Gemeente Utrecht
zoekt een:

Landschapsarchitect

Utrecht maken we samen met JOU!
Utrecht is een gewilde plek om te wonen, te werken, te leren en te verblijven. Door haar centrale ligging, de historische binnenstad, het vele groen in en om de stad en een gevarieerde mix aan voor­zieningen. Deze combinatie maakt Utrecht tot een van de meest concurrerende regio’s van Europa. Tot het jaar 2040 groeien we met zo’n 80.000 inwoners naar 430.000 Utrechters.

Het stelt ons voor grote uitdagingen op het vlak van gezonde verstedelijking, kwaliteit openbare ruimte, mobiliteit, klimaatadaptatie etc. Wil jij helpen bij het vinden van oplossingen en het vergroten van kwaliteit van leven in Utrecht? Solliciteer direct!

Dit doe je UtrECHT
Wij zoeken een talentvolle en enthousiaste Medior Landschapsarchitect. Je beschikt over sterk ontwikkelde ontwerpvaardigheden, conceptuele denkkracht en communicatiekwaliteit. Daarbij hoort een kritische houding en visie op het vakgebied. Bij voorkeur voeg je nieuwe inzichten en ervaringen toe. Je vindt het leuk om te werken in een dynamische omgeving, in multidisciplinaire teams en in samenwerking met initiatiefnemers uit de stad. Je bent nieuwsgierig en kunt goed luisteren en komt gemakkelijk met de inbreng van verschillende partijen tot een concreet voorstel.

Dit is jouw werkplek
Je werkt bij de Ontwikkelorganisatie Ruimte in het Gilde Ruimtelijke Kwaliteit en Duurzaamheid. Hier werken mensen die alles weten (te vinden) over hoe we Utrecht gezond en duurzaam kunnen inrichten. Daarbinnen is Stedenbouw het subgilde dat jouw thuisbasis vormt met circa 25 stedenbouwkundigen, landschapsarchitecten en bouwplancoördinatoren. Jouw vak oefen je uit vanuit ons nieuwe Stadskantoor, direct naast station Utrecht Centraal.

Dit breng je mee

 • Je hebt minstens 5 jaar werkervaring als landschapsarchitect, in (hoog)stedelijke context, op verschillende schaalniveaus, met aantoonbare ontwerp-, presentatie- en communicatiekwaliteit. (Bij voorkeur opgedaan bij een overheidsinstantie).
 • Je hebt een brede oriëntatie op het vakgebied en affiniteit met stedenbouw, mobiliteit, ecologie, erfgoed, klimaat en duurzaamheid.
 • Je komt in een dynamische werkomgeving zelfstandig, in multidisciplinaire teams en met Utrechters tot integrale oplossingen. Daarvoor heb je een scherp beoordelingsvermogen, doorzettings- en overtuigingskracht, gecombineerd met een positieve, proactieve werkhouding.
 • Je kunt (vak)collega’s inspireren, aansturen en begeleiden.
 • Je beheerst Adobe en Microstation (Acad).
 • Je hebt een afgeronde wo-opleiding Landschapsarchitectuur of vergelijkbare werkervaring.

Dit bieden we jou
We willen dat onze medewerkers gemotiveerd en betrokken zijn en dat ook blijven. Daarom willen wij dat jij met plezier naar je werk gaat. Zo werken we optimaal samen aan een mooie stad. Dit bieden wij jou aan:

 • Een 36-urige werkweek met een bruto maandsalaris tussen de € 2.795 aanloopschaal) en € 4.859 (functionele schaal). Het precieze bedrag stemmen we af op jouw kennis en ervaring.
 • Een tegemoetkoming in de reiskosten voor de afstand woon-werk verkeer bij gebruik van het openbaar vervoer of fiets.
 • Een Individueel Keuzebudget (IKB). Met het IKB pas je de arbeidsvoorwaarden aan naar jouw eigen omstandigheden. Denk bijvoorbeeld aan het kopen van extra verlofuren. De hoogte van het Individueel Keuze Budget (IKB) is 16,8% van je salaris.
 • We vinden een goede balans tussen werk en privé belangrijk voor onze medewerkers. Daarom heb je in veel functies de mogelijkheid om op verschillende locaties en bijvoorbeeld thuis te werken.
 • We bieden veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en diverse cursussen en trainingen.
 • Voor een overzicht van alle arbeidsvoorwaarden kijk op: https://www.werkenbijutrecht.nl/arbeidsvoorwaarden

Is dit jouw baan? Solliciteer direct!
Enthousiast geworden om als Landschapsarchitect aan de slag te gaan voor de gemeente Utrecht? Solliciteer direct online maar uiterlijk 9 juli 2018 via het online sollicitatieformulier. Heb je vragen over de vacature, de organisatie of de procedure? Neem dan contact op met Werner de Feijter, Adviseur stedelijke ontwikkeling, 030-2860294 of Marjolein Bracht, Adviseur stedelijke ontwikkeling, 030-2860252. Of kijk op onze website www.werkenbijutrecht.nl voor meer informatie.

We zijn een diverse en inclusieve organisatie. Een organisatie die ruimte biedt aan iedereen en die de kracht van de diversiteit van medewerkers inzet om betere resultaten te halen voor de stad. Talent als basis en diversiteit als kracht. Naast je kwaliteiten, talenten en motivatie breng je onder andere ook jouw leeftijd, geaardheid, achtergrond of arbeidsbeperking mee. En die verwelkomen we.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Solliciteer nu!