Hogeschool Windesheim
zoekt een:

Docent Bouwkunde

Ben jij architect en geeft de interactie met studenten jou energie ? Wil je blijven innoveren binnen je vakgebied door je te blijven ontwikkelen en deze kennis te delen? Dan zoeken wij jou om de professional van de toekomst op te leiden!

Functieomschrijving
Je ben bezig met onderwijsontwikkeling en onderwijsuitvoering van onze BIM-vakken (o.a. 3D-modelleren, clash detectie en virtuele bouwsimulatie), maar ook met ontwerp-gerelateerde vakken, zoals architectuuranalyse, handtekenen en maquettebouw. Je begeleid studenten bij hun ontwerpprojecten en coacht studenten bij comakerships.

Hieronder vallen zowel de inhoudelijke als begeleidende taken. Naast het geven van klassieke colleges staan realistische praktijkopdrachten centraal. Dit zijn bedrijfsprojecten/opdrachten met opdrachtgevers uit het werkveld, studenten als opdrachtnemers en docenten als begeleiders en beoordelaars. Je hebt hierbij een rol als coach en/of als beoordelaar. Het is van belang dat je goed op de hoogte bent en blijft van de ontwikkelingen binnen het vakgebied. Bij voorkeur beschik je om deze reden over een actief netwerk dat je kunt inzetten.

Je dag kan beginnen met een college of een begeleiding bij een project. Er kunnen afspraken zijn met collega’s en met studenten over het onderwijs en de organisatie. Of je bent lesmateriaal aan het voorbereiden voor een college of project.

Wanneer solliciteren
Voor ons is het belangrijk dat je kennis en ervaring hebt in het vakgebied van architect en dat je het contact met jonge mensen leuk vindt. Daarnaast weet je de kennis die je hebt over te dragen. Voor de student is het belangrijk dat je deze kennis op een eigen wijze kunt delen. Hoe je dat moet doen? Daar begeleiden wij je bij. Het helpt wanneer je al eens trainingen hebt gegeven en het leuk vindt zaken uit te leggen. Een probleemoplossend vermogen en in kunnen spelen op verschillende situaties is belangrijk.

Jouw expertise
• Je hebt een afgeronde wo-opleiding Bouwkunde (of aantoonbaar gelijkwaardig werk- en denkniveau)
• Je hebt een onderwijsbevoegdheid of de bereidheid deze te behalen
• Je hebt geruime recente werkervaring als architect
• Je hebt aantoonbare relevante werkervaring met BIM
• Je bent vaardig in ArchiCAD, Solibri, Synchro4D en Lumion of Artlantis
• Je bent sterk in conceptueel ontwerpen en in communiceren met beeld van concept en ontwerp (digitaal en (perspectivische) handschetsen)
• Je weet innovatieve concepten op verschillende schaalniveaus te vertalen naar duurzame en praktijkgerichte ontwerpoplossingen en je hebt affiniteit met architectuuranalyse en stedenbouw
• Je weet op enthousiasmerende wijze studenten te begeleiden bij hun ontwerpprojecten en (afstudeer)comakerships

Wat wij bieden
Bij Windesheim zit je goed als het gaat om persoonlijke ontwikkeling, teamontwikkeling en arbeidsvoorwaarden en regelingen, zoals een dertiende maand, volledige reiskostenvergoeding voor trein of bus en een zeer goede verlofregeling waaronder 428 uur verlof op basis van een 40-urige werkweek.

Wij bieden een uitdagende functie, voor de duur van 1 jaar (mogelijk via onze payrollpartner) met kans op verlenging.

De functie valt onder de standaard functiekarakteristiek van hogeschooldocent A. Afhankelijk van jouw opleiding en relevante werkervaring bedraagt het bruto maandsalaris bij een fulltime dienstverband tussen de €3.392,- en €4.661,- (conform schaal 11 van de cao hbo).

Windesheim als werkgever
Windesheim is een kennisinstelling die waarde(n)volle professionals opleidt, waar het onderwijs studenten uitdaagt, waar docenten kwalitatief goed onderwijs geven en waar onderzoek wordt gedaan dat gericht is op de beroepspraktijk. Meer weten over ons strategisch beleid? Klik hier.

Onze medewerkers waarderen de persoonlijke aandacht die er voor hen is en de diversiteit en de levendige omgeving dankzij de studenten. Zij waarderen hun werk bij Windesheim gemiddeld met een cijfer 7,5.

Contact
Heb je belangstelling voor deze functie?

Bert Kunnen, docent Bouwkunde, geeft je graag antwoord op functie-inhoudelijke vragen. Hij is bereikbaar via: ljh.kunnen@windesheimflevoland.nl |088- 469 70 14.

Marloes Spee, adviseur recruitment, geeft je graag antwoord op overige, procedurele vragen. Ze is bereikbaar via m.spee@windesheim.nl | 088-469 84 76.

Wacht niet met reageren als je enthousiast bent over deze rol. We gaan op korte termijn in gesprek met passende kandidaten.

Aquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Vacature docent Bouwkunde