Senior adviseur ruimtelijke ontwikkeling

Rijkswaterstaat zoekt een:

Een veilig, leefbaar en bereikbaar Nederland; dat bereik je niet alleen met het technisch juist uitvoeren van projecten aan weg en water. Jij weet als geen ander dat het ook gaat om het vinden van balans tussen verschillende infrastructurele doelen en belangen in de samenleving. Het betreft de functie van senior adviseur ruimtelijke ontwikkeling.

Duurzame gebiedsontwikkeling en ruimtelijke inpassing van de rijkswegen, vaarwegen, watersystemen en leefomgeving; dat is jouw doel! Binnen Rijkswaterstaat adviseer je over gebiedsontwikkeling en duurzaamheid bij omgevings- en assetmanagement en tijdens het aanleg- en onderhoudsproces. Ook adviseer je de beleidskern van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat over ruimtelijk beleid.

Functie-eisen:

De omvang en complexiteit op dit gebied is de afgelopen periode sterk gegroeid en maakt een belangrijk onderdeel uit van het programma ‘Duurzame Leefomgeving’ van Rijkswaterstaat en van de beleidsadvisering van de beleidskern van IenW. We verwachten dat dit zich nog verder ontwikkelt, gezien het belang van een integrale duurzame gebiedsbenadering in heel veel dossiers, zoals Nationale Omgevingsvisie, energietransitie, stedelijke bereikbaarheid en integraal waterbeheer.

Je zet je in voor de ontwikkeling en kwaliteit van adviesproducten voor ruimtelijke ontwikkeling en duurzaamheid. Hierbij zorg je voor de realisatie en toepassing van nieuwe kennis. Dankzij je adequate theoretische kennis kom je met pragmatische, analytisch sterke adviezen die je goed weet uit te dragen. Je kent de relevante ontwikkelingen in het kennisveld en vertaalt deze naar nuttige toepassingen binnen Rijkswaterstaat. Vanuit je grote eigen verantwoordelijkheid treed je zelfstandig op in projecten en overleggen.

Functie-eisen:

  • Je hebt een afgeronde universitaire opleiding en/of aantoonbaar gelijkwaardig werk- en denkniveau op het gebied van ruimtelijke ontwikkeling, duurzame leefomgeving of bestuurskunde.
  • Je bent ervaren en succesvol in adviseren. Je hebt ervaring met alle fases van het adviesproces en met alle adviesrollen.
  • Je hebt minimaal 5 jaar ervaring in complexe en politiek gevoelige en integrale beleidsvraagstukken.
  • Je bent analytisch sterk, flexibel en netwerkvaardig en in staat om verschillende gedragsstijlen effectief in te zetten.
  • Je bent je bewust van de (in)formele regels, verschillende posities, ontwikkelingen, gevoeligheden en krachtenvelden binnen de organisatie en handelt hiernaar.
  • Je kunt goed plannen, organiseren en innovatief handelen en bent in staat snel tot een oordeel te komen.
  • Je hebt overtuigingskracht en zorgt voor een goede afstemming met en tussen in- en externe partijen.
  • Je herkent je in onze kernwaarden: resultaatgericht, aanspreekbaar, dienstverlenend, integer, ondernemend en verbindend.

Reageer voor 30 april > meer informatie over de vacature.