Landschapsarchitect

Ingenieursbureau Gemeente Den Haag zoekt een:

Wat ga je doen?
Bij het Ingenieursbureau Den Haag (IbDH), onderdeel van de dienst Stadsbeheer, werken ruim 220 medewerkers aan de openbare ruimte en infrastructuur van de gemeente Den Haag. Denk aan het ontwerp, aanleg en onderhoud van straten, wegen, pleinen, parken, bruggen, tunnels en riolering. Daarbij doen wij het grootste deel van het werk zelf, maar zetten wij ook werk uit in de markt. IbDH is in beweging: het aantal medewerkers groeit. De afgelopen periode hebben we samen met onze opdrachtgevers nagedacht over onze strategische positie binnen de gemeentelijke organisatie. De wereld om ons heen verandert en wij veranderen daarin mee. Dit betekent dat we iets extra’s vragen van onze huidige en nieuwe medewerkers om een adaptief, betrouwbaar en deskundig ingenieursbureau te zijn.

Als landschapsarchitect bij het cluster Integraal Ontwerp krijg je niet alleen te maken met de bijzondere complexiteit van de ruimtelijke opgave in een grote stad als Den Haag, maar ook met een samenleving die mondiger wordt en waarbij we op verschillende manieren samenwerken met onze stakeholders. Jij levert daar een belangrijke bijdrage aan, niet alleen omdat je een kanjer bent in het ontwerpen van de openbare ruimte, maar ook omdat je je altijd afvraagt hoe al die verschillende opgaven integraal kunnen worden opgepakt. We doen dus een beroep op jouw vakkennis, maar ook op je mensen- en proceskennis. Je zorgt ervoor dat jouw adviezen worden gevolgd door perfecte ontwerpen, die je op een aansprekende manier weet te presenteren. Je krijgt daarvoor de beschikking over moderne technische faciliteiten en kunt altijd terugvallen op je 50 collega’s van het cluster.

Wat vragen wij?
Je hebt een innovatieve kijk op ruimtelijke problematiek. Je bent gedreven, toegankelijk en maatschappelijk betrokken, maar je bent vooral een enthousiast vakmens! Daarnaast beschik je over:

  • een diploma als landschapsarchitect of stedenbouwer met ruimtelijke ervaring
  • een aantal jaren ervaring met het ontwerpen van de buitenruimte
  • ervaring in de publieke sector stellen we op prijs
  • uitstekende schriftelijke en mondelinge beheersing van de
    Nederlandse taal

Looptijd tot en met 01-12-2020 met mogelijkheid tot verlenging
Solliciteren kan door een e-mail en portfolio te sturen naar Marike ten Have ibdh.hrdesk@denhaag.nl
Vragen over de functie kunnen gesteld worden aan Marike ten Have:  06-50030460
Sluitingsdatum dinsdag 15 november 17.00 uur