gemeente Kampen
zoekt een:

ervaren landschapsarchitect

Duurzame ontwikkeling en ruimtelijke kwaliteit van de openbare ruimte zijn de uitgangspunten voor ons werk, dat we omgevingsbewust uitvoeren. We ontwikkelen visies voor gebieden en we geven kaders voor de ontwikkeling en het gebruik van gebouwen. Dat doen we in 4 teams: Ontwerp en Inrichting, Beleidsontwikkeling en Advisering, Projecten, Vastgoed. Samen maken wij ons sterk voor een vitale en mooie stad in een cultuur van samenwerken, vertrouwen en passie.

Bij het team Ontwerp en Inrichting staat het ontwerp en de inrichting van de openbare ruimte centraal. Het gaat om stedenbouw, natuur en landschap, cultureel erfgoed, verkeer, water en geo-informatie. Vanuit deze disciplines worden bestuurlijke adviezen voorbereid en wordt inbreng geleverd in projecten.

Kampen
Gelegen in het Nationaal Landschap IJsseldelta en met een goed bewaarde en zeer aantrekkelijke middeleeuwse binnenstad behoort Kampen tot de mooiste historische steden van Nederland. Binnen de gemeentegrenzen bevinden zich o.a. de oudste polder van Nederland en zes dorpen.
Kampen is volop in beweging met een aanzienlijke gebiedsontwikkeling en binnenstedelijke transformatie. Kampen blijft groeien in inwoneraantal. Ook zijn er nieuwe ontwikkelingen zoals het Stationskwartier en de ontwikkeling van een nieuw dorp aan de zuidkant van het onlangs gerealiseerde Reevediep (dat onderdeel is van het project ‘Ruimte voor de Rivier’).

Wat ga je doen?
We zoeken een ervaren landschapsarchitect/ontwerper openbare ruimte met een sterke affiniteit met ontwerpopgaven op zowel landschappelijk gebied als op openbare ruimte. Je werkt samen met de collega’s stedenbouw en landschap aan het vormgeven en uitvoeren van de gebiedsopgaven en transformatielocaties in Kampen. Er is een grote diversiteit aan werkzaamheden, doordat er veel op de agenda staat in Kampen (initiatieven van derden en de eigen gemeentelijke agenda).
• Je maakt gebiedsvisies, ontwerpt stedenbouwkundige en landschapsplannen (groen en grijs) en inrichtingsplannen voor de openbare ruimte. Je werkt zelfstandig en op verschillende schalen (t/m DO).
• Je voert overleg met en presenteert plannen aan projectteams, externe partijen, bewoners en gemeentebestuur.
• Je adviseert in diverse grote en kleine projecten (uitbreidingslocaties, stedelijke vernieuwing, zowel in de stad als de dorpen) en in het kader van ‘omgevingsplannen’.
• Je herkent nieuwe opgaven en weet die te agenderen bij de directie en het gemeentebestuur.
• Je inventariseert en beheert samen met je collega’s stedenbouw en landschap de werkplanning en zet zo nodig opgaven extern uit.
• Je begeleidt/faciliteert initiatiefnemers
• Je adviseert en ondersteunt het gemeentebestuur in portefeuillehoudersoverleggen, raadscommissies en raadsvergaderingen.

Wat breng je mee?
Je hebt een afgeronde opleiding HBO of WO opleiding Larenstein, Academie van Bouwkunst of Wageningen. Je hebt 5 tot 10 jaar ervaring met het zelfstandig werken als ontwerper in complexe projecten. Je bent creatief en kijkt over de grenzen van je vak heen. Je hebt aantoonbare goede ontwerpcapaciteiten door alle schalen heen. Je hebt een overtuigende portfolio aan eigen ontwerpen in verschillende fases. Je hebt kennis van actuele thema’s, zoals duurzaamheid (water, klimaat en energietransitie). Je hebt gevoel voor de praktijk, techniek en de ambachtelijke kant van het vak (materialen en straatmeubilair, kabels en leidingen, regen- en grondwater, funderingen, etc.). Je hebt ervaring met projectmatig werken en planontwikkeling. Je hebt een uitstekende visuele verbeeldingskracht in onder meer Adobe CS 6.

Je beschikt over de volgende competenties:
• Goede communicatieve vaardigheden om zowel verbinder, overtuiger als onderhandelaar te zijn.
• Goed kunnen samenwerken met collega’s, externe partijen en betrokkenen om tot een gezamenlijk gedragen plan te komen.
• Goede presentatievaardigheden.
• Resultaatgerichtheid.
• Verantwoordelijkheidsgevoel voor het eigen handelen.
• Onderzoekend en analytisch.
• Initiatiefrijk en enthousiast.
• Omgevingsbewust, luisterend en relativerend.

Wat bieden wij?
Wij bieden jou een aanstelling voor vooralsnog 1 jaar. Afhankelijk van opleiding en ervaring bedraagt het salaris maximaal € 4.319,- (functieschaal 11; beleidsontwikkelaar A) bruto per maand bij een 32-urige werkweek. Daarnaast krijg je prima secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een individueel keuzebudget van 17,05%, koop en verkoop van verlofdagen en betaald ouderschapsverlof.

Meer weten?
Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Auke Schipper, teammanager Ontwerp en Inrichting, telefoonnummer (06) 51 01 54 21.

Iets voor jou?
Heb je belangstelling voor deze vacature en voldoe je aan de functie-eisen, solliciteer dan via de sollicitatielink.

Je kunt reageren tot en met 21 mei 2018.

Wij wensen geen acquisitie voor deze vacature!

solliciteer hier