Commissie Ruimtelijke Kwaliteit A'dam
zoekt een:

secretaris

Ruimte en Duurzaamheid is op zoek naar een commissiesecretaris voor de Commissie Ruimtelijke Kwaliteit. De commissie levert welstandsadviezen en monumentenadviezen aan het Amsterdamse gemeentebestuur (stadsdelen en centrale stad). De belangrijkste taak is het waarborgen van de kwaliteit van de gebouwde en de nog te ontwikkelen omgeving.

De commissie wordt ondersteund door het Bureau van de Commissie Ruimtelijke Kwaliteit, feitelijk het secretariaat. Het bureau is gevestigd bij Ruimte en Duurzaamheid. Het bureau verricht alle relevante werkzaamheden voor het laten functioneren van de commissie. Het stelt de agenda’s op voor de vergaderingen, bereidt de vergaderingen voor en verzorgt de verslaglegging. Ook onderhoudt het bureau het contact met de stadsdelen en met de betrokken organisatieonderdelen.

Werkzaamheden:
■Ondersteunt de Commissie bij haar advisering inzake de welstands- en monumentenaspecten van bouwplannen.
■Bereidt commissievergaderingen voor en stelt heldere adviezen op.
■Vormt de deskundige spil tussen subcommissie, betrokken stadsdelen en indieners van bouwplannen.
■Adviseert als gemandateerde van de commissie zelfstandig over bouwplannen binnen het vastgestelde beleid.

Wij vragen
■Een flexibele, enthousiaste collega met academisch werk- en denkniveau op bouwkundig en architectonisch gebied.
■Antoonbare werkervaring in het veld van architectuur en/of stedenbouw en affiniteit met monumenten en cultuurhistorie.
■Betrokkenheid bij Amsterdam, kennis van de stedelijke dynamiek, van de stedenbouwkundige en architectonische opbouw en van actuele ontwikkelingen.
■Het vermogen om met oog voor detail plannen te kunnen analyseren en in verband te kunnen brengen met het vigerende welstandsbeleid.
■Interesse in inhoudelijke debatten, adviesvaardigheid met goede redactionele en contactuele vaardigheden.
■Bekendheid met en gevoel voor bestuurlijke verhoudingen en procedures.

Competenties
■Omgevingsbewustzijn;
■Samenwerken;
■Relatiebeheer;
■Initiatief;
■Resultaatgerichtheid;
■Overtuigingskracht.

Wij bieden
■Een aanstelling op basis van een tijdelijke aanstelling, bij wijze van proef, voor de duur van 12 maanden. Bij gebleken geschiktheid gevolgd door een vaste aanstelling.
■Afhankelijk van je opleiding en werkervaring bedraagt het salaris minimaal € 3.080,- en maximaal € 4.541,- bruto per maand (salarisschaal 10A) op basis van 36 uren per week.
■De gemeente Amsterdam kent prima opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden plus een goed pakket secundaire arbeidsvoorwaarden. Deze secundaire arbeidsvoorwaarden bestaan o.a. uit opname in het ABP-pensioenfonds, een maandelijkse bijdrage in de ziektekostenverzekering en per 1 januari 2017 het
■Individueel Keuzebudget. Dit is een vrij besteedbaar budget. Je kunt bijvoorbeeld zelf beslissen wanneer je het budget wil laten uitbetalen en hoeveel extra verlof je nodig hebt.

Informatie
Voor meer informatie over de functie kunt u contact opnemen met Paul Rosenberg, algemeen secretaris van de Commissie Ruimtelijke Kwaliteit bij Ruimte en Duurzaamheid, via mail p.rosenberg@amsterdam.nl of via 06-12462541

Voor meer informatie over de sollicitatieprocedure kunt u contact opnemen met Hedwig Wubbolt, secretaris Team Capaciteit en Matching via vacatures.rd@amsterdam.nl of 06-12661256
Sollicitaties

Heb je belangstelling voor deze functie? Reageer dan uiterlijk 19 augustus 2018 onder vermelding van Secretaris bij de Commissie Ruimtelijke Kwaliteit – 18070088.

Meer info - more information