Rijksoverheid
zoekt een:

Beleidsmedewerker bouwkwaliteit

Als beleidsmedewerker bouwkwaliteit ben je breed inzetbaar en heb je een gevarieerd takenpakket. Dat komt omdat je in een politieke, soms hectische omgeving aan verschillende dossiers werkt. Dat doe je de ene keer zelfstandig en de andere keer samen met een projectteam. In onderling overleg stellen we je precieze werkzaamheden vast. Je helpt in ieder geval mee de standpunten van het ministerie op het terrein van bouwregelgeving uit te dragen, maar je staat ook open voor signalen van buiten.

Samen met anderen vertaal je juridisch-technische vraagstukken in concrete beleidsvragen. Denk aan vraagstukken op het gebied van ventilatie, geluid, asbest en het voorkomen van koolmonoxidevergiftiging. Hierover adviseer je aan de minister. Daarnaast fungeer je als gedelegeerd opdrachtgever of contactpersoon richting organisaties als het Nederlands Normalisatie Instituut, de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland of commerciële opdrachtnemers, zoals adviesbureaus.

Het is belangrijk dat de bouwregelgeving goed aansluit op andere wet- en regelgeving in het fysieke domein, in het bijzonder het stelsel van het omgevingsrecht. Als beleidsmedewerker bouwkwaliteit speel jij een cruciale rol in de afstemming hiertussen. Naar aanleiding van maatschappelijke ontwikkelingen draag je bij aan de inhoudelijke vernieuwing van de bouwregelgeving. Verder neem je deel aan overleggen met onder meer vertegenwoordigers van belangenorganisaties en bestuurlijke organen. Tot slot bereid je standpunten over beleidsstukken die door derden, ook van buiten het departement, zijn opgesteld.

Functie-eisen

  • Je hebt een bouwkundige opleiding afgerond affiniteit met de technische bouwregelgeving (Bouwbesluit).
  • Je hebt bij voorkeur ervaring met technisch-inhoudelijke vraagstukken in de bouw.
  • Je bent in staat om draagvlak te creëren en streeft naar consensus, maar je kunt ook goed omgaan weerstand.
  • Je bent een echte duizendpoot en kunt gemakkelijk schakelen tussen verschillende dossiers.
  • Je hebt een flexibele instelling en bent stressbestendig.
  • Je bent samenwerkings- en resultaatgericht.
  • Je bent extern georiënteerd.
  • Je hebt gevoel voor politiek-bestuurlijke verhoudingen.
  • Je beschikt over een vlotte pen.

Voor informatie over arbeidsvoorwaarden en om te solliciteren > klik hier
Reageer voor 26 maart.