Academie van Bouwkunst Groningen
zoekt een:

Docent Ruimtelijk Ontwerp

De Academie voor Architectuur & Built Environment is één van de Schools binnen de Hanzehogeschool Groningen en verzorgt de bacheloropleiding Built Environment en de masteropleiding Architectuur aan de Academie van Bouwkunst.

De Academie voor Architectuur & Built Environment is per direct op zoek naar een coachende en inspirerende

Docent Ruimtelijk Ontwerp

0,2 – 0,3 fte (+/- 8 uur per week), vacaturenummer v18.0089

De Academie voor Architectuur & Built Environment
Als docent Ruimtelijk Ontwerp maak je deel uit van het opleidingsteam en werk je onder de verantwoordelijkheid van een teamleider. Het team is verantwoordelijk voor de uitvoering en de ontwikkeling van het onderwijsprogramma van de masteropleiding Architectuur en de minor Architectural Design van de Bacheloropleiding Built Environment. Meer informatie over deze onderwijsprogramma’s – Built Environment. Je bent zowel inzetbaar in de minor Architectural Design van de bacheloropleiding als in de masteropleiding.

De master Architectuur is in transitie en zal in september 2019 starten met een nieuw curriculum. Het komende jaar zullen wij met het team de verdere ontwikkeling van de master en onze organisatie vormgeven.

Wie ben jij?
Jij bent een inspirator en kunt onze studenten enthousiasmeren vanuit de competenties explore, design en create. Wij vinden deze competenties van groot belang binnen onze academie. Je werkt vanuit plezier en nieuwsgierigheid. Je biedt een veilige omgeving, waarin studenten zich volledig kunnen ontplooien. Je bent betrokken, je weet wat studenten bezighoudt en bent oprecht geïnteresseerd in de ander. Je bent goed in staat studenten zowel het belang als de impact, van wat ze leren, in te laten zien en te laten ervaren. Je bent op groei gericht, zowel van je studenten als ook van jezelf. Je leert studenten de onzekerheid van het leren te verdragen en viert met hen niet alleen de momenten van succes maar ook van het falen. Je zorgt voor afwisseling in de les en durft nieuwe dingen te proberen. De begeleiding van jouw studenten kenmerkt zich door continue coaching en het geven van opbouwende feedback. Eigen regie en zelfsturing van de studenten staan hierin centraal.

Wat verwachten wij van jou in de rol van docent
Als docent begeleid jij onze studenten in hun leerproces. Tot je kerntaken behoren het verzorgen van ateliers en het begeleiden en coachen van studenten. Samen met de collega-docenten lever je een bijdrage aan de ontwikkeling, evaluatie en bijstelling van het onderwijsprogramma. Het deelnemen aan onderzoek kan onderdeel uitmaken van het takenpakket. Het is gebruikelijk om vanuit je eigen netwerk actuele en inspirerende opdrachten te genereren voor het onderwijs en onderzoek.

Functie-eisen
Je beschikt over een afgeronde master, bijvoorbeeld Architectuur of Ruimtelijk ontwerp en hebt ervaring in coachend doceren. Je bent bij voorkeur actief in de beroepspraktijk en/of onderzoek. Je hebt een goede beheersing van het Engels en Nederlands, aangezien het onderwijs wordt aangeboden in beide talen. Het masteronderwijs is op vrijdag voor beide semesters. Het onderwijs voor de minor is op dinsdag, woensdag of donderdag en alleen in het eerste semester.
Tenslotte gaan wij ervan uit dat je beschikt over een breed vakinhoudelijk netwerk.

Arbeidsvoorwaarden
Het betreft een tijdelijk dienstverband voor een jaar, verlenging daarna is niet uitgesloten. Benoeming geschiedt volgens de bepalingen van de cao-hbo in de functie van Docent. De functieschaal is maximaal 11. Het salaris bedraagt minimaal € 3.201,- en maximaal € 4.661,- bruto per maand bij een volledige betrekking.

De Hanzehogeschool Groningen heeft een uitgebreid pakket secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een 13e maand. Daarnaast stimuleert de Hanzehogeschool medewerkers om zich voortdurend te professionaliseren.

Nieuwe medewerkers moeten bij indiensttreding een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) aanvragen. De kosten hiervoor worden door de Hanzehogeschool vergoed.

Inlichtingen en solliciteren
Wil je graag meer informatie? Berit Ann Roos, directeur Academie van Bouwkunst, vertelt je er graag meer over. Je kunt haar bereiken op telefoonnummer 050-595 7938 of via b.a.roos@pl.hanze.nl.

Voor vragen over het gebruik van het digitale sollicitatieformulier kun je contact opnemen met HR Recruitment, telefoonnummer 050-595 75 05.

Sluitingsdatum is 20 juni 2018

De sollicitatiegesprekken worden ingepland op dinsdag 26 juni 2018.

Status vacature
Deze vacature is gelijktijdig intern en extern opengesteld. Medewerkers die werkzaam zijn bij de Hanzehogeschool Groningen hebben voorrang op externe kandidaten.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Solliciteren