Ervaren stedenbouwkundige

Gemeente Den Haag zoekt een:

Adviseer én inspireer jij Den Haag bij het oplossen van complexe ruimtelijke vragen die altijd een maatschappelijke impact hebben? Lees dan verder!

Wat ga je doen?
Den Haag is de nationale overheids- en dienstenstad én een mondiaal knooppunt van kennis en innovatie op het gebied van vrede & recht, bestuur en safety & security. Met een aantrekkelijke binnenstad, toonaangevende musea, uitgestrekte parken en elf kilometer kust, maar ook met kwetsbare wijken waar armoede en gezondheid om aandacht vragen. Als het gaat om de toekomst van Den Haag is een hoofdrol weggelegd voor de 60 medewerkers van de afdeling Stedenbouw & Planologie (S&P). Zij maken ‘ruimte voor de stad’ en verbinden ontwikkelingen op korte termijn met perspectief op lange termijn. In een sfeer van professionaliteit, openheid, respect, en collegiale en inspirerende samenwerking, omdat wij geloven dat onze toegevoegde waarde op die manier het best tot z´n recht komt.

Je hebt een belangrijke rol in de strategiebepaling en de nieuwe plannen omtrent gebiedsontwikkeling. Je bent een autoriteit in je vakgebied en in staat om inspiratie en sturing te geven aan de ontwerpkracht van de afdeling Stedenbouw & Planologie. Als ervaren stedenbouwkundige ben je onderdeel van één of meer multidisciplinaire projectteams waar je ruimtelijke en maatschappelijke ontwikkelingen vertaalt naar gebieds- en ontwikkelvisies. Dit doe je niet alleen van achter je bureau, maar samen met stakeholders en inwoners in de stad. We verwachten van jou een strategische en creatieve bijdrage aan complexe ruimtelijke opgaven. Denk aan de introductie van vernieuwende manieren van werken, zoals vanuit de stad werken of duurzame stadsontwikkeling. Zo werk je bijvoorbeeld aan de ’ gebiedsontwikkeling en transformatie van naoorlogse wijk Den Haag Zuidwest, waarbij verdichting een aanjager is voor de opgaven van de energietransitie, schaalsprong Openbaar Vervoer, versterken van groene-blauwe structuren en impuls voor voorzieningen en sociaal economische potentie van de wijk. Je hebt oog voor zowel de inhoud als het proces. Je pakt nieuwe initiatieven en opgaven op en bent strategisch sparringpartner voor de stadsstedenbouwer bij complexe- en politiek-bestuurlijk gevoelige dossiers. Met jouw inbreng inspireer je de afdeling en help je ons om grote stappen te zetten. Wil je jouw ervaring gebruiken voor een bijzondere stad? Solliciteer dan als strategisch stedenbouwkundige!

Wat vragen wij?
Je bent een waardige sparringpartner voor bestuurders en de ambtelijke organisatie én voor al onze externe stakeholders. Uit jouw portfolio en referenties blijken jouw uitstekende kennis, vaardigheden en ontwerpkracht, die je graag maatschappelijk wil benutten. Ook beschik je over:
•een wo-opleiding, bijvoorbeeld een Master Stedenbouw aan een technische universiteit of de Academie voor Bouwkunst
•Je hebt een visie op toekomstige stedelijke ontwikkeling en bent in staat deze te verbinden met andere afdelingen en
partners.
•In bezit van uitstekende communicatieve vaardigheden; zowel in tekst als verbeelding.
•Minstens 10 jaar werkervaring op het vakgebied.
•Een grote dosis bestuurlijke sensitiviteit.

Wat bieden wij?
Je bent onderdeel van een creatieve en strategische voorloper op het gebied van ´samen stadmaken´. Wij maken ruimte voor de stad, maar ook voor de mensen die bij ons werken. Dat betekent vrij baan voor jouw initiatief en goede ideeën. Daarnaast kun je rekenen op:
•een salaris van maximaal €5.984 bruto per maand (schaal 13);
•een aanstelling voor één jaar, die we bij goed functioneren graag voortzetten met een vast dienstverband;
•een mooi pakket arbeidsvoorwaarden en de mogelijkheid om je secundaire arbeidsvoorwaarden zelf te bepalen via een
Individueel Keuzebudget (IKB).

Meer weten?
Voor meer informatie over deze functie of de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Hanneke Schippers, afdelingsmanager Stedenbouw en Planologie op telefoonnummer 06-52 67 21 66.

Solliciteren?
•Voor de selectie zullen we ook je portfolio beoordelen, vandaar het verzoek een link in je motivatiebrief op te nemen.

Meer informatie / More information