Landschapsarchitect

Gemeente Rotterdam zoekt een:

Jouw functie
Rotterdam staat de komende jaren voor een flinke opgave: we verdichten en vergroenen de stad in hoog tempo en werken aan een energietransitie. Opgaven die grote uitdagingen voor de discipline landschap met zich meebrengen. Creativiteit, innovatie en procesvaardigheden zijn belangrijker dan ooit.
Voor diverse gebieden van de stad zoeken we iemand die een visie kan ontwikkelen op een gebied en projecten aan kan die van waarde zijn op stedelijk niveau. Je krijgt een gebied onder je hoede, dat je op den duur kent als je broekzak. In dit gebied ben je betrokken bij alles wat er speelt in de buitenruimte. Je wordt hierbij ondersteund door een junior landschapsarchitect of een tekenaar. Samen verdelen jullie de projecten en de taken.

Landschapsarchitecten in de gebieden zijn aan de voorkant van processen betrokken. Je werkzaamheden zijn onder andere:

• Het maken van visies en masterplannen
• Het opstellen van programma’s van eisen voor inrichtingsplannen
• Samenwerken met de stedenbouwkundige van het gebied over gezamenlijke projecten
• Integraal samenwerken met andere disciplines binnen en buiten het fysieke domein
• Contacten onderhouden met bewoners en ondernemers
• Prioriterend en agenderend optreden richting onze opdrachtgevers
Voor verschillende type gebieden zoeken we landschapsarchitecten.

Voor het Centrum van de stad zoeken we een stevig persoon, die gaat werken aan projecten als het Museumpark, het Park en nieuwbouwprojecten in Hoboken. Je bent scherp op de opgave en kan je staande houden in een gebied dat constant onder een vergrootglas ligt. Je bent een ontwerper pur sang en kan tactisch en strategisch opereren. Je vindt perfect de balans tussen staan voor je vak en meebewegen met de soms weerbarstige omgeving.

Voor de woonwijken van de stad, zoeken we landschapsarchitecten die niet alleen goede ontwerpers zijn, maar die ook energie krijgen van participatieprocessen met bewoners. Je ziet uitdaging in het vergroenen van wijken waar soms weinig ruimte is. Dit doe je op de schaal van de wijk, maar je kan de opgave ook vertalen naar de schaal van de stad en weer terug.

Welke van de gebieden spreekt jou het meest aan? We zijn benieuwd!

Jouw profiel
Voor beide type functies geldt dat we ervaren landschapsarchitecten zoeken. Minimaal 7 jaar werkervaring en een WO werk- en denkniveau zijn een absolute must. Je opleiding heb je bijvoorbeeld gevolgd aan de TU Delft, de WUR of de Academie van Bouwkunst. Je ervaring heb je bijvoorbeeld opgedaan bij een andere (middel)grote gemeente of een commercieel ontwerpbureau.

In je ‘toolkit’ zitten verder ook nog goed ontwikkelde communicatieve vaardigheden, analytisch en conceptueel vermogen en flexibiliteit. Vanzelfsprekend kun je ook uitstekend ontwerpen, door de schalen heen. De verbanden tussen de verschillende vraagstukken kun jij moeiteloos opsporen. Verder zetten wij de koffie vast klaar als jij:
• ervaring hebt met diverse programma’s zoals Autocad en het Adobepakket;
• goede beheersing hebt van de Nederlandse taal in woord en geschrift;
• beschikt over overtuiging- en verbeeldingskracht;
• omgevingsbewust bent;
• op zoek bent naar vernieuwing en jezelf verder wil ontwikkelen;
• draagvlak kunt creëren om tot de beste ontwerpen te komen.

Ons aanbod
Waarom moet jij voor ons kiezen?
Als je op zoek bent naar een inhoudelijke stevige rol waarbij vergroening en verdichting belangrijke thema’s zijn, ben je bij ons aan het goede adres. Projecten waar we aan werken kun je gerust toonaangevend en complex noemen, ze staan dagelijks in de krant. Je werkt integraal samen met stedenbouwkundigen, planologen en verkeerskundigen.
We investeren niet alleen in de ontwikkeling van de stad, maar ook in jouw ontwikkeling. Trainingen, cursussen of opleidingen… het is allemaal mogelijk. Jouw kennis en kunde mag je overdragen aan de minder ervaren collega’s. Daarnaast kun je rekenen op goede arbeidsvoorwaarden, die je voor een gedeelte zelf kunt bepalen. Het salaris is maximaal € 4.859,- (schaal 11) bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek, exclusief ongeveer 17% aan toeslagen. Je krijgt ongeveer 5 weken vakantie en je kan er voor kiezen om extra verlofuren op te bouwen. De aanstellingsvorm is afhankelijk van je werkervaring. De sfeer is informeel en kennisdelen en persoonlijke ontwikkeling zijn belangrijke kernwaarden.

Heb je interesse? Stuur dan een mail voor 21 juni naar Marlies Bliekendaal, m.bliekendaal@rotterdam.nl. Wil je eerst inhoudelijk meer weten over deze functie? Neem dan contact op met Marlies op telefoonnummer 0651993607.

Meer informatie / More information