Rotterdamse Academie van Bouwkunst
zoekt een:

Hoofd Masteropleiding Architectuur

Functie
Wij zijn per 1 juni 2018 op zoek naar een Hoofd van de Masteropleiding Architectuur die zich voor een termijn van 4 jaar, voor 1,5 dag per week (of iets meer), kan en wil verbinden aan de Academie en haar onderwijsvisie.

Als Hoofd Architectuur bepaal je mede de koers van de Academie. Je geeft richting aan het ontwerponderwijs vanuit de actieve rol die jij in het actuele architectuurdebat inneemt en bent het gezicht van de architectuuropleiding. Je stuurt op de thematische en inhoudelijke ontwikkeling van het gehele curriculum en bent eindverantwoordelijk voor de architectuurstudio’s. Daarnaast ben je samen met het Hoofd Stedenbouw verantwoordelijk voor de studio’s op het grensvlak tussen architectuur en stedenbouw. Vanuit het netwerk van de Academie en je eigen netwerk verbindt je de inhoud van de studio’s met docenten uit het werkveld. Daarnaast heb je een rol als voorzitter van afstudeercommissies en als interne criticus bij tussen- en eindpresentaties van de studio’s en voer je gesprekken met studenten. Het les geven maakt, in principe, géén onderdeel uit van de functie.

Het onderwijs concentreert zich op de donderdagavond en de vrijdag. Wij verwachten dat je op vrijdagen aanwezig bent en incidenteel, voor bijvoorbeeld afstudeerpeilingen, eindpresentaties van de studio’s en gesprekken met studenten, op andere avonden in de week naar de Academie komt.

Profiel
• Je hebt liefde voor de architectuur, beschikt over ruime werkervaring in het vakgebied en wordt daarbinnen als vooraanstaand beschouwd.
• Je bent zeer goed op de hoogte van de ontwikkelingen binnen en van de belangrijke (maatschappelijke) ontwikkelingen die relevant zijn voor het vakgebied van de architectuur en bent is staat die kennis te vertalen naar het onderwijs aan de Academie.
• Je hebt een uitgebreid netwerk binnen het werkveld van de architectuur en daarbuiten en wilt dat netwerk voor de Academie inzetten.
• Je hebt affiniteit met en/of kennis van de stedenbouw.
• Je voelt je aangesproken door de onderwijsvisie van de Academie (zie www.ravb.nl/over-ravb/visie/) en wilt de huidige positie van de Academie verstevigen.
Daarnaast vinden we het belangrijk dat je je herkent in het volgende:
• Je spreekt Nederlands.
• Je hebt affiniteit en/of ervaring met het concurrent onderwijsmodel van de Academie.
• Je bezit een open en toegankelijke houding met interesse in het leerproces van jonge aankomende professionals op masterniveau.
• Je hebt ervaring met het begeleiden en coachen van mensen in hun professionele en persoonlijke ontwikkeling.
• Je werkt graag samen binnen een kleine, informele organisatie en hebt een collega-, student- en docentgerichte houding.

Vanzelfsprekend beschik je over een afgeronde masteropleiding in de Architectuur.

Aanbod
Hogeschool Rotterdam biedt je in eerste instantie een arbeidsovereenkomst voor een jaar met de mogelijkheid tot verlenging. Het salaris bedraagt minimaal € 4.122,09 en maximaal
€ 5.301,29 bruto per maand (schaal 12) bij een volledig dienstverband, exclusief 8% vakantiegeld en 8,3% eindejaarsuitkering. Onze secundaire arbeidsvoorwaarden omvatten uitstekende scholingsmogelijkheden en een aantrekkelijke pensioenregeling en stellen je in staat een goede balans te realiseren tussen werk en privé.

Enthousiast?
Je kunt reageren tot en met 22 april 2018 door je motivatiebrief en CV te mailen naar Chris van Langen, directeur van de Academie (c.r.van.langen@hr.nl/06-53708029). De gesprekken zullen plaatsvinden op donderdag 24 mei 2018.

Voor meer inhoudelijke informatie over deze functie en voor informatie over wat de vereisten voor de sollicitatie zijn, kun je contact opnemen met Chris van Langen, directeur van de Academie (010-7945375 / c.r.van.langen@hr.nl).

Vacature Hoofd Architectuur