trainee omgevingskwaliteit

Dorp, Stad en Land zoekt een:

Heb jij een passie voor omgevingskwaliteit en wil je in 23 maanden tijd uitgroeien tot een breed inzetbare adviseur omgevingskwaliteit / architect-secretaris? Dan bieden we jou graag een traineeship aan bij een deskundige en toonaangevende organisatie in het Groot Handelsgebouw in Rotterdam.

Over jou
Je wil een actieve bijdrage leveren aan een duurzame, goed functionerende omgeving met een positieve belevingswaarde. Verder kan je – zowel zelfstandig als in teamverband – resultaatgericht werken, beschik je over een ondernemersgeest, ben je gedreven, ambitieus en nieuwsgierig.

Over ons
Sinds 1929 adviseert, onderzoekt en inspireert Dorp, Stad en Land op het gebied van landschap, stedenbouw, architectuur en cultureel erfgoed. Dit altijd vanuit de doelstelling om een goede omgevingskwaliteit te bewaren en te bevorderen.

Met een vaste kern van 20 gedreven medewerkers en een groep van 45 freelance medewerkers bieden wij onze leden – ca. 60 aangesloten gemeenten – onafhankelijke advisering over omgevingskwaliteit, gebouwd erfgoed, hergebruik & herbestemming, landschapsinrichting, beleid en participatie.

Over de functie
Je wordt als trainee onderdeel van het inhoudelijke team van adviseurs bij Dorp, Stad en Land. Dit team verzorgt de reguliere adviestaken voor onze gemeenteleden. Tot jouw belangrijkste werkzaamheden behoren het coördineren van vergaderingen, meepraten over plannen en uitwerken van verslagen en adviezen. Ook assisteren bij onderzoeken en opstellen van beleid kan onderdeel uitmaken van je werkzaamheden.

Binnen het team leiden we je op tot adviseur omgevingskwaliteit die vanuit de behoefte van de klant (gemeente) een bijdrage levert aan de instandhouding en bevordering van de kwaliteit van onze fysieke leefomgeving. Onze gemeenten staan centraal staan bij de opdracht om op een excellente manier tot een, voor de specifieke locatie, goed advies te komen.

Hoe het traineeprogramma eruit ziet
Je draait vanaf de eerste dag – onder begeleiding van een persoonlijke mentor – mee in onze organisatie waar naast ervaren adviseurs ook andere trainees en junior adviseurs werken. Hierdoor kan je jezelf persoonlijk en professioneel snel ontwikkelen.

Voor de advisering werk je vanuit je eigen vakgebied samen met onze gespecialiseerde adviseurs. Je komt in aanraking met andere disciplines zoals erfgoed, stedenbouw en landschap en leert de dwarsverbanden kennen. In 23 maanden word je vanuit een integrale werkwijze opgeleid tot (young) professional binnen je vakdiscipline.

Je krijgt gedurende het traject steeds meer verantwoordelijkheid, aan het einde van het traineeship kun je geheel zelfstandig werken als adviseur.

Je wordt door ons gefaciliteerd en gestimuleerd om je relevante talenten en vaardigheden verder te ontwikkelen en/of aan te leren. Hierbij horen inhoudelijke verdieping, adviesvaardigheden, ondernemerschap en acquisitievaardigheden, communicatie en presentatie, projectmatig en planmatig werken.

Je beschikt over

 • een afgeronde relevante HBO/WO-opleiding (bouwkunde of stedenbouw) en bent niet langer dan 3 jaar geleden afgestudeerd;
 • uitstekende kennis van de Nederlandse taal in woord en geschrift;
 • sterke contactuele eigenschappen en communicatieve vaardigheden;
 • ambitie, nieuwsgierigheid en gedrevenheid om een bijdrage te leveren aan een duurzame, goed functionerende omgeving met een positieve belevingswaarde;
 • passie voor omgevingskwaliteit en de rol van de overheid hierin;
 • ervaring met werken bij een architecten- en/of stedenbouwkundig bureau of in de bouw zijn een pre;
 • een open, proactieve houding en aanpakmentaliteit;
 • teamgeest en betrokkenheid;
 • initiatieven, maatschappelijke en/of nevenactiviteiten naast je studie zijn een pre;
 • rijbewijs B, geen vereiste maar wel een pre;
 • basiskennis over de Omgevingswet is een pre.

We bieden jou

 • een veelzijdige en uitdagende werkomgeving;
 • multidisciplinaire opdrachten, mogelijkheden voor kennisontwikkeling;
 • tijdelijke aanstelling voor 23 maanden waarbinnen je ruimte krijgt je talenten te ontplooien op het gebied van omgevingskwaliteit;
 • startsalaris van € 2.375,00 op fulltime basis;
 • marktconforme overige primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden.

Ga je ervoor?
Is deze job jou op het lijf geschreven? Aarzel dan niet en mail je motivatie en cv naar s.visser@dorpstadenland.nl t.a.v. Samantha Visser (HR-manager). Dit kan tot en met vrijdag 26 april, waarna de eerste gesprekken in de week begin mei ingepland zullen worden.

Meer weten over Dorp, Stad en Land of de functie?
Sta je in de startblokken maar heb je nog vragen voordat je solliciteert? Bel dan met Ton Jansen (directeur) via 010-2809445. Hij geeft je graag nadere inlichtingen over de functie.
Informatie over Dorp, Stad en Land vind je op: www.dorpstadenland.nl.

Meer informatie / More information