Professional PR en communicatie

LOS stadomland zoekt een:

LOS stadomland maakt plannen voor stad en land en op alle schaalniveaus.

De wereld verandert voortdurend en onze omgeving moet steeds worden aangepast om op die veranderingen in te kunnen spelen. Wij zetten ontwerp in als middel om de samenleving daarbij te helpen. Beelden zijn ons belangrijkste middel, de verandering is het doel. Deze visie op ontwerp is voor ons cruciaal.

Inmiddels bestaat het buro 12 jaar. Kenmerkend aan onze aanpak van projecten is dat we “er midden in stappen”: we ontwerpen participatief en betrekken de samenleving omdat daar een deel van de uitvoeringskracht ligt en omdat we gedragen plannen willen maken. We hebben een stevig repertoire opgebouwd aan (gerealiseerde) plannen en visies. We bestrijken het hele palet van het ruimtelijk ontwerp. Aan het ene kant van het spectrum werken we aan strategische ruimtelijke visies en aan de andere kant aan inrichtingsplannen openbare ruimte. In het midden van dat spectrum ontwerpen we woonomgevingen en centrumgebieden. Ongeacht het gebied of de schaal is onze werkwijze van het onderzoekend ontwerpen kenmerkend. Hierin werken we veel met beelden. Wij zijn dan ook het sterkst wanneer we samen met onze opdrachtgever het echte vraagstuk mogen onderzoeken en van daaruit kunnen vertalen naar een unieke aanpak, visie en oplossing.

Omdat we groeien en op allerlei manieren communiceren in projecten én vanuit ons buro hebben we behoefte aan professionalisering. Daarom zoeken we voor de rol van PR & Communicatie een een pro-actieve verteller en verbeelder met uitstekende schrijfvaardigheid. In deze functie zul je een centrale rol spelen in de ontwikkeling van de communicatiestrategie van LOS en de doorontwikkeling van onze communicatie in projecten.

Je ontwikkelt en voert onze communicatie- en PR-strategie uit, evenals al het publicatiemateriaal voor onze digitale media. Je werkt in verschillende media en creëert nieuw marketingmateriaal en hebt een goed oog voor afbeeldingen en het vermogen om de kern van het te vertellen verhaal te vinden. Je neemt zelfstandig initiatieven en ideeën en bent gericht op uitvoering, terwijl je efficiënt in een team werkt en de workflow met betrekking tot publiciteit en communicatie optimaliseert. Je denkt ook mee over de doorontwikkeling van de de online-communicatie die wij organiseren in onze projecten.

Voornaamste verantwoordelijkheden zijn onder meer:

Een systeem ontwikkelen om het verhaal achter ons buro, onze werkwijze en ontwerpen op een consistente, aansprekende manier over te brengen
Ontwikkelen en uitvoeren van onze strategie voor sociale media / online communicatie Updaten en ontwikkelen van onze website
Bijdragen aan publicaties en afbeeldingen op sociale media
Publicatiemogelijkheden online / offline beoordelen
Schrijvend persmateriaal en communicatie met de pers
Bijdrage aan lezingen, evenementen
Het ontwikkelen en onderhouden van een bibliotheek met marketingmateriaal ter ondersteuning van bedrijfsontwikkelingsactiviteiten

Wat we vragen:

Je hebt 2 tot 5 jaar ervaring in het ontwikkelen van communicatie-, PR- en sociale mediastrategieën
Je hebt begrip voor en affiniteit met landschapsarchitectuur, stedenbouw, architectuur en planning.
Je hebt een HBO of Masters op PR / Communicatie-gebied of een inhoudelijke achtergrond met aantoonbare ervaring in het ontwikkelen van PR & communicatie-strategieën
Je hebt een goed oog voor grafische afbeeldingen en een uitstekend gebruik van: Adobe InDesign, Adobe Acrobat, Microsoft Office, LinkedIn, Facebook, Instagram, webtoepassingen.
Je spreekt vloeiend Nederlands
We denken dat je voor deze functie 24 uur per week beschikbaar moet zijn (uren zijn flexibel). Dat moeten we samen verder invullen.

Wil je solliciteren overtuig ons dan met je motivatie, visie en CV. Je kunt deze toesturen aan gerbert.smulders@losstadomland.nl. We sluiten de sollicitatie op 9 september. We willen dan in week 38 mensen gaan uitnodigen voor een gesprek.

Meer informatie / More information