Gemeente Haarlem
zoekt een:

Stadsarchitect voor twee dagen per week

Haarlem is een eeuwenoude, mooie stad waar mensen graag wonen en leven. Dat zorgt voor grote druk op de stad. Het bestuur heeft de ambitie Haarlem tot en met 2025 met 10.000 woningen te laten groeien. Ook werkt Haarlem aan verduurzaming van de stad: energietransitie, klimaatadaptatie en veranderende mobiliteit. Allemaal vraagstukken die hun weg moeten vinden in de bestaande stad. Dit is een grote uitdaging voor de vijfde monumentenstad van Nederland.

Haarlem ziet de groei als een kans om de stad te verbeteren en duurzamer te maken.
De grote dynamiek aan projecten vraagt veel inzet een aandacht van bestuur en organisatie. We willen niet dat overkoepelende vraagstukken op het snijvlak van stedelijke ontwikkeling, duurzaamheid en mobiliteit blijven liggen.

Daarom zoekt Haarlem een Stadsarchitect die, samen met de Haarlemmers, meedenkt, adviseert
en een visie ontwikkelt over hoe de stad eruit gaat zien.

Wat ga je doen?
De nieuwe Stadsarchitect krijgt een vrije rol en zorgt voor reflectie richting bestuur en ambtelijke organisatie door het geven van gevraagd en ongevraagd advies. De ontwikkeling van de stad heeft maatschappelijke, economische, mobiliteits- en duurzaamheidsgevolgen. Dit zijn onderwerpen waarop de Stadsarchitect zijn of haar licht laat schijnen.

Wie ben jij?
• Een gedreven en ervaren visionair.
• Een teamspeler en een bruggenbouwer.
• Je bent in staat om op diplomatieke wijze bestuur en ambtelijke organisatie reflectie te geven, je netwerk te benutten om een bijdrage te leveren aan de ontwikkelopgaven van de gemeente Haarlem.
• Uiteraard ben je communicatief vaardig en bezit je uitstekende contactuele eigenschappen.

Wat verwachten wij?
We zoeken een Stadsarchitect die in staat is om de maatschappelijke kracht van de stad te koppelen aan professionals. Iemand die in staat is om de identiteit van de stad te versterken. Door kennis binnen te halen, mensen aan elkaar te verbinden, professionals een podium te geven. Iemand die kan aanjagen, kan inspireren en agenderen.
Je hebt kennis van, en een visie op maatschappelijke, duurzaamheids- en mobiliteitsvraagstukken in combinatie met het ontwikkelen in een bestaande stad. Help mee aan het formuleren van de opdracht waarmee jij Haarlem de komende drie jaar gaat ondersteunen.

Wat kun jij van ons verwachten?
• Een tijdelijke opdracht voor 3 jaar voor 2 dagen per week.
• Het honorarium is marktconform.

Interesse?
Solliciteren op bovenstaande vacature kan t/m 18 februari 2019 via onze site www.haarlem.nl/werken-bij-de-gemeente-haarlem. Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Arjan van Noort, Directeur, tel.nr  06-46215143 of mailadres: rjanoort@haarlem.nl

Vragen met betrekking tot de sollicitatieprocedure kun je richten aan wervingenselectie@haarlem.nl.

De gemeente Haarlem wil een diverse en inclusieve organisatie zijn. Een organisatie die ruimte biedt aan iedereen, de kracht van diversiteit en talenten van medewerkers benut, om betere resultaten te behalen voor de stad. We streven naar een organisatie die een afspiegeling is van de regionale samenleving.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Stadsarchitect