Rijkswaterstaat Corporate Dienst
zoekt een:

Clustercoördinator vastgoed huisvesting

Kantoren, verkeersmanagementcentrales, steunpunten, loodsen en vuurtorens; al deze objecten bevinden zich in de strategische vastgoedportefeuille van Rijkswaterstaat. We hebben ze hard nodig om onze werkzaamheden voor de Nederlandse infrastructuur goed uit te kunnen voeren. Als clustercoördinator geef je samen met het afdelingshoofd leiding aan het team dat verantwoordelijk is voor het strategische vastgoed- en huisvestingsbeleid en het beheer en onderhoud van de gebouwenportefeuille.

Je bent betrokken bij alles wat er binnen de afdeling speelt. Daarbij heb en houd jij het overzicht en bewaak je de balans tussen het werkpakket en de beschikbare capaciteit. Je bent continu zichtbaar, aanspreekbaar en gericht op samenwerking. Op alle niveaus maak jij verbinding met collega’s. Dankzij je leiderschapskwaliteiten beïnvloed je de groepsdynamiek positief. Je bent voor je collega’s een prettige sparringpartner, zowel op inhoud als op persoonlijke ontwikkeling.

Op een aantal inhoudelijke dossiers ben jij het eerste aanspreekpunt. Zo ben je verantwoordelijk voor de periodieke verantwoordingsrapportages en voortgangsbewaking. Je stimuleert je collega’s om te evalueren en stuurt op de verbetermaatregelen die nodig zijn om elke dag beter te worden. Jouw ervaring met procesgericht werken zet je daarbij adequaat in.

Je werkt nauw samen met het afdelingshoofd. Samen met hem ontwikkel je de afdelingsstrategie en zorg je dat producten en diensten van de afdeling binnen de kaders van tijd en kwaliteit worden geleverd. Met het afdelingshoofd bewaak je de randvoorwaarden  waarbinnen de afdeling optimaal kan bijdragen aan de doelstellingen van het organistatieonderdeel Corporate Dienst.

Functie-eisen:

  • Je hebt een wo-diploma in de richting vastgoed, bouwkunde of huisvesting en minimaal vijf jaar relevante werkervaring.
  • Je hebt kennis van bedrijfsmatige, bestuurlijke en beleidsprocessen en van vastgoed- en huisvestingsaangelegenheden.
  • Je hebt ervaring met het adviseren, begeleiden en ondersteunen van de lijn en het (lijn)management.
  • Je hebt een proactieve werkhouding, bent klantgericht en kunt goed samenwerken.
  • Je bent in staat om ontwikkelingen en knelpunten tijdig te signaleren en analyseren.
  • Je bent je bewust van de (in)formele regels, verschillende posities, ontwikkelingen, gevoeligheden en krachtenvelden binnen en buiten de organisatie en handelt hiernaar.
  • Je herkent je in onze kernwaarden: resultaatgericht, aanspreekbaar, dienstverlenend, integer, ondernemend en verbindend.

Solliciteer voor 10 september. Meer over de vacature en hoe te solliciteren > klik hier

Meer info - more information