Junior Stedenbouwkundige

Gemeente Rotterdam zoekt een:

Jouw functie
Rotterdam staat de komende jaren voor een flinke opgave: we verdichten en vergroenen de stad in hoog tempo en werken aan een energietransitie. Opgaven die grote uitdagingen voor de discipline stedenbouw met zich meebrengen. Creativiteit, innovatie en procesvaardigheden zijn belangrijker dan ooit. Hiervoor zoekt de gemeente Rotterdam een aantal ambitieuze en getalenteerde junior stedenbouwkundigen.

Wat houdt het dan in?
Je komt te werken op de afdeling Ruimte & Wonen. Een afdeling met 250 collega’s, waarvan ongeveer 50 stedenbouwkundigen. Op deze afdeling werk je nauw samen met landschapsarchitecten, planologen en tekenaars. Integraal denken is een basisprincipe bij ons. De laatste jaren zijn er weer flink wat jonge collega’s aan de afdeling toegevoegd. Studenten van de Academie in Rotterdam, trainees, maar ook pas afgestudeerden.

We koppelen je aan een ervaren stedenbouwkundige, met wie je de projecten en de taken verdeelt. Samen trekken jullie op om bijvoorbeeld visies op te stellen, masterplannen te maken of een tender uit te zetten. Maar zelfstandig werken is natuurlijk het leukst. Daarom mag jij, na een opstartperiode, zelfstandig projecten oppakken en stem je wanneer nodig af. De zwaarte van je werkpakket is afhankelijk van je ervaring. Ons doel is wel om je op verschillende schaalniveaus te laten werken.

Jouw profiel
Je bent een zeer getalenteerd ontwerper met werkervaring op een (internationaal) bekend bureau of andere grote gemeente. Je weet snel te schakelen tussen de verschillende schalen, kan ideeën goed omzetten in woord en beeld en je bent een uiterst bedreven tekenaar, zowel 2D als 3D. Grafisch en ruimtelijk heb je veel gevoel. Je bent in staat om zelfstandig (kleine) ruimtelijke studies uit te voeren. We zullen je begeleiden naar steeds zelfstandiger werken en meer verantwoordelijkheid nemen.
Je persoonlijke vaardigheden vinden we minstens zo belangrijk. In je ‘toolkit’ zitten daarom verder ook nog sterk ontwikkelde communicatieve vaardigheden, analytisch en conceptueel vermogen en flexibiliteit. Verder zetten wij de koffie, uiteraard van Heilige Boontjes, vast klaar als jij:

  • Beschikt over WO werk- denkniveau, bijvoorbeeld verkregen door een diploma Stedenbouw aan de TUDelft of de Academie van Bouwkunst;
  • Bij voorkeur al 1-2 jaar werkervaring hebt;
  • Uitstekend kan omgaan met het Adobepakket en Sketch-up;
  • Een mooi portfolio hebt opgebouwd waaruit je ontwerpskills blijken;
  • Ervaring hebt met werken in een grootstedelijke context;
  • Goede beheersing hebt van de Nederlandse taal in woord en geschrift op minimaal B2 niveau;
  • Omgevingsbewust en assertief bent;
  • Op zoek bent naar vernieuwing en jezelf verder wil ontwikkelen.

Ons aanbod
We hebben een scherp oog voor talent en willen dit graag ontwikkelen. Dit betekent dat we je werkpakket afstemmen op jouw ontwikkelwensen en potentie. Initiatief wordt gewaardeerd en waar mogelijk gefaciliteerd. Je krijgt goede begeleiding van meer ervaren ontwerpers, waarna en persoonlijke ontwikkeling zijn belangrijke kernwaarden.

Daarnaast bieden we je een salaris dat bij je past afhankelijk van je leeftijd, opleiding en ervaring maximaal € 3.929,- (schaal 9) bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek. We huren je in via ons interne uitzendbureau, in eerste instantie voor een jaar met mogelijkheid tot verlenging.

En verder goede arbeidsvoorwaarden, o.a.

  • Een 36-urige werkweek met flexibele werktijden. Minder werken kan ook, maar wel minimaal 28 uur;
  • Je krijgt ongeveer 5 weken vakantie en je kan er voor kiezen om extra verlofuren op te bouwen.

Heb je interesse? Solliciteer dan via het speciale formulier. Je kunt je inhoudelijke vragen stellen én je sollicitatie richten aan Marlies Bliekendaal, Teammanager, via tel.nr 06-51993607. Heb je vragen die betrekking hebben op de sollicitatieprocedure, dan kun je contact opnemen met Samir Haddouch, Recruiter, via tel.nr 06-39014470.
De wervingstermijn is tot en met 2 februari 2020.

Meer informatie / More information