Rijkswaterstaat
zoekt een:

Senior Projectm. Vastgoed en Huisvesting

Kantoren, verkeersmanagementcentrales, steunpunten, loodsen en vuurtorens; al deze objecten bevinden zich in de strategische vastgoedportefeuille van Rijkswaterstaat. We hebben ze hard nodig om onze werkzaamheden voor de Nederlandse infrastructuur goed uit te kunnen voeren. Als senior projectmanager weet jij onze complexe uitdagingen op het gebied van vastgoed en huisvesting om te zetten in heldere oplossingen.

Je bent betrokken bij projecten op het gebied van herhuisvesting, verbouw en nieuwbouw  van initiatieffase tot en met nazorg en verantwoordelijk voor doelmatige, efficiënte realisatie. Een optimaal dienstverleningsniveau; dat is jouw streven. Hierbij vertaal je de behoeftes van de (interne) klant naar haalbare doelen. Binnen de aanbestedingsregels die de Rijksoverheid hanteert, maak je heldere afspraken met marktpartijen.

Als spin in het web en natuurlijke sparringspartner zorg je voor balans tussen de belangen van de opdrachtgever, lijnorganisatie en projectorganisatie. Landelijke trends en ontwikkelingen signaleer en analyseer je. Je bevindingen vertaal je naar concrete adviezen. Zo realiseer je wijzigingen en verbeteringen in het product- en dienstenaanbod.

Je werkt nauw samen met assetmanagers. De specifieke ontwikkelingen en behoeftes die zij vaststellen, vertaal jij naar projectdoelstellingen. Vervolgens ben je verantwoordelijk voor de daadwerkelijke realisatie van deze projectdoelstellingen. Hierbij werk je zij aan zij met onder andere (deel)projectleiders, adviseurs, inkoopverantwoordelijken en diverse marktpartijen. Periodiek rapporteer je aan de assetmanager(s) over de voortgang van jouw projecten.

Functie-eisen:

  • Je hebt je WO studie afgerond, bijvoorbeeld in de richting vastgoed, bouwkunde of huisvesting en minimaal vijf jaar relevante werkervaring met de realisatie van complexe, multidisciplinaire projecten.
  • Je hebt kennis van bedrijfsmatige, bestuurlijke en beleidsprocessen en affiniteit met vastgoed- en huisvestingsaangelegenheden.
  • Je hebt ervaring met het adviseren, begeleiden en ondersteunen van de lijn en het (lijn)management.
  • Je hebt ervaring met het inhoudelijk toelichten van bedrijfsvoeringsproducten en -diensten op het gebied van huisvesting.
  • Je hebt ervaring met meerdere onderdelen van en rollen in het adviesproces, zoals diagnose en onderzoek, analyseren, adviseren en presenteren, evalueren, mondeling en schriftelijk rapporteren.
  • Je bent een teamspeler die niet alleen binnen je eigen team samenwerkt, maar ook in relatie met ketenpartners (bijvoorbeeld afdeling ICT of Inkoop).
  • Je hebt een proactieve werkhouding, bent klantgericht, kunt goed samenwerken en analyseren en bent in staat om ontwikkelingen en knelpunten tijdig te signaleren en analyseren.
  • Je bent je bewust van de (in)formele regels, verschillende posities, ontwikkelingen, gevoeligheden en krachtenvelden binnen en buiten de organisatie en handelt hiernaar.
  • Je herkent je in onze kernwaarden: resultaatgericht, aanspreekbaar, dienstverlenend, integer, ondernemend en verbindend.

Reageer voor 9 maart

Meer info - more information