expert architectuur

Rijksoverheid zoekt een:

Functieomschrijving
Als expert Architectuur werk je bij de afdeling Architectuur en Techniek van de directie Transacties en Projecten. Als architect heb je een diverse adviesportefeuille met rechtbanken, gevangenissen, monumenten, rijksverzamelkantoren en eventueel paleizen. De werkzaamheden betreffen de grotere verbouwingen en nieuwbouw. Je bent betrokken bij projecten vanaf het eerste initiatief tot en met de oplevering en nazorg. Dit betekent dat je in het begin bezig bent met de interpretatie van de klantvraag: wat is de kern van het huisvestingsprobleem, wat zijn de ambities en de gevraagde functionaliteit. Die vertaal je in een projectspecifiek programma van eisen. Je analyseert, vraagt kritisch door en beschrijft de kern van de vraag. Je bent alert op kansen die een opgave biedt om rijksdoelen te realiseren en zoekt naar creatieve oplossingen. Dit kan middels een kwalitatief hoogwaardige presentatie, zowel in woord als in beeld.

Je werkt in beginsel samen met een Senior Architect aan de grote opgaven, maar bent ook in staat om kleinere opgaven zelfstandig ter hand te nemen. Dit doe je zowel voor traditionele als voor geïntegreerde contracten. In de ontwerp- en realisatiefase borg je de kwaliteit en veiligheid door toetsing en sturing van opdrachtnemers. Je werkt samen in een multidisciplinair team van architecten en technische adviseurs om het vastgoed van het Rijk te ontwikkelen en beheren. Daarnaast werk je samen met stedenbouwkundigen en landschapsarchitecten aan de ruimtelijke opgaven die spelen rondom de inpassing, de ontwikkeling, de uitbreiding of afstoting van het Rijksvastgoed. Of onderzoek je, samen met projectmanagers van het Rijk, provincie en gemeente de mogelijkheden voor ons vastgoed binnen de beleidskaders.

Je werkt vanuit Den Haag aan projecten in het hele land en kunt, (afhankelijk van de projecten en afspraken) in een van onze regiokantoren (Assen, Arnhem, Tilburg, Utrecht) werken.

Jij

 • bent een teamspeler die beschikt over een academisch werk- en denkniveau, verkregen door opleiding en/of ervaring.
 • hebt een master architectuur (TU of academie van bouwkunst).
 • hebt actuele kennis van het verduurzamen van gebouwen. Zowel op het gebied van energiebesparing en -opwekking als op het gebied van circulaire economie.
 • hebt inzicht in ontwerp- en bouwprocessen.
 • hebt ervaring met het adviseren in complexe huisvesting- en of vastgoedvraagstukken.
 • bent gewend om te werken in teams en daarbij over de grenzen van het eigen vakgebied heen te kijken.
 • hebt bij kleinere projecten ervaring met het aansturen van (advies)teams.
 • kunt een diverse werkportefeuille aan, met grote en kleine, complexe en meer eenvoudige projecten (die verspreid kunnen zijn over het hele land).
 • weet effectief te variëren in diepgang en snelheid van je advies: soms globaal en snel; soms gedetailleerd en uitgebreid.
 • kunt goed in teamverband met een Senior Architect werken waarbij je een passende balans bewaart tussen kritisch doorvragen en uitvoering geven aan een gestelde opdracht.

Competenties
De volgende competenties uit het Functiegebouw Rijk zijn van toepassing:

 1. analyseren.
 2. creativiteit.
 3. flexibiliteit.
 4. samenwerken.
 5. organisatiesensitiviteit.
 6. overtuigingskracht.
 7. plannen en organiseren.
 8. zelfontwikkeling.

Arbeidsvoorwaarden
Salarisniveau: schaal 11
Maandsalaris: Min €3.192 – Max. €4.905 (bruto)
Dienstverband: Vaste aanstelling (eventueel met een proeftijd)
Minimaal aantal uren per week: 32
Maximaal aantal uren per week: 36

Overige arbeidsvoorwaarden
Naast het salaris en vakantiegeld kun je rekenen op een eindejaarsuitkering, de zogeheten dertiende maand. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer maximaal 60% betaald ouderschapsverlof (onder voorwaarden), studiefaciliteiten, een extra verlofregeling voor ouderen en een vergoeding woon-werkverkeer. Bovendien kun je je arbeidsvoorwaardenpakket deels zelf samenstellen.

Bijzonderheden
Mogelijk is voor de uitoefening van je werkzaamheden bij het Rijksvastgoedbedrijf in de toekomst een veiligheidsonderzoek aan de orde. We gaan ervan uit dat je daaraan meewerkt.

Digitaal solliciteren
Rijksvastgoedbedrijf (RVB) nodigt je uit op hun site te solliciteren. Via onderstaande knop verlaat je deze site ga je direct naar het sollicitatieformulier. Het Rijk hecht waarde aan een diverse en inclusieve organisatie. Werken in divers samengestelde teams maakt ons effectiever, innovatiever en het werk leuker. Eenieder wordt daarom uitgenodigd te solliciteren via het online formulier.
Reageer voor 9 september.

Meer informatie / More information