Rijksvastgoedbedrijf
zoekt een:

Projectmanager duurzame energie

Meer duurzame energie opwekken heeft prioriteit bij de overheid. Als projectmanager bij het Rijksvastgoedbedrijf werk jij hieraan mee. Je leidt projecten voor de verhuur van rijksvastgoed, waarbij jouw focus ligt op het uitgeven van rijksgronden waarmee marktpartijen duurzame energie kunnen opwekken. Denk aan wind- of zonneparken.

De verhuurprojecten die je leidt zijn divers, complex en innovatief. Daarnaast draag je bij aan de ontwikkeling van vastgoedbeleid voor verhuur. Je houdt je bijvoorbeeld bezig met verhuringen voor de ondergrond van water voor gebiedsontwikkeling, complexe verhuur voor duurzame energie of verhuur met meerdere contractvormen. Vaak zijn er meerdere bestuurslagen betrokken bij de projecten. Gelukkig weet jij als geen ander structuur aan te brengen, het project te organiseren en belangentegenstellingen te overbruggen. Van projectplan tot en met afronding, jij zorgt in alle fasen voor deskundige aansturing. Dankzij jou worden de projecten op tijd, volgens afspraken en binnen het budget gerealiseerd.

Als projectmanager duurzame energie bezoek je regelmatig rijksvastgoedlocaties door het hele land. Voor zowel in- als externe partijen vorm jij het aanspreekpunt. Je werkt in opdracht van de programmamanager duurzame energie en zorgt voor afstemming met je collega’s, zoals verhuurexperts, andere projectmanagers en -leiders en collega’s die gespecialiseerd zijn in inkoop, contractmanagement, financiën, vastgoedbeheer, portefeuillestrategie en portefeuillemanagement.

Extern heb je contact met gemeenten en provincies en departementen en zelfstandige bestuursorganen die het rijksvastgoed gebruiken. Denk aan Rijkswaterstaat, de ministeries van Defensie en Justitie en Veiligheid, het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers en Staatsbosbeheer. Daarnaast heb je te maken met marktpartijen. Hieronder vallen bijvoorbeeld ontwikkelaars, investeerders, bouwbedrijven, taxateurs en makelaars, het notariaat, asbest- en bodemsaneerders en onderzoeksbureaus. Op deze manier bouw je snel een uitgebreid netwerk op.

Functie-eisen

 • Je hebt een wo-diploma op het gebied van vastgoed en/of gebiedsontwikkeling en aantoonbare praktijkervaring in het vakgebied.
 • Je hebt ervaring met het leiden van complexe projecten, waarbij verschillende partijen betrokken zijn en je kunt goed omgaan met tegengestelde belangen.
 • Je hebt kennis van en ervaring met projectmatig werken in een complexe omgeving en met vernieuwende projecten, inclusief het opstellen van bijbehorende rapportages.
 • Je hebt kennis van de diverse vormen van verhuur en in gebruik geven van (rijks)vastgoed.
 • Je hebt affiniteit met of kennis van het verhuren en in gebruik geven van vastgoed voor de opwekking van duurzame energie. Denk hierbij aan windparken en zonneparken.
 • Je bent in je onderhandelingen creatief, omgevings- en kostenbewust.
 • Je bent communicatief sterk en weet mensen aan je te verbinden.
 • Je spreekt en schrijft goed Nederlands en bij voorkeur ook Engels.
 • Je bent je bewust van de omgeving waarin je werkt en weet wat er in de organisatie speelt.
 • Je kunt anderen aanzetten tot actie en bent creatief.
 • Je kunt je werk goed plannen en organiseren en de voortgang ervan effectief bewaken.
 • Je bent resultaatgericht en organisatiesensitief, en kunt goed netwerken.

> meer informatie over de functie en sollicitatieprocedure

solliciteer voor 26 oktober