Commissie Welstand&Monumenten Rotterdam
zoekt een:

medewerker secretariaat welstand (arch.)

Stadsontwikkeling Rotterdam
De commissie voor Welstand en Monumenten adviseert het gemeentebestuur over de vraag of de aan haar voorgelegde bouwplannen voldoen aan redelijke eisen van welstand, zoals die in de Welstandsnota Rotterdam zijn vastgelegd. Ook beoordeelt de commissie aanvragen voor aanpassingen en herbestemmingen van monumenten op basis van het monumentenbeleid. De commissie wordt ondersteund door een professioneel secretariaat van architecten dat is ondergebracht bij de afdeling Bouw en Woningtoezicht, cluster Stadsontwikkeling.

De functie
Je werkt voor het secretariaat van de commissie W + M. Daar ben je onderdeel van een team dat (in mandaat van de commissie) de beoordeling van kleinere plannen uitvoert. Daaronder vallen reguliere bouwplannen (nieuwbouw en verbouw) en monumentenplannen. Deze worden getoetst aan de criteria uit de Welstandsnota Rotterdam en het monumentenbeleid. De toets maakt deel uit van het proces voor aanvragen omgevingsvergunning. Strijdigheden worden met aanvragers besproken en in schriftelijk goed onderbouwde en begrijpelijke adviezen verwoord.
Meer informatie over de commissie en de Welstandsnota Rotterdam: www.rotterdam.nl/welstand

Vraag en aanbod
Je bent architect met een opleiding die recht geeft tot opname in het Nederlands Architectenregister. Je bent een teamplayer en analytisch ingesteld. Je beheerst het ontwerpen en technisch detailleren van bouwplannen en / of monumentenplannen. Je bent oplossingsgericht, klantgericht, doortastend en overtuigend. Je hebt een levendige aansprekende stijl maar je kunt in je communicatie ook kort en duidelijk zijn (mondeling en schriftelijk).
Kennis van Rotterdam strekt tot aanbeveling, evenals affiniteit met en ervaring op het gebied van erfgoed.

Het betreft een functie van 32-36 uur/week voor minimaal 1 jaar. Afhankelijk van je leeftijd, opleiding en ervaring bedraagt je salaris maximaal € 4.225,- (FSK 10) bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek.

Ben jij onze nieuwe collega?
Stuur een beknopte motivatie en cv (geen portfolio’s) tot uiterlijk 6 mei a.s. naar: bwt-ciewm@rotterdam.nl
Voor meer informatie: bel Brechje Pronk (0612621540) of Mijntje Vervoort (0657883528)

Procedure
Sollicitatiegesprekken vinden plaats in week 20 op maandag 14 en dinsdag 15 mei.
Voorafgaand aan de definitieve keuze voor een kandidaat kan gevraagd worden een proefadvies te schrijven en / of een dagdeel mee te lopen met het team.