Stedenbouwkundig ontwerper

Gemeente Rotterdam zoekt een:

Rotterdam staat de komende jaren voor een flinke opgave: we verdichten en vergroenen de stad in hoog tempo en werken aan een energietransitie. Opgaven die grote uitdagingen voor stedenbouwkundigen met zich meebrengen. Creativiteit, innovatie en procesvaardigheden zijn belangrijker dan ooit. Wij zijn daarom op zoek naar een ervaren stedenbouwkundige voor één van onze stadswijken.

We zoeken een stedenbouwkundige die een visie kan ontwikkelen op een gebied en projecten aan kan die van waarde zijn op stedelijk niveau. Je krijgt een gebied onder je hoede, dat je op den duur kent als je broekzak. In dit gebied ben je betrokken bij alles wat er speelt, van dakkapel tot grote gebiedsontwikkeling. Je wordt hierbij ondersteund door een junior stedenbouwkundige. Samen verdelen jullie de projecten en de taken.

Je focus ligt met name op:

 • Het beoordelen van initiatieven uit de markt en waar nodig het bieden van een alternatief ontwerp;
 • Het opstellen van randvoorwaarden voor (gebieds)ontwikkelingen;
 • Tenders uitzetten en beoordelen;
 • Prioriterend en agenderend optreden richting onze interne opdrachtgevers.

Je werkt op verschillende schaalniveau’s en samen met collega’s van andere disciplines, met name landschap en planologie. Je bent verantwoordelijk voor één gebied, maar afhankelijk van de hoeveelheid werk en je eigen ambities, is het goed mogelijk dat je ook elders in de stad een project aanpakt.

Waar ga je werken?
Werken voor Rotterdam betekent werken voor de tweede stad van Nederland. Een stad met complexe vraagstukken en grote maatschappelijke opgaven. De stad ook waar gewerkt wordt aan het Hart van Zuid, aan Feyenoord City en aan het Park. De stad ook waar volgend jaar het Eurovisie Songfestival vandaan komt! En natuurlijk de unieke aanwezigheid van haven en Maas! In deze voorhoede werk jijvoor en samen met meer dan 620.000 Rotterdammers.

Je werkt op de afdeling Ruimte & Wonen, onderdeel van het cluster Stadsontwikkeling. Een afdeling met 250 collega’s die werken op verschillende schalen: regio, stad, gebied en project. Je komt te werken in een gebiedsteam met ongeveer 30 stedenbouwkundigen en landschapsarchitecten. De sfeer is informeel en kennisdelen en integraal denken zijn kernwaarden. Er wordt hard gewerkt, maar met veel flexibiliteit.

Jouw profiel
Je bent een ervaren stedenbouwkundige en hebt eerder in een groot stedelijke context gewerkt. Dit kan zijn via een bureau of bij een andere grote gemeente. Je bent uiteraard een kundig ontwerper. Je ziet de essentie van een opgave, verbindt disciplines met elkaar en vindt uitstekend de balans tussen staan voor je vak en meebewegen met de markt.

En verder:

 • Heb je een afgeronde WO opleiding Stedenbouw, bijvoorbeeld aan de TU Delft of de Academie van Bouwkunst;
 • Heb je minimaal 7 jaar werkervaring;
 • Spreek en schrijf je Nederlands op minimaal B2 niveau;
 • Heb je een goede beheersing van het Adobe pakket en Sketch-up;
 • Ben je omgevingsbewust en communicatief sterk;
 • Heb je de ambitie en potentie om je verder te ontwikkelen en een bijdrage te leveren aan de vakgroep.

Ons aanbod
We bieden je een geweldige functie in een stad waar complexe en innovatieve uitdagingen voor het oprapen liggen. Je verbindt je aan één gebied en kan dus op een langere termijn een bijdrage leveren aan het verbeteren van de stad. Je komt te werken bij een organisatie die je écht vrijheid en verantwoordelijkheid biedt en een gezond werkklimaat serieus neemt. Plus natuurlijk inhoudelijk werk waar je uitdaging voelt, zodat jij en de stad blijven groeien.

We ontwikkelen niet alleen de stad, maar investeren ook in onze mensen. Het volgen van opleidingen of trainingen behoort dus uiteraard tot de mogelijkheden.

Daarnaast kun je rekenen op:

 • Een salaris dat past bij wie je bent en wat je kunt. Afhankelijk van je leeftijd, opleiding en ervaring bedraagt je salaris maximaal € 5.017,- (schaal 11) bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek;
 • Een 32 of 36-urige werkweek met flexibele werktijden en werklocaties;
 • Een tijdelijke of vaste aanstelling, afhankelijk van je werkervaring;
 • Een Individueel Keuzebudget (IKB) dat je kunt inzetten voor bijvoorbeeld fitness, een opleiding of de aanschaf van een nieuwe fiets;
 • Uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een ABP-keuzepensioen en uitstekende verlofregelingen (zo’n vijf weken basisverlof en de mogelijkheid om extra uren op te bouwen);
 • Een unieke werkplek met misschien wel het mooiste uitzicht van Nederland….

Heb je interesse?
Solliciteer direct via de ‘solliciteer’ button. Wil je eerst inhoudelijk meer weten over deze functie? Neem dan contact op met Marlies Bliekendaal, teammanager, via tel. 06-51993607 of mail: m.bliekendaal@rotterdam.nl. Zij kan je alles over de vacature vertellen.
Heb je vragen over de procedure, neem dan contact op met Elisabeth de Brito, recruiter, te bereiken via Whatsapp en tel. 06-22061698 of per mail: e.debrito@rotterdam.nl.

De wervingstermijn is tot en met 24 november.

Meer informatie / More information