
• een tijdelijke aanstelling voor één jaar
• een mooi pakket arbeidsvoorwaarden en de mogelijkheid om je secundaire arbeidsvoorwaarden zelf te bepalen via een
Individueel Keuzebudget (IKB)

Meer weten?
Voor meer informatie over deze functie of de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Demet Voûte, team coördinator Internationale Kust, op telefoonnummer 06 20 37 19 19.
Solliciteer tot 19 februari.

Stedenbouwkundige