Landschapsarchitect

Gemeente Haarlemmermeer zoekt een:

28/32 uur – schaal 10/11, max € 4859,- tijdelijk met uitzicht op vast contract

Haarlemmermeer is in oppervlakte (199 km2) de grootste gemeente in de Metropool Regio Amsterdam (MRA) en kent een grote dynamiek. Het bijzondere van het werken als stedenbouwkundige in Haarlemmermeer is de grote verscheidenheid van vraagstukken: aan de ene kant werk je aan het realiseren van het doortrekken van de Noord-Zuidlijn naar Hoofddorp, de andere keer werk je aan de ontwikkeling van het gebied tussen het station en het stadscentrum van Hoofddorp. En alles er tussenin. De opgave ligt op zowel woningbouw, transformatie naar gemengde gebieden en de ontwikkeling van bedrijvigheid op en rond Schiphol. De ontwikkeling binnen de gemeente is groot.

Jouw rol als Landschapsarchitect
Als Landschapsarchitect werk je aan integrale stedenbouwkundige en landschappelijke plannen, breng je adviezen uit en maak en beoordeel je ontwerpen. Daarbij werk je samen met interne en externe partijen. Als landschapsarchitect ben je betrokken bij de ontwikkeling van het landschapsbeleid in Haarlemmermeer. De grote ontwikkelingen in de gemeente pas je landschappelijk in zodat de kwaliteit van de polder, ringvaart en veenweidegebied verankerd worden. Je werkt aan gebiedsontwikkelingen en kleinere projecten. Daarbij houd je rekening met een duurzame, innovatieve en beheerbare inrichting van de openbare ruimte. Dat doe je zoveel mogelijk in co-creatie met collega’s, inwoners, partners, organisatieonderdelen en overige stakeholders. Verder maak en toets je adviezen en ontwerpen en je presenteert ze intern en extern.

Waar ga je werken?
Als Landschapsarchitect ben je onderdeel van het team Ruimtelijke Ontwikkeling van het cluster Ruimte, Economie en Duurzaamheid (RED). Cluster RED bestaat uit ruim 90 mensen, waaronder zes stedenbouwkundigen, twee landschapsarchitecten, een Polderarchitect en vier planologen, waarvan twee trainees.

Met elkaar adviseren wij bestuur, directie en andere clusters over de ruimtelijke en economische ontwikkelingen binnen de polder en over de strategische positionering van de gemeente in het overleg met rijk, provincie en de Stads- en Metropoolregio Amsterdam. We faciliteren en sturen duurzame, economische en ruimtelijke ontwikkeling met balans tussen welzijn van de inwoners en het optimaal benutten van de potentie van ons gebied.

Wat neem je mee?
Als Landschapsarchitect heb je inlevingsvermogen en goede mondelinge vaardigheden. Tevens ben je in staat om in complexe ruimtelijke opgaven proactief te adviseren, zowel binnen het cluster RED als richting directie en college. Je bent gewend procesmatig te werken in een interdisciplinair team. Je kunt goed omgaan met de verschillende belangen van de verschillenden disciplines, bestuur en externe partijen. Bovendien vind je het leuk om kennis te delen tijdens vakgroepen, kennislunches en door het begeleiden van trainees en stagiairs. Tot slot ben je proactief, hebt een flexibele instelling en vindt het een uitdaging om onze manier van werken verder te ontwikkelen.

De competenties die bij deze functies horen zijn: analytisch vermogen, sociaal, initiatiefrijk, creatief, omgevingsbewustzijn, inlevingsvermogen, resultaatgerichtheid en overtuigingskracht.

Naast de bovengenoemde competenties, vinden wij het belangrijk dat je:
beschikt over op de functiegerichte HBO of WO opleiding;
ruime relevante werkervaring in soortgelijke functie;
kennis en ervaring met het aansturen van gebiedsontwikkelingen die procesmatig en op basis van uitnodigingsplanologie zijn ingericht.

Wat wij bieden
• Een salaris tussen € 2.795,- max. € 4.859,- (schaal 10/11) op basis van een 36-urige werkweek.
• Functie voor 32 uur per week, die in onderling overleg flexibel kunnen worden ingevuld.
• Individueel Keuze Budget van 17,05% van het bruto jaarsalaris dat je kunt laten uitbetalen of waarmee je bijv. extra vakantiedagen kunt kopen.
• Laptop en mobiele telefoon.
• Veel ruimte voor eigen ontwikkeling en initiatief.
• In overleg is er mogelijkheid tot thuiswerken.
• Een werkomgeving waarin talenten maximaal worden ontplooid en waar je jouw ambities kunt waarmaken.
• Doorgroei- en opleidingsmogelijkheden.

Solliciteren op de functie Landschapsarchitect?
Herken jij jezelf in bovenstaande omschrijving? Wij ontvangen graag jouw reactie met een actueel cv en motivatiebrief waarin je aangeeft wat jouw focus is en wat jou inspireert in deze functie. Je kunt uiterlijk reageren tot 23 april 2019. Wij nemen alleen sollicitaties in behandeling die wij via onze sollicitatiepagina ontvangen.

De selectiegesprekken vinden plaats op 16 en 20 mei. Wij verzoeken je vriendelijk om hier rekening mee te houden.

Voor inhoudelijke informatie over de functie kan je gerust contact opnemen met Hans Poulssen (Teammanager RED) via (06) 53 187 015 of via hans.poulssen@haarlemmermeer.nl.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld!

Meer informatie / More information