Gemeente Alphen aan den Rijn
zoekt een:

Senior Ontwerper

voor 36 uur per week (1,0 fte)
Academisch werk- en denkniveau
De afdeling Ingenieursbureau (IB) is verantwoordelijk voor de planvorming, ontwerp, (beleids-)advisering en realisatie op het gebied van openbare ruimte. De afdeling bestaat uit een team Projecten, een team Ontwerp en Advies en een team Projectbeheersing.

Wat ga je doen?
Bij gebiedsontwikkelingen speelt de onbebouwde ruimte als verbinding met de bebouwde ruimte een belangrijke rol. Jouw werkzaamheden vinden voornamelijk plaats in de planologische, ontwikkelingsfase en ontwerpfase van projecten. In deze conceptuele fase werk je nauw samen met de stedenbouwkundig ontwerper en beleidsmedewerkers en lever je je inbreng in de vorm van conceptuele ontwerpen/visies voor de openbare ruimte.
Je formuleert de ontwerpuitgangspunten en adviseert daar waar nodig. Richting projectteams adviseer jij met betrekking tot het ambitieniveau en toets je de integrale benadering van het openbaar gebied.
Je bent in staat jouw ontwerpen te vertalen in aansprekende visuele presentaties.
Bij gebruikmaking van externe marktpartijen zorg jij als regisseur voor een goede opdrachtformulering, de begeleiding en producttoetsing. Je speelt een belangrijke rol bij burgerparticipatie door deel te nemen aan bewonersavonden en het houden van presentaties.
Als conceptueel ontwerper ben je de ambassadeur van de afdeling. Jij bent de schakel tussen de afdeling en de interne samenwerkingspartners. Afdelingen waar je intensief mee samenwerkt zijn Ruimte en Beheer Openbare Ruimte. Je bent een belangrijke sparringpartner voor de ontwerpers binnen onze organisatie.
Je volgt de ontwikkelingen van het vakgebied, projectmatig werken is jou niet onbekend en je draagt je steentje bij in diverse projecten en vakoverleggen.

Wie ben je?
Je bent in staat om conceptueel te denken, je bent ambitieus, creatief, flexibel en je hebt inlevingsvermogen. Als ontwerper van de openbare ruimte ben je in staat jouw conceptuele ontwerpen af te stemmen op de belangen van de ontwikkelingen. Je hebt een uitgesproken visie op de inrichting en vormgeving van de openbare ruimte en weet deze met enthousiasme en overtuiging te presenteren.|
Je kennis heb je opgedaan op het gebied van landschapsarchitectuur en je hebt ervaring op het gebied van planontwikkeling voor de openbare ruimte. Daarnaast heb je kennis van en inzicht in het relevante vakgebied, ontwerptechnieken, wet- en regelgeving, normen en aanbevelingen en beschik jij over advies- en organisatietalent. Uiteraard kun je je mondeling en schriftelijk goed uitdrukken en ben je behendig met automatiseringstoepassingen (visualisatiesoftware, microstation).
Samengevat zijn wij op zoek naar een topper met een eigen signatuur op het gebied van landschapsarchitectuur. Iemand die een aanvulling is op het niveau van het team zoals dat er nu staat.

Wie zijn wij? Zie hiervoor https://vacatures.werkeninhetwesten.nl/vacature/2950/senior-ontwerper-openbare-ruimte/

Wat bieden wij?
Wij bieden jou uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden in een ambitieuze, informele organisatie met flexibele werkplekken en werktijden in het spraakmakende glazen gebouw. Daarnaast bieden wij jou de mogelijkheid om je binnen je vakgebied verder te ontwikkelen. De functie is gewaardeerd in schaal 11 (minimaal € 3.348,- en doorgroeimogelijkheden tot maximaal € 4.859,- bruto per maand bij een 36-urige werkweek). Het betreft de HR21-normfunctie Medewerker ontwerp & voorbereiding II.

Meer weten?
Martin Groen, teamleider Projecten, verstrekt graag verdere inlichtingen (06-46973137).

Interesse?
Als je wilt solliciteren, schrijf dan een brief met CV en portfolio waarin je goed motiveert waarom jij de meest geschikte kandidaat voor deze vacature bent. Solliciteren kan tot en met 15 juni 2018 online via Werken in het Westen o.v.v. vacaturenummer IB 18-42.

Meer info - more information