KAW
zoekt een:

Stagiair Bouwkunde te Groningen

KAW architecten en adviseurs is een bijzonder bureau. Onze ambitie is stedelijke, ruimtelijke en sociale vernieuwing in stad en dorp vooruit helpen. Met mooie ontwerpen, goed onderzoek, werkzame adviezen, duurzame techniek en resultaatgericht projectmanagement. We werken met 70 mensen vanuit Groningen, Rotterdam en Eindhoven.

KAW zoekt een enthousiaste student(e) die:

  • bij onze bouwkundig tekenaars en architecten wil stagelopen
  • zich wil ontwikkelen in het definiëren, ontwerpen, bouwen, onderhouden en aansturen van bouwkundige processen en/of producten
  • affiniteit heeft met duurzame projecten in de architectuur
  • kennis heeft van bouwmaterialen, bouwfysica en het berekenen van constructies
  • rekening houdt met omgevingsfactoren
  • kennis heeft van het tekenen met 3D-programmatuur (bij voorkeur Archicad)
  • kennis van het Adobe pakket heeft
  • initiatieven durft te nemen
  • open staat om te leren
  • de Nederlandse taal uitstekend beheerst zowel mondeling als schriftelijk

Periode en locatie
Stageperiode: september 2018 voor minimaal 5 maanden.
Locatie: Groningen – Kattenhage 1

KAW biedt
 een stagevergoeding van € 316,- per maand o.b.v. 40 uur per week werken
 iedere dag een gratis lunch! (in ruil voor de tafel dekken)
 een enthousiasmerende werkomgeving
 begeleiding in het werk en bij je persoonlijke ontwikkeling
 leerzame en mooie projecten waaraan je mag werken
 een werkplek in de binnenstad van Groningen in een monumentaal pand

Als stagiair werk je mee in ons team, aan diverse plannen op zowel architectonisch als stedenbouwkundig gebied. Je werkzaamheden zullen bestaan uit het meewerken aan projecten en het uitvoeren van werkzaamheden tijdens alle fasen van een project. Door de multidisciplinaire benadering van KAW werk je veel samen met ontwerpers, projectarchitecten en projectmanagers. We garanderen een zeer leerzame stage waarin je mogelijkheden krijgt het vak écht te ontdekken en een belangrijke bijdrage te leveren aan de projecten. Je kunt je voorkeur aangeven voor werkzaamheden op het gebied van tekenwerk (Archicad) of werkzaamheden in ons ontwerpteam.

Ervaringen van oud stagiaires:
Jord Sinke – Hanzehogeschool Groningen – HBO Bouwkunde – 24 jaar
Momenteel zit ik in het laatste jaar van de opleiding en heb ik de minor architectuur afgerond. Door mijn interesse en passie voor architectuur heb ik een plaats in het ontwerpteam van KAW gekregen.
De werkzaamheden binnen het ontwerpteam zijn heel afwisselend en vooral als stagiair. Ik word betrokken bij meerdere projecten waar ik telkens nieuwe werkzaamheden leer en ervaar. Door de verschillende werkzaamheden leer je veel nieuwe programma’s kennen en verschillende aspecten binnen het ontwerpen.

Bernd Hidding – Windesheim Zwolle – HBO Bouwkunde – 23 jaar
Momenteel zit ik in het studiejaar met uitstroomprofiel Bouwtechniek & Bouwmanagement. Doordat ik al meerdere stages heb gelopen op verschillende afdelingen weet ik nu wat ik echt leuk vind om te doen. Daarom heb ik gericht voor een stage bij KAW gekozen op het gebied van bouwkundig tekenen. Het eerste gesprek voelde meteen goed en dit bleek ook wederzijds te zijn. De werkzaamheden die ik verricht bij KAW zijn erg afwisselend, de ene week ben ik aan het detailleren en de andere week ben ik bezig met een stedenbouwkundigplan uit te werken. Iedereen bij KAW is erg vriendelijk en behulpzaam, voor je gevoel val je een warm bad en na een aantal weken kan ik wel zeggen dat ik mijn plek bij KAW architecten goed heb gevonden.

Interesse ?
Ben jij die student en wil je bij ons stagelopen? Super! Mail dan je CV, motivatiebrief en (eventueel) portfolio naar: Marjo Struif Bontkes, P&O adviseur. personeelszaken@kaw.nl.

Meer info - more information