Senior bouwkundige vastgoed

Rijksvastgoedbedrijf (RVB) zoekt een:

Het schilderwerk in de penitentiaire inrichting in Lelystad, het aanbrengen van nieuwe brandwerende voorzieningen bij een kantoorgebouw of het onderhoud van de schietbanen van de kazerne in Schaarsbergen. Als senior bouwkundige vastgoed bij het Rijksvastgoedbedrijf werk je aan diverse onderhouds- en verbouwprojecten. Zo zorg jij dat we ons vastgoed in de toekomst zorgeloos kunnen blijven gebruiken.

Als senior bouwkundige vastgoed geef je bouwkundig advies, schrijf je bestekken en werkbeschrijvingen en coördineer je onderhouds- en verbouwprojecten. Aan de start van een project geef je input voor het projectinitiatiedocument: wat is het benodigde budget en je inschatting van de projectduur? Daarna neem je deel aan het startoverleg, inspecteer je ter plaatse en gaat na of er aanvullende onderzoeken nodig zijn. Is bijvoorbeeld grondonderzoek nodig of onderzoek naar asbest, dan lever jij daarvoor gegevens aan bij de externe deskundige. Te allen tijde let je op de normen en kwaliteitseisen. En is het project multidisciplinair? Dan coördineer je tussen bouw, elektra, werktuigbouwkunde en buitenruimte. Jij zorgt ervoor dat iedereen van informatie is voorzien.

Heb je alle informatie compleet? Dan schrijf je een werkomschrijving of bestek en maak je een kostenraming. Ook zorg je voor een veiligheids- en gezondheidsplan (V&G) en risico-inventarisatie en evaluatieplan (RI&E). Het gehele pakket gaat richting de aannemer die hiervoor een offerte indient. Bij akkoord volgt opdracht en start de uitvoering. Tijdens de duur van het project beantwoord je bouwkundige vragen en geef je advies aan projectleiders en collega’s. Op een aantal projecten houd je toezicht, die projecten bezoek je regelmatig. Je neemt deel aan bouwvergaderingen, bewaakt de kwaliteit en controleert of alles volgens planning verloopt. Is een project afgerond? Dan zorg je dat alle stukken zoals vergunning en revisietekeningen bewaard worden in de vastgoedinformatie. Je neemt ook deel aan landelijke kennisgroepen, bijvoorbeeld over gebouwinformatie, asbest of veiligheid en gezondheid.

Functie-eisen

  • Je hebt een hbo diploma richting bouwtechniek.
  • Je hebt ten minste vijf jaar ervaring als bouwkundig bestekschrijver, bij voorkeur bij een aannemer of ingenieursbureau.
  • Je hebt ruime ervaring met meerdere disciplines binnen bouwkunde. Waaronder dakbedekking, schilderwerk, bedrijfsdeuren en gevelafwerking.
  • Je hebt kennis van bouwkundige wet- en regelgeving en relevante normeringen binnen je vakgebied.
  • Je communiceert duidelijk naar klanten zoals Defensie of andere Rijksoverheidsklanten.
  • Je toont initiatief: je pakt zaken zelfstandig op en neemt je eigen verantwoordelijkheid.
  • Je kent de weg in de bouwkundige wereld, je weet waar je de kennis moet halen.
  • Je kunt uitstekend plannen en organiseren en schakelt makkelijk tussen verschillende projecten en taken.

Reageer voor 11 december
> meer informatie over de vacature