Rijkswaterstaat
zoekt een:

Omgevingsmanager

Rijkswaterstaat staat voor de grootste onderhoudsopgave in zijn geschiedenis. Keringen, sluizen, bruggen, tunnels en viaducten die in de vorige eeuw zijn gebouwd, zijn toe aan renovatie en vervanging. We zien dit als een kans om onze infrastructuur meteen veiliger, duurzamer en digitaal up-to-date te maken. Dat vraagt, naast flinke investeringen, om menskracht en specifieke kennis. Als omgevingsmanager heb jij overzicht en inzicht in het complexe speelveld van de verschillende betrokken partijen. 

Omgevingsaspecten van middelgrote, multidisciplinaire en risicovolle aanleg- en onderhoudsprojecten in heel Nederland; dat is waar jij je op richt. Je verbindt de infrastructurele projecten van Rijkswaterstaat met de directe omgeving. Dit doe je op verschillende bestuurlijke niveaus en over werkvelden en processen heen. Hierbij hanteer je een gebiedsgerichte en omgevingsbewuste aanpak.

Het strategisch beleid van Rijkswaterstaat vertaal je naar de projecten en je zorgt voor de borging ervan. Je werkt volgens het Integraal Projectmanagementmodel van Rijkswaterstaat. Daarin werk je samen met onder andere de projectmanager, contractmanager, technisch manager, manager projectbeheersing en regisseur assettmanagement aan de voorbereiding, het management en de realisatie van projecten. Ook analyseer je risico’s en kansen voor de realiseerbaarheid en de verwachtingen op het gebied van omgevingsmanagement binnen het project.

Binnen het projectteam heb jij een coachende rol. Je stuurt vanuit de omgevingsaspecten je omgevingsadviseurs aan. En je zet de beschikbare mensen en middelen zo efficiënt mogelijk in. Via je projecten vertegenwoordig je Rijkswaterstaat op tactisch, strategisch en operationeel niveau. Je betrekt de juiste in- en externe spelers en stakeholders bij jouw project. Op effectieve wijze realiseer je zo de gewenste positionering van Rijkswaterstaat. Dankzij jouw proactieve tactische en strategische afstemming verlopen werkzaamheden goed. Je concentreert je daarbij op het managen van politiek-bestuurlijke aspecten, verkeersmanagement, communicatie, conditionering en ruimtelijke ontwikkelingen.

Functie-eisen:

  • Je hebt een hbo- of wo-diploma in een relevante richting zoals Bestuurskunde, Politicoligie, Communicatie, Planologie.
  • Je hebt minimaal drie jaar ervaring met omgevingsmanagement en aantoonbare ervaring met het leidinggeven aan teams.
  • Je hebt kennis van het besluitvormingsproces en Regionale kennis
  • Je hebt kennis van de werkwijze van aanleg en onderhoud.
  • Je kunt goed netwerken.
  • Je kunt goed anticiperen, bent proactief en in staat om in scenario’s te denken.
  • Je bent je bewust van de (in)formele regels, verschillende posities, ontwikkelingen, gevoeligheden en krachtenvelden binnen de organisatie en handelt hiernaar.
  • Je herkent je in onze kernwaarden: resultaatgericht, aanspreekbaar, dienstverlenend, integer, ondernemend en verbindend

Reageer voor 27 juli. Meer informatie over de vacature > klik hier.

 

Meer info - more information