IMOSS bureau voor stedebouw
zoekt een:

Stedenbouwkundige of Landschapsarchitect

Over de functie
Wij zoeken een gedreven stedenbouwkundige (of landschapsarchitect met affiniteit voor de stad) die in staat is ‘het voortouw’ in een project te nemen. Iemand die door het werken in ontwerpprojecten geleerd heeft hoofd- van bijzaken te scheiden en naast de inhoud van het project ook de voortgang van de werkzaamheden in de gaten kan houden. Wij zoeken een creatieve initiator die in staat is anderen in zijn of haar omgeving te inspireren, te motiveren en daarbij ook aan te sturen. Onze ideale kandidaat voelt zich thuis in complexe en integrale ontwerpopgaven op het snijvlak van stedenbouw en landschapsarchitectuur, waarbij door alle schalen heen ontworpen wordt, ook is men in staat inhoudelijke ideeën overtuigend te verbeelden en uit te dragen. Deze beschikt over het vermogen om samen te werken met aanverwante disciplines zoals verkeerskundigen, civiel techneuten en architecten. Als stedenbouwkundige werkt men vanuit heldere en sterke concepten en is in staat deze te vertalen in heldere principes, visies en plannen.

Gezien de verwachte groei van het bureau in de komende jaren zoeken wij een persoonlijkheid die ‘het bouwen aan een team’ als uitdaging ziet. De functie biedt de mogelijkheid de toekomstige strategie en inhoudelijke profilering van het bureau mede te bepalen.

Over IMOSS
Wij zijn een ontwerp- en adviesbureau voor stedenbouw, landschap en buitenruimte. Wij creëren ruimtelijke oplossingen die onze leefomgeving mooier en aangenamer maakt.
Met een team van 15 tot 20 mensen, veelal jonge collega’s, werken wij aan veel projecten door heel Nederland. Dat doen wij vanuit ons industrieel kantoor in Amersfoort, gevestigd op het terrein van de toenmalige Hollandse IJzeren Spoorwegmaatschappij (HIJSM) uit 1904, de Wagenwerkplaats.

Wij werken hard, zijn ambitieus en trots op het resultaat van ons werk en het team dat dit mogelijk maakt. Wij zoeken een collega die wil bijdrage aan onze groei en succes.
Jouw profiel

Je hebt een ontwerp opleiding Stedenbouw/landschap op academisch niveau (TU, Academie van Bouwkunst). Daarnaast heb je minimaal 4 jaar werkervaring als (aankomend) stedenbouwkundige/landschapsarchitect. Je hebt brede interesse voor je eigen vak en de daaraan verwante vakgebieden zoals landschap en architectuur. Je bent conceptueel sterk en in staat om door alle schalen heen te ontwerpen. Je hebt een goede beheersing van grafische programma’s zoals Adobe PhotoShop, Illustrator en InDesign. Beheersing van Vectorworks is een pre net als goede tekenvaardigheid (hand). Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden zowel in woord als geschrift;

Wat kunnen wij je bieden
Wij bieden een inspirerende werkplek in een bureau waar veel ruimte is voor persoonlijke ontwikkeling. Een veelzijdige functie, waarin een substantiële bijdrage kan worden geleverd aan de verdere ontwikkeling van het bureau. Je wordt betrokken bij de ontwikkeling en realisatie van gevarieerde, complexe en uitdagende projecten waarbinnen je je rol kunt pakken. Dat mag je doen samen met een team gedreven collega’s in een inspirerende werksfeer.
IMOSS blijft zicht steeds vernieuwen, niet allen op inhoudelijk vlak maar ook op het vlak van de arbeidsvoorwaarden. Zo bieden wij bijvoorbeeld al onze werknemers een onbeperkt aantal verlofdagen aan.

Is dit de job waar je je de komende jaren in wilt bijten? Stuur je reacties, bestaande uit een motivatie, CV, portfolio en eventuele aanbevelingen aan jobs@imoss.nl, t.a.v. Joram van Otterloo. Voor aanvullende informatie over deze vacature kun je contact opnemen met Joram van Otterloo of Serge Vonk.