Ervaren Landschapsarchitect

Gemeente Rotterdam zoekt een:

Jouw functie
Rotterdam staat de komende jaren voor een flinke opgave: we verdichten en vergroenen de stad in hoog tempo en werken aan een energietransitie. Opgaven die grote uitdagingen voor de discipline landschap met zich meebrengen. Creativiteit, innovatie en procesvaardigheden zijn belangrijker dan ooit.

Bij de afdeling Ruimte & Wonen werken ongeveer 200 mensen, waarvan 40 landschapsarchitecten. En we breiden uit!

We zoeken 2 type landschapsarchitecten: in de gebieden en in het ontwerpteam. We horen graag van jou waar je voorkeur ligt.

Gebieden
Voor gebieden van de stad zoeken we iemand die een visie kan ontwikkelen op een gebied en projecten aan kan die van waarde zijn op stedelijk niveau. Je krijgt een gebied onder je hoede, dat je op den duur kent als je broekzak. In dit gebied ben je betrokken bij alles wat er speelt in de buitenruimte. Je wordt hierbij ondersteund door een junior landschapsarchitect of een tekenaar. Samen verdelen jullie de projecten en de taken.

Landschapsarchitecten in de gebieden zijn aan de voorkant van processen betrokken. Je werkzaamheden zijn onder andere:

 • Het maken van visies en masterplannen
 • Het opstellen van programma’s van eisen voor inrichtingsplannen
 • Samenwerken met de stedenbouwkundige van het gebied over gezamenlijke projecten
 • Integraal samenwerken met andere disciplines binnen en buiten het fysieke domein
 • Contacten onderhouden met bewoners en ondernemers
 • Prioriterend en agenderend optreden richting onze opdrachtgevers

Ontwerpteam
Het maken van een VO en DO bij inrichtingsplannen gebeurt bij ons door een speciaal ontwerpteam. Ligt hier jouw hart? Ook dan ben je van harte welkom om te solliciteren! Voor dit ontwerpteam zoeken we vooral landschapsarchitecten die sterk analytisch zijn en beschikken over uitstekend conceptueel vermogen. Uiteraard ben je ook een ster in het uitwerken van een ontwerp tot DO-fase.

Je komt te werken in een team van ongeveer 15 ontwerpers. Je werkt met hen samen, maar uiteraard ook met je collega’s in de gebieden.

Je werkt niet in een vast deel van de stad. De projecten die je doet, worden zo veel mogelijk afgestemd op jouw kwaliteiten en ambities.

Jouw profiel
Voor beide type functies geldt dat we ervaren landschapsarchitecten zoeken. Minimaal 7 jaar werkervaring en een WO werk- en denkniveau zijn een absolute must. Je opleiding heb je bijvoorbeeld gevolgd aan de TU Delft, de WUR of de Academie van Bouwkunst. Je ervaring heb je bijvoorbeeld opgedaan bij een andere (middel)grote gemeente of een commercieel ontwerpbureau.

In je ‘toolkit’ zitten verder ook nog goed ontwikkelde communicatieve vaardigheden, analytisch en conceptueel vermogen en flexibiliteit. Vanzelfsprekend kun je ook uitstekend ontwerpen, door de schalen heen. De verbanden tussen de verschillende vraagstukken kun jij moeiteloos opsporen. Verder zetten wij de koffie vast klaar als jij:

 • ervaring hebt met diverse programma’s zoals Autocad en het Adobepakket;
 • goede beheersing hebt van de Nederlandse taal in woord en geschrift;
 • beschikt over overtuiging- en verbeeldingskracht;
 • omgevingsbewust bent;
 • op zoek bent naar vernieuwing en jezelf verder wil ontwikkelen;
 • draagvlak kunt creëren om tot de beste ontwerpen te komen.

Ons aanbod
Waarom moet jij voor ons kiezen?
Als je op zoek bent naar een inhoudelijke stevige rol waarbij vergroening en verdichting belangrijke thema’s zijn, ben je bij ons aan het goede adres. Projecten waar we aan werken kun je gerust toonaangevend en complex noemen, ze staan dagelijks in de krant. Je werkt integraal samen met stedenbouwkundigen, planologen en verkeerskundigen.

We investeren niet alleen in de ontwikkeling van de stad, maar ook in jouw ontwikkeling. Trainingen, cursussen of opleidingen… het is allemaal mogelijk. Jouw kennis en kunde mag je overdragen aan de minder ervaren collega’s. Daarnaast kun je rekenen op goede arbeidsvoorwaarden, die je voor een gedeelte zelf kunt bepalen. Het salaris is maximaal € 4.859,- (schaal 11) bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek, exclusief ongeveer 17% aan toeslagen. Je krijgt ongeveer 5 weken vakantie en je kan er voor kiezen om extra verlofuren op te bouwen. De aanstellingsvorm is afhankelijk van je werkervaring. De sfeer is informeel en kennisdelen en persoonlijke ontwikkeling zijn belangrijke kernwaarden.

Heb je interesse?
Solliciteren kan via onze website www.werkenvoorrotterdam.nl of door een mail te sturen naar m.bliekendaal@rotterdam.nl Wil je eerst inhoudelijk meer informatie? Neem dan contact op met Marlies Bliekendaal op telefoonnummer 06-51993607.

Meer informatie / More information