ervaren stedenbouwkundige

Gemeente Den Haag zoekt een:

Ben jij de bevlogen senior met hart voor de publieke zaak die stad en regio met elkaar kan verbinden?

Wat ga je doen?
Den Haag is de nationale overheids- en dienstenstad én een mondiaal knooppunt van kennis en innovatie op het gebied van vrede & recht, bestuur en safety & security. Met een aantrekkelijke binnenstad, toonaangevende musea, uitgestrekte parken en elf kilometer kust, maar ook met kwetsbare wijken waar armoede en gezondheid om aandacht vragen.

Als het gaat om de toekomst van Den Haag is een hoofdrol weggelegd voor de 60 medewerkers van de afdeling Stedenbouw & Planologie (S&P). Zij maken ‘ruimte voor de stad’ en verbinden ontwikkelingen op korte termijn met perspectief op lange termijn. In een sfeer van professionaliteit, openheid, respect, en collegiale en inspirerende samenwerking, omdat wij geloven dat onze toegevoegde waarde op die manier het best tot z´n recht komt.

Als ervaren stedenbouwkundige ben je onderdeel van één of meer multidisciplinaire projectteams waar je ruimtelijke en maatschappelijke ontwikkelingen vertaalt naar gebieds- en ontwikkelvisies. Dit doe je niet alleen van achter je bureau, maar samen met stakeholders en inwoners in de stad. We verwachten van jou een strategische en creatieve bijdrage aan complexe ruimtelijke opgaven. Denk aan de introductie van vernieuwende manieren van werken, zoals vanuit de stad werken of duurzame stadsontwikkeling.
Zo werk je bijvoorbeeld aan de ’ gebiedsontwikkeling en transformatie van naoorlogse wijk Den Haag Zuidwest, waarbij verdichting een aanjager is voor de opgaven van de energietransitie, schaalsprong Openbaar Vervoer, versterken van groene-blauwe structuren en impuls voor voorzieningen en sociaal economische potentie van de wijk.

Je hebt oog voor zowel de inhoud als het proces. Je pakt nieuwe initiatieven en opgaven op en je voert geregeld overleg met de stadsstedenbouwer. Met jouw inbreng inspireer je de afdeling en help je ons om grote stappen te zetten. Wil je jouw ervaring gebruiken voor een bijzondere stad? Solliciteer dan als ervaren stedenbouwkundige!

Wat vragen wij?
Je bent een waardige sparringpartner voor bestuurders en de ambtelijke organisatie én voor al onze externe stakeholders. Uit jouw portfolio en referenties blijken jouw uitstekende kennis en vaardigheden en die wil je graag maatschappelijk benutten. Ook beschik je over:

 • een wo-opleiding, bijvoorbeeld een studie Stedenbouw
  aan een Technische universiteit of een Master
  Architectuur aan de Academie voor Bouwkunst
 • minstens tien jaar werkervaring op het vakgebied
 • een grote dosis bestuurlijke sensitiviteit

Wat bieden wij?
Je bent onderdeel van een creatieve en strategische voorloper op het gebied van ´samen stadmaken´. Wij maken ruimte voor de stad, maar ook voor de mensen die bij ons werken. Dat betekent vrij baan voor jouw initiatief en goede ideeën. Daarnaast kun je rekenen op:

 • een salaris van maximaal € 5.984 per maand (schaal 13),
  waarbij voor zeer ervaren kandidaten een
  arbeidsmarkttoelage bespreekbaar is;
 • een aanstelling voor één jaar, die we bij goed functioneren
  graag voortzetten met een vast dienstverband;
 • een mooi pakket arbeidsvoorwaarden en de mogelijkheid
  om je secundaire arbeidsvoorwaarden zelf te bepalen via
  een Individueel Keuzebudget (IKB).

Meer weten?
Voor meer informatie over deze functie en de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Ilse Hultzer, adjunct manager Stedenbouw & Planologie, op telefoonnumm 06-29 510 655 of Ilse.hultzer@denhaag.nl

Reageren kan tot en met 8 september via het online solicitatieformulier. Voor de selectie zullen we ook je portfolio beoordelen, vandaar het verzoek deze via een link toe te voegen aan de motivatiebrief.

Meer informatie / More information