Inbo
zoekt een:

Digital innovation engineer

Als digital innovation engineer dagen wij je uit onze processen in ontwerp en engineering te verbeteren, versnellen, versimpelen. Met het onderzoeken, ontwikkelen en implementeren van nieuwe technieken help je onze workflows te optimaliseren. Op het snijvlak van architectuur, engineering en ICT help je ons de strategie te bepalen waarmee we koploper blijven op het gebied van BIM en de steeds snellere automatisering in ontwerp en uitvoering.

Inbo is een multidisciplinair architectenbureau met meer dan 200 creatieve medewerkers, die met elkaar werken aan een grote diversiteit aan projecten, van seriematige woningbouw tot complexe woontorens, van parkeergarage tot laboratorium, van school tot ziekenhuis. In alle fasen van ontwerp tot en met werkvoorbereiding zien wij kansen ons werk slimmer en leuker te maken met gebruik van nieuwe digitale applicaties.

Onze BIM modellen worden steeds slimmere Digital Twins waarin informatie een grotere rol gaat spelen. Vergaande prefabricage, 3D printen en robotisering vragen intelligente 3D modellen. Virtual Reality geeft onszelf en onze klanten meer inzicht en biedt kansen om op een andere manier te gaan ontwerpen en engineeren.

Het digitale innovatietalent dat wij zoeken:

 • heeft een hbo/wo opleiding en een bouwkundige achtergrond
 • heeft goede kennis en ervaring met Revit en BIM
 • heeft affiniteit met visueel programmeren
 • heeft (basis)kennis van applicaties als Dynamo, 3DS Max interactive, Navisworks, Enscape, Sefaira, BIM360, Solibri, Rhino en Grasshopper
 • voelt zich uitgedaagd door ontwikkelingen als parametrisch ontwerpen, digital twins, Internet of Things, big data, robotisering en 3D printen
 • ziet het als een uitdaging om processen en workflows te verbeteren
 • kan goed zelfstandig en samen werken
 • is onderzoekend en denkt out-of-the-box
 • werkt resultaatgericht
 • heeft goede communicatievaardigheden en overtuigingskracht
 • is enthousiast, creatief en flexibel.

Wij bieden je een interessante en uitdagende baan (32-40 uur/week) met volop mogelijkheden om je talenten te ontwikkelen en kennis te delen. Bijvoorbeeld via trainingen in onze InboAcademie en externe trainingen en door het bezoeken van BIM bijeenkomsten. We bieden je flexibiliteit in waar en wanneer je werkt, met Woudenberg als vaste uitvalsbasis en regelmatig ook één van onze andere vestigingen, met name Amsterdam en Eindhoven, incidenteel ook Rotterdam en Heerenveen.

Herken jij je in dit profiel en heb je interesse in deze baan? Stuur dan vóór 22 augustus 2018 een mail met cv en motivatiebrief naar hr@inbo.com. Sollicitatiegesprekken vinden plaats op dinsdag 28 augustus in Woudenberg. Wil je meer weten, bel dan met Josine van Gulik (06 10 93 65 46).

vacature