Rijksvastgoedbedrijf (RVB)
zoekt een:

Expert architectuur

Functieomschrijving
Als expert architectuur bij het Rijksvastgoedbedrijf heb je een unieke rol binnen de bouw- en vastgoedwereld. Je bent van klantvraag tot na de oplevering als architect betrokken bij grote verbouwings- en nieuwbouwprojecten en hebt — met een adviesportefeuille om ‘u’ tegen te zeggen — in diverse teams een invloedrijke adviesrol.

Je hebt als expert architectuur een coördinerende rol bij de afdeling Architectuur en Techniek van de directie Transactie en Projecten. Jouw adviesportefeuille is zeer divers met rechtbanken, gevangenissen, monumenten, rijksverzamelkantoren en eventueel paleizen. Als architect werk je aan de grotere verbouwings- en nieuwbouwprojecten, waarbij je vanaf het eerste initiatief tot en met de oplevering en nazorg betrokken bent. Je start elk project met de interpretatie van de klantvraag: wat is de kern van het huisvestingsprobleem, wat zijn de ambities en de gevraagde functionaliteit? Jij vertaalt de vraag in een projectspecifiek programma van eisen. Dit doe je zowel voor traditionele als voor geïntegreerde contracten. In de ontwerp- en realisatiefase borg je de kwaliteit en veiligheid door toetsing en sturing van opdrachtnemers.

Daarnaast geef je input op vraagstukken op portefeuilleniveau: wat betekent de vastgoedportefeuillestrategie voor een individueel project en andersom? In deze rol adviseer je in teams bij het formuleren van de huisvestings- en/of vastgoedvraag. Ook werk je in een multidisciplinair team van architecten en technisch adviseurs samen aan de ontwikkeling en het beheer van het vastgoed. Vanuit je expertise analyseer, begeleid en toets je samen met architecten, stedenbouwkundigen en landschapsarchitecten de ruimtelijke opgaven die spelen rondom de inpassing, de ontwikkeling, de uitbreiding of afstoting van het rijksvastgoed. Of onderzoek je samen met projectmanagers van het rijk, provincie en gemeente de mogelijkheden voor ons vastgoed binnen de beleidskaders.

Naast je eigen projecten ben je verantwoordelijk voor het opstellen en tijdig leveren van het integraal technische of architectonische advies in onze huisvestingsprojecten. Hiertoe stuur je het adviesteam aan en werk je nauw samen met de eindverantwoordelijke projectmanager, aan wie je het advies oplevert. Je bewaakt de kwaliteit, zorgt voor afstemming tussen de technische disciplines en zorgt dat dit advies in samenhang is met juridische en financiële overwegingen, en past in de planning van de projectmanager. Natuurlijk houd je daarbij rekening met de politieke en bestuurlijke dimensie. Je dringt gericht door tot de kern van de huisvestingsvraag en zet deze met het adviesteam om in een marktvraag, waarmee ontwerpers en uitvoerende partijen goed uit de voeten kunnen. Ook toets je de producten van de markt.

In deze bijzondere functie binnen de bouw- en vastgoedwereld werk je nauw samen met collega’s in een team. Je hebt je eigen projecten, maar bent ook betrokken bij (reviews van) producten en adviezen van collega’s. Op die manier delen en ontwikkelen we jouw en onze vakkennis.

Functie-eisen

  • Je werkt en denkt op academisch niveau, verkregen door opleiding en/of ervaring.
  • Je hebt een voor de functie relevante opleiding afgerond op ten minste hbo-niveau, bijvoorbeeld bouwkunde of architectuur.
  • Je hebt actuele kennis van het verduurzamen van gebouwen. Zowel op het gebied van energiebesparing en -opwekking als op het gebied van circulaire economie.
  • Je hebt inzicht in ontwerp- en bouwprocessen en ervaring met adviseren in complexe huisvesting- en of vastgoedvraagstukken.
  • Je bent gewend om te werken in teams en daarbij over de grenzen van het eigen vakgebied heen te kijken.
  • Je hebt ervaring met het aansturen van (advies)teams, kunt goed samenwerken en beschikt over overtuigingskracht.
  • Je kunt een diverse werkportefeuille aan, met grote en kleine, complexe en eenvoudiger projecten, die verspreid kunnen zijn over het hele land.
  • Je kunt effectief variëren in diepgang en snelheid van je advies: soms globaal en snel, soms gedetailleerd en uitgebreid.
  • Je beschikt over een sterk ontwikkeld analytisch vermogen, kunt goed plannen en organiseren, bent creatief, flexibel en werkt actief aan je eigen ontwikkeling.
  • Je weet wat er speelt in de organisatie en haar omgeving en benut die kennis voor je werk en de organisatie.

Arbeidsvoorwaarden
Salarisniveau: schaal 12
Maandsalaris: Min €3.667 – Max. €5.450 (bruto)
Dienstverband: Vaste aanstelling (eventueel met een proeftijd)
Minimaal aantal uren per week: 32
Maximaal aantal uren per week: 36
Rijbewijs: B

Digitaal solliciteren
Reageer voor 12 september. Solliciteer snel en gemakkelijk op deze vacature via onze sollicitatiepagina
Een ieder, ongeacht het geslacht, wordt uitgenodigd te solliciteren, tenzij anders vermeld.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Werken voor Nederland