Rijkswaterstaat Zuid-Nederland
zoekt een:

Rentmeester assetmanagement Zuid-Nl

Rijkswaterstaat heeft duizenden hectare grond in bezit.. Dat vraagt om strak geregeld beheer. Als rentmeester ondersteun jij Rijkswaterstaat Zuid-Nederland bij optimaal assetmanagement van deze gronden. Via omgevingsvisies en -plannen en het actief verbinden van partijen benut en bescherm je onze ruimte zo goed als je kunt.

Rijkswaterstaat Zuid-Nederland is verdeeld in drie districten die verantwoordelijk zijn voor het beheer van assets zoals tunnels, bruggen, rijkswegen, viaducten en gronden. Met meer dan zevenduizend eigenaren en ruim vijfhonderd belangengroepen is ons beheergebied zeer complex. Het is een uitdaging om toekomstgericht, volgens de Omgevingswet en in nauwe samenwerking met Provincie, Rijksvastgoedbedrijf en natuurbeheerorganisaties in de omgeving nieuwe manieren van (duurzaam) beheer te ontwikkelen. Met jou als onze rentemeester assetmanagement lukt dat.

Binnen de drie districten ben jij als vastgoedspecialist medeverantwoordelijk voor het beheer van de gronden rondom met name rijkswegen en kanalen. Je werkt samen met medewerkers vastgoed, grondverwervers en de vastgoedcoördinator en stemt af met het Rijksvastgoedbedrijf. Ondanks de versnippering in ons areaal en de verschillende samenwerkingspartners, zorg jij dat Rijkswaterstaat als één speler naar buiten treedt. Je realiseert slim en efficiënt beheer, brengt ons vastgoedbeheer op orde en adviseert over onder meer grondzaken, onteigeningen, grondbeleid, eigendomsoverdracht en bestemmingswijzigingen. Veranderingen die het beheer van Rijkswaterstaat of andere spelers kunnen beïnvloeden, houd je scherp in de gaten. Denk hierbij aan veranderingen in bestemmingsplannen en natuursubsidies.

Je bent de schakel tussen Rijkswaterstaat en het Rijksvastgoedbedrijf op het gebied van privaatrechtelijke overeenkomsten en selecteert verpachtbaar areaal. De resultaten van de GIS-analyses die je laat uitvoeren, vertaal je naar de juiste beheerinstrumenten. Zo verbeter je de huidige beheersituatie en maximaliseer je de potentiële opbrengsten. Je draagt bij aan het behalen van de operationele doelen. Zijn er gesprekken met gemeenten, provincie en natuurbeheerorganisaties rondom vastgoeddossiers? Dan vertegenwoordig jij de districten. Dat gaat je goed af dankzij je uitgebreide gebiedskennis.

Functie-eisen

  • Je hebt een hbo- of wo-diploma in een relevante richting, bijvoorbeeld de opleiding rentmeester of vergelijkbaar.
  • Je hebt minimaal drie jaar ervaring met assetmanagement.
  • Je bent in staat overzicht te houden op een groot aantal lopende dossiers.
  • Je hebt empatisch vermogen, gaat graag de dialoog aan, zoekt proactief naar oplossingen en staat open voor nieuwe uitdagingen.
  • Je bent leergierig, nieuwsgierig, innovatief en sterk gericht op samenwerking en je durft af te wijken van gebaande paden.
  • Je bent in het bezit van een rijbewijs B en bent bereid frequent te reizen tussen de verschillende districten binnen Zuid-Nederland.
  • Je bent je bewust van de (in)formele regels, verschillende posities, ontwikkelingen, gevoeligheden en krachtenvelden binnen en buiten de organisatie en handelt ernaar.
  • Je herkent je in onze kernwaarden: resultaatgericht, aanspreekbaar, dienstverlenend, integer, ondernemend en verbindend.

> meer informatie over deze functie
Reageer voor 25 februari