Financial Controller

Benthem Crouwel Architects zoekt een:

Ben jij een ervaren Financial Controller en geïnteresseerd in een functie in de creatieve sector? Vind je het leuk om te werken bij een bedrijf waar je expertise wordt gewaardeerd en waar je je kunt ontwikkelen?

Benthem Crouwel Architects zoekt een Financial Controller om zich bij het team in Amsterdam aan te sluiten. Als Financial Controller vorm je samen met je collega administrateur het team Finance en werk je nauw samen met partners en bureaumanager. Je hebt een afgeronde HBO-opleiding Financiën en je bent gewend zelfstandig te werken. Je herkent jezelf in kwaliteiten als resultaat- en kwaliteitsgericht, analytisch, verantwoordelijk en creatief. Je werkt nauwkeurig, bent integer en neemt initiatief. Je bent een echte teamspeler met sterke communicatieve vaardigheden.

Wat ga je doen?

 • Periodieke controles grootboek, kas, bank- en memoriaalboekingen;
 • Toezicht en controle van projectadministratie;
 • Opstellen van winst-en verliesrekeningen, begrotingen, liquiditeitsrapporten en operationele prognoses;
 • Toezicht op debiteuren- en crediteurenbeheer;
 • Het opstellen van jaarrekeningen, zelfstandig en/of in samenwerking met de accountant;
 • Beheer assurantiën;
 • Behartigen belangen bureau bij projecten buiten Europa (valuta, entiteiten, fiscaal);
 • Aansturen/begeleiden administrateur;
 • Toezien op- en optimaliseren van financiële processen (budgetplannen, inkoopverplichting, creditcards);
 • Fungeren als sparringpartner voor het management en collega’s op financiële onderwerpen.

Wat neem je mee?
Je hebt een HBO werk- en denkniveau, je bent bekend met s projectadministraties en loonadministratie; als je internationale expertise hebt, is dat een pré; je spreekt Nederlandse en Engels uitstekend, Duits, Frans of andere talen zijn een pluspunt; je bent 24-32 uur/week beschikbaar, je kunt januari 2020 starten.

Software:

 • MS-Office 365, Exact Online, Vision Planner, DizzyData (scan en herken).

Wat bieden wij?
Benthem Crouwel hanteert de CAO voor personeel in dienst van architectenbureaus en wil je daarnaast ondersteunen in je werk en ontwikkeling met opleiding en andere secundaire arbeidsvoorwaarden. We bieden kansen, afwisseling en uitdaging om ontwikkeling continu te stimuleren.

De functie is parttime en in eerste instantie op tijdelijke basis, maar bedoeld als vast op de lange termijn. Benthem Crouwel Architects biedt een informele, dynamische sfeer. Het bureau heeft 40 jaar ervaring en biedt werk aan zo’n 60 medewerkers: een internationaal team van zeer ervaren architecten, ingenieurs, pas afgestudeerde ontwerpers en jonge trainees die samenwerken aan verschillende bouwprojecten vanuit kantoren in Amsterdam, Düsseldorf en Parijs.

Solliciteren kan via het sollicitatieformulier. In het vragenformulier kan je je motivatiebrief en CV uploaden.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie / More information