Adviseur Ruimtelijke Ontwikkeling

Rijkswaterstaat Water, Verkeer & Leefomgeving zoekt een:

Duurzame gebiedsontwikkeling en ruimtelijke inpassing van de rijkswegen, vaarwegen, watersystemen en leefomgeving; dat is jouw doel! Binnen Rijkswaterstaat ga jij adviseren over gebiedsontwikkeling en duurzaamheid bij omgevings- en assetmanagement en tijdens het aanleg- en onderhoudsproces van ons areaal. Ook ga jij de beleidskern van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat adviseren over ruimtelijk beleid.

De omvang en complexiteit op dit gebied is de afgelopen periode sterk gegroeid en maakt een belangrijk onderdeel uit van het programma ‘Duurzame Leefomgeving’ van Rijkswaterstaat. We verwachten dat dit zich nog verder ontwikkelt, gezien het belang van een integrale duurzame gebiedsbenadering in heel veel dossiers, zoals NOVI, energietransitie, stedelijke bereikbaarheid en integraal waterbeheer.

Je gaat je inzetten voor de ontwikkeling en kwaliteit van adviesproducten voor ruimtelijke ontwikkeling en duurzaamheid. Hierbij zorg je voor de realisatie en toepassing van nieuwe kennis. Dankzij je adequate theoretische kennis kom je met pragmatische, analytisch sterke adviezen die je goed weet uit te dragen. Je kent de relevante ontwikkelingen in het kennisveld en vertaalt deze naar nuttige toepassingen binnen Rijkswaterstaat.

Vanuit je grote eigen verantwoordelijkheid treed je zelfstandig op in projecten en binnen diverse overlegorganen. Voor het cluster Ruimte ben je verantwoordelijk voor de uitvoering van grotere projecten en voor kennisontwikkeling. Jij en je collega’s werken intensief samen. Relaties met planbureaus en kennisinstellingen onderhoud je effectief en je hebt regelmatig contact met overige netwerkbeheerders en adviesbureaus. In een aantal gevallen treed je ook op als opdrachtgever richting deze partijen.

Functie-eisen

  • Je hebt een afgeronde universitaire opleiding en/of aantoonbaar gelijkwaardig werk- en denkniveau op het gebied van ruimtelijke ontwikkeling, duurzame leefomgeving of bestuurskunde.
  • Je bent ervaren en succesvol in adviseren. Je hebt ervaring met alle fases van het adviesproces en met alle adviesrollen.
  • Je hebt minimaal 7 jaar ervaring in complexe en politiek gevoelige en integrale beleidsvraagstukken.
  • Je bent analytisch sterk, flexibel en netwerkvaardig en in staat om verschillende gedragsstijlen effectief in te zetten.
  • Je kunt goed plannen, organiseren en innovatief handelen en bent in staat snel tot een oordeel te komen.
  • Je hebt overtuigingskracht en zorgt voor een goede afstemming met en tussen in- en externe partijen.
  • Je herkent je in onze kernwaarden: resultaatgericht, aanspreekbaar, dienstverlenend, integer, ondernemend en verbindend.

> Meer informatie
Reageer voor 28 oktober