Gemeente Dordrecht
zoekt een:

Stedenbouwkundig Medewerker

Stedenbouwkundig Medewerker
36 uur | Dordrecht

In de aankomende jaren wil Dordrecht een ambitieus programma realiseren. Binnen de bestaande stad moeten grote aantallen woningen worden gebouwd waarbij vraagstukken spelen op het gebied van mobiliteit, klimaatadaptatie en duurzaamheid. Als stedenbouwkundig medewerker draag je bij aan de ontwikkeling van Dordrecht door verbeelding van visies en stedenbouwkundige studies te vertalen naar concrete plannen en verkavelingen. Is dit jouw volgende stap? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Wat ga je doen?
• Je maakt coördinatietekeningen voor projecten en bent verantwoordelijk voor inhoudelijke afstemming binnen de gemeentelijke organisatie.
• Je maakt verbeeldingen van stedenbouwkundige/landschapskundige ontwikkelingen in Dordrecht op ieder schaalniveau, van regio/stad tot inrichting van de buitenruimte.
• Je levert een vakinhoudelijke bijdrage aan beleidsontwikkeling, ontwikkelvisies en projecten voor de stad. Je maakt verkavelingsplannen voor deelgebieden en inrichtingsvoorstellen voor de openbare ruimte.
• Je levert een bijdrage aan kennisontwikkeling en –overdracht binnen het vakteam.Je coördineert afstemming binnen projecten (beheer, kabels/leidingen/bomen e.d.) en adviseert over bouwplannen. Je bent in staat om plannen uit te werken tot gedetailleerde verkavelings- of inrichtingstekeningen.

Wat neem je mee?
Net als iedere medewerker van de gemeente Dordrecht beschik je over de vaardigheid om goed samen te kunnen werken en vertrouwen te geven, verantwoordelijkheid te dragen en het initiatief te nemen. Je hebt gevoel voor het stedenbouwkundig ontwerp, beheerst de nieuwste presentatietechnieken en bent bereid je daarin verder te ontwikkelen.

• Je hebt een afgeronde opleiding aan de HTS of vergelijkbaar en ca. 5 jaar ervaring in het ontwerpen op verschillende schaalniveaus.
• Je hebt basisvaardigheid met tekenprogramma’s, de vakgroep werkt met Bentley-MicroStation en goede vaardigheden met Adobe software zoals Indesign, Illustrator en Photoshop.
• Het is mooi meegenomen wanneer je kennis hebt van en ervaring met de toepassing van GIS-analyse en 3d-technologieën (virtual reality, 3d printen, etc.) in projecten.

Waar kom je te werken?
Je maakt onderdeel uit van het zelfsturend kernteam Ruimtelijke Ordening, Stedenbouw en Wonen (10 pers.) binnen het cluster Stad waar collegialiteit, een goede werksfeer en een stimulerende werkomgeving van groot belang zijn. Samen werken we met veel plezier aan de grote ambities die de gemeente op ruimtelijk gebied heeft. De taken worden in goed onderling overleg verdeeld, waarna je zelfstandig aan de slag gaan met de uitvoering.

Wat bieden we jou?
Een functie met een gevarieerd takenpakket waarin je over de volle breedte van het vakgebied werkt. Je krijgt veel verantwoordelijkheid en vrijheid om je werk te doen en in te richten, uiteindelijk is het resultaat wat telt. Het salaris is afhankelijk van opleiding en ervaring en wordt gebaseerd op schaal 9 (Car-Uwo).

Wij zijn een moderne werkgever. Wij kennen uitstekende arbeidsvoorwaarden op het gebied van reiskosten, flexibele werktijden, verlofregelingen, studiefaciliteiten en pensioen. Daarnaast beschik je als medewerker over een Individueel Keuze Budget van 17,05% van je bruto jaarsalaris. Je beheert dit budget zelf en je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om dit (of een deel hiervan) te laten uitbetalen of er vakantie uren van te kopen.

Solliciteren of meer weten?
Je kunt direct online solliciteren door te klikken op de sollicitatiebutton. Reageer voor 7 november 2018. Als je meer wilt weten over deze functie, neem dan contact op met Edwin van Son, Strategisch adviseur Stedenbouw 078-7704933 of Heleen Kromkamp, Clustermanager Stad 078-7704907.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Trefwoorden: Stedenbouwkundig Medewerker, Stedenbouw, HTS, Vacature Dordrecht

Meer info - more information