provincie Noord-Holland
zoekt een:

Regionaal ontwerper energie en ruimte

Achtergrond
Een provincie waar het fijn is om te zijn. Waar je met plezier woont, werkt en recreëert. Waar je snel en veilig van A naar B kunt komen. Waar altijd iets gebeurt. Dat is Noord-Holland. Dáár zetten zo’n 1000 betrokken medewerkers zich dagelijks voor in.

Daarom werken bij de provincie Noord-Holland
Noord-Holland is vitaal en een belangrijke motor achter de groeiende Nederlandse economie. Noord-Holland geeft ruimte aan groei. Vernieuwing, duurzaamheid en ondernemerschap, daar zetten wij ons voor in. We werken aan werk, bereikbaarheid, innovatie, duurzame energie, de vitaliteit van ons platteland en onze natuurgebieden. We investeren in onze Greenports, de Noord-Hollandse havens, het Noordzeekanaalgebied en mainport Schiphol. We werken hierbij nauw samen met andere overheden, ondernemers, belangenorganisaties en vrijwilligers.

Geen enkele Nederlandse provincie is in de loop der tijd zo veranderd, door natuur en mensenhanden. Het maakt Noord-Hollanders veerkrachtig. Ze hebben een visie en ambities, en geven er enthousiast uitvoering aan. Net als onze medewerkers.

Functie-inhoud
De focus van de functie ligt op de vertaling van de ruimtelijke verkenningen energietransitie MRA en NHN in ambitie, strategie en beleid. Daarbij moet ook een relatie worden gelegd met de nationale opgave.

De energietransitie heeft ingrijpende gevolgen, ook voor het landschap en de publieke ruimte. Ruimteclaims voor zowel besparing, opwekking als transport en opslag van duurzame energie vragen in toenemende mate om integraal provinciaal beleid. Tegelijkertijd onderscheidt de energietransitie zich van andere ruimtelijke ontwikkelingen door een grote dynamiek als gevolg van urgentie en de snelheid en onzekerheden van technologische ontwikkelingen. Daardoor neemt de vraag om een langetermijnperspectief en wendbaar ruimtelijk beleid sterk toe. Om daar beter op voorbereid te zijn voert de provincie op verschillende onderwerpen en schaalniveaus ruimtelijke verkenningen uit. Als regionaal ontwerper energie en ruimte werk je samen met de ruimtelijke denkers binnen het programma TEG aan het agenderen, begeleiden en bestuurlijk laten landen van verschillende ontwerpende onderzoeken in de provincie.

De regionaal ontwerper energie en ruimte zal vanuit het ontwerpteam ingezet worden voor het programma transitie, energie en grondstoffen (TEG).

Functie-eisen
• Academisch werk- en denkniveau (stedenbouw /planologie/ landschapsarchitectuur);
• Minimaal 5 jaar werkervaring in voor de functie relevante richting; interesse of kennis van ruimtelijke aspecten van het energie vraagstuk;
• Innovatief en creatief, streeft vernieuwing na en zoekt ongebruikelijke invalshoeken en oplossingen;
• Scherp analytisch vermogen; in staat om complexe ruimtelijke opgaven te vertalen en te verbinden op verschillende schaalniveaus
• Ervaring met werken in een netwerkomgeving met meerdere actoren die verschillende belangen hebben
• Inzicht en ervaring in het functioneren van het openbaar bestuur, de provinciale organisatie en de daarmee samenhangende besluitvormingsprocessen;
• Omgevingsbewust, gericht op samenwerking;
• Uitstekende communicatieve en schriftelijke vaardigheden, beeldend vermogen;
• Kennis en beheersing van de benodigde softwarepakketten zoals Adobe en GIS.

Aantal uren per week
Fulltime (36 uur)

Salaris
Afhankelijk van leeftijd, opleiding en ervaring minimaal € 3.287,60 en maximaal € 4.696,60 bruto per maand (functionele schaal 11) op basis van een 36-urige werkweek.

Wij bieden goede secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een Individuele Keuze Budget van circa 20% van je bruto jaarsalaris. Je beschikt zelf over dit budget en kunt keuzes maken op gebied van verlofuren en geld. Je bepaalt zelf wanneer je welk deel ervan laat uitbetalen, bovenop je maandelijkse salaris. Verder krijg je alle ruimte om je talent verder te ontwikkelen.

Bijzonderheden
Het betreft een tijdelijke functie voor 1,5 jaar.
Een assessment kan deel uitmaken van de selectieprocedure.
Bij indiensttreding vragen wij om een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG).
Deze vacature heeft geen sluitingsdatum.
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Informatie
Over de inhoud van de functie kun je contact opnemen met John Arkes, sectormanager IOT op tel. (023) 514 4615 of Daphne Rigter, plv. sectormanager IOT op tel. (023) 5144748 of via rigterd@noord-holland.nl
Voor vragen over de procedure kun je terecht bij de Service Desk, Info Personeel op maandag tot en met vrijdag van 9.00 uur tot 12.00 uur en van 13.00 uur tot 16.00 uur, tel. (023) 514 5606.

Reageren
Je sollicitatiebrief en Curriculum Vitae kun je rechtstreeks sturen naar afhandelingws@noord-holland.nl onder vermelding van vacature en vacaturenummer vacaturenummer BEL-IOT-3311-2.

Meer info - more information