Gemeente Rotterdam
zoekt een:

Ervaren Stedenbouwkundige Centrum

Stel je hebt je de afgelopen jaren bewezen als Stedenbouwkundige binnen een andere (middel)grote gemeente of toonaangevend ontwerpbureau en vraagt je af wat je volgende stap zal zijn. Waar denk je dan aan? Precies! Een rol als Stedenbouwkundige in Rotterdam.

Waarom?
Omdat wij nou eenmaal gaafste stad van het land zijn en complexe opgaven hebben waar jij je als stedenbouwkundige in vast mag bijten. Rotterdam staat de komende jaren voor een flinke opgave: we verdichten en vergroenen de stad in hoog tempo en werken aan een energietransitie. Kwaliteit en kwantiteit gaan daarbij hand in hand. Bovendien werk je nauw samen met andere disciplines, met name planologie en landschap.

Wat ga je dan doen?
Je bent verantwoordelijk voor een deel van de stad. Maar we werken niet in eilandjes, dus je kijkt ook over je grenzen heen en werkt samen met andere disciplines. Vanuit je kennis adviseer je bij projecten en ben je gericht op het mogelijk maken van gewenste ontwikkelingen. Vaak betekent dit reageren op plannen van ontwikkelaars, maar regelmatig ligt het initiatief ook bij onszelf. Bijvoorbeeld bij studies naar verdichtingslocaties of de bouw van nieuwe scholen. De consequenties van al dit soort plannen kun je goed inzichtelijk maken, door deze te verbeelden via (3D) tekeningen of maquettes.

Je communicatieve vaardigheden zet je in om overleg te voeren over de kwaliteit en voortgang van het project. Daarnaast rekenen we op je inlevingsvermogen om de wensen van betrokkenen te kunnen vertalen naar een ontwerp.

Waar in Rotterdam?
Je komt te werken in de Binnenstad van Rotterdam. Een plek met een enorme dynamiek, politieke gevoeligheid en betekenis voor de stad als geheel. In deze omgeving bepaal jij vanuit stedenbouwkundig oogpunt de uitgangspunten en randvoorwaarden waarbinnen een ontwikkeling kan plaatsvinden. Dit doen we reactief, maar vaak ook proactief. Uiteraard word je hierin ondersteund door al bestaand beleid en kaders, maar elke plek heeft weer zijn eigen aandachtspunten en uitwerking nodig.

Je grootste uitdaging?
De complexe werkomgeving vraagt dat je kunt schakelen tussen verschillende schaalniveaus (regio, stad, gebied, wijk/buurt), tussen het belang vanuit stedenbouw en de integrale context. Je kunt je stedenbouwkundige kennis, gebiedskennis en kennis van de stedelijke schaal met elkaar combineren. Je weet in een complexe werkomgeving je weg te vinden. Daarnaast ben je in staat om de verbinding te leggen met andere disciplines. Binnen de afdeling werk je nauw samen in een gebiedsgericht team van ongeveer 25 collega’s met andere stedenbouwkundigen, landschapsarchitecten, grafisch ontwerpers en tekenaars. Je combineert staan voor je vak met proactief meedenken met de markt.

Reageer voor 24 februari

Meer info - more information