Gemeente Rotterdam
zoekt een:

Stedenbouwkundige

Functie
Stel je hebt je de afgelopen jaren bewezen als Stedenbouwkundige binnen een andere (middel)grote gemeente of toonaangevend ontwerpbureau en vraagt je af wat je volgende stap zal zijn. Waar denk je dan aan? Precies! Een rol als Stedenbouwkundige in Rotterdam.

Waarom?
Omdat wij nou eenmaal gaafste stad van het land zijn en complexe opgaven hebben waar jij je als stedenbouwkundige in vast mag bijten. Rotterdam staat de komende jaren voor een flinke opgave: we verdichten en vergroenen de stad in hoog tempo en werken aan een energietransitie. Kwaliteit en kwantiteit gaan daarbij hand in hand. Bovendien werk je nauw samen met andere disciplines, met name planologie en landschap.

Wat ga je dan doen?
Je bent verantwoordelijk voor een deel van de stad. Maar we werken niet in eilandjes, dus je kijkt ook over je grenzen heen en werkt samen met andere disciplines. Vanuit je kennis adviseer je bij projecten en ben je gericht op het mogelijk maken van gewenste ontwikkelingen. Vaak betekent dit reageren op plannen van ontwikkelaars, maar regelmatig ligt het initiatief ook bij onszelf. Bijvoorbeeld bij studies naar verdichtingslocaties of de bouw van nieuwe scholen. De consequenties van al dit soort plannen kun je goed inzichtelijk maken, door deze te verbeelden via (3D) tekeningen of maquettes.

Je communicatieve vaardigheden zet je in om overleg te voeren over de kwaliteit en voortgang van het project. Daarnaast rekenen we op je inlevingsvermogen om de wensen van betrokkenen te kunnen vertalen naar een ontwerp.

Je grootste uitdaging?
De complexe werkomgeving vraagt dat je kunt schakelen tussen verschillende schaalniveaus (regio, stad, gebied, wijk/buurt), tussen het belang vanuit stedenbouw en de integrale context. Je kunt je stedenbouwkundige kennis, gebiedskennis en kennis van de stedelijke schaal met elkaar combineren. Je weet in een complexe werkomgeving je weg te vinden. Daarnaast ben je in staat om de verbinding te leggen met andere disciplines. Binnen de afdeling werk je nauw samen in een gebiedsgericht team van ongeveer 25 collega’s met andere stedenbouwkundigen, landschapsarchitecten, grafisch ontwerpers en tekenaars. Je combineert staan voor je vak met pro-actief meedenken met de markt.

Vraag en aanbod
De rol die we voor jou in gedachte hebben gaat ook het nodige van je vragen. Naast uitstekende ontwerpskills, zal er een beroep gedaan worden op je….

• Omgevingsbewustzijn en communicatieve vaardigheden;
• Enthousiasme en gedrevenheid om draagvlak te creëren;
• Analytisch vermogen om de verbanden, structuren en samenhang te zien tussen de verschillende vraagstukken. Daarnaast zie je wat nodig is om een wijk beter te maken
• Ervaring met programma’s als het Adobe pakket (Photoshop, Illustrator, Indesign) en Sketch-up;
• Kennis van de theorie, neem daarom zeker een relevante afgeronde opleiding Stedenbouw op WO-niveau mee. Je opleiding heb je bijvoorbeeld gevolg aan de TU Delft, TU/e of de Academie van Bouwkunst.
• Ambitie en potentie om door te groeien binnen het vakgebied

Je ervaring heb je opgedaan bij een (middel)grote gemeente of toonaangevend ontwerpbureau. In de omgeving waar je werkt heb je te maken met verschillende partijen en hun uiteenlopende belangen. Ben jij de stedenbouwkundige die wij zoeken? Laat het ons weten!

Waarom moet je voor ons kiezen?
Als je op zoek bent naar een inhoudelijke stevige rol waarbij vergroening en verdichting belangrijke thema’s zijn, ben je bij ons aan het goede adres. Je krijgt de kans om je te verdiepen in en te verbinden aan één gebied en tegelijkertijd een bijdrage te leveren aan een aantal stadsbrede opgaven. We investeren niet alleen in ontwikkeling van de stad, maar ook in jouw ontwikkeling. Trainingen, cursussen of opleidingen… het is allemaal mogelijk. Jouw kennis en kunde mag je overdragen aan de minder ervaren collega’s. Daarnaast kun je rekenen op goede arbeidsvoorwaarden, die je voor een gedeelte zelf kunt bepalen. Met een salaris van maximaal € 4.225 (schaal 10) of € 4.859,- (schaal 11) bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek, verdien je zeker niet slecht. Inschaling is afhankelijk van de ervaring die je meebrengt. De projecten waar we aan werken kun je gerust toonaangevend en complex noemen. En vergeet vooral niet de vakantiedagen. Minimaal 22, maar als jij 40 uur werkt bouw je er meer op

Meer info - more information