Projectleider Vastgoed

Rijksvastgoedbedrijf zoekt een:

Het Rijksvastgoedbedrijf heeft de grootste en de meest uitdagende vastgoedportefeuille van Nederland. Van penitentiaire inrichtingen tot belastingkantoren: vrijwel alle gebouwen waarvoor we verantwoordelijk zijn, dienen een maatschappelijk belang. Bovendien jagen we innovatieve ontwikkelingen aan als het gaat om het gebruik van duurzame energie en hergebruik van bouwmaterialen. In deze dynamische omgeving stuur jij als projectleider vastgoed diverse verbouwingen aan.

Bijgestaan door projectteams heb jij meerdere verbouwingsprojecten tegelijk onder je hoede. De nadruk ligt op objecten in de randstad, maar in principe kan het in heel Nederland zijn. Het gaat om kleine en middelgrote projecten met een budget van een paar ton tot enkele miljoenen voor klanten als de Belastingdienst, het ministerie van Justitie en Veiligheid en de Dienst Justitiële Inrichtingen. Denk hierbij aan de verbouwing van een vleugel of verdieping van een rechtbank. Of het vervangen van de veiligheidssystemen op een afdeling van een gevangenis.

Als er voor een project nog geen duidelijk programma van eisen is, dan help jij de klant met het opstellen daarvan. Jij bepaalt samen met je klant en je projectteamleden de kaders: welke kwaliteit is vereist, hoeveel budget is er nodig, hoe kopen we de producten in en met welke risico’s moeten we rekening houden tijdens de realisatie? Alle afspraken leg je vast in een Project Initiatie Document (PID). Bij een traditioneel traject laat je zelf een ontwerp maken. Na de aanbesteding laat je het product realiseren. Bij grotere projecten maken we veel gebruik van geïntegreerde contracten. In iedere fase kun je rekenen op jouw team dat bestaat uit een technisch manager, contractmanager, inkoopadviseur en de projectassistent.

Tijdens de uitvoering van het project kom je regelmatig op de locatie. Een directievoerder houdt je op de hoogte van de dagelijkse voortgang. Jij onderhoudt als eindverantwoordelijke het contact met de klant en coördineert het project op procesniveau. De opdracht volgens het PID uitvoeren, dat is je doel. Daarom maak je met de RISMAN-methodiek de risico’s die invloed kunnen hebben op de voortgang van het project voorspelbaar en beheersbaar. Moet je onverhoopt toch moeten afwijken van het oorspronkelijke plan, omdat je bijvoorbeeld door onvoorziene omstandigheden de planning niet haalt of het budget dreigt te overschrijden? Dan pas je in overleg met de opdrachtgever en de betrokken partijen de projectkaders aan.
Veiligheid is een speerpunt van het Rijksvastgoedbedrijf. Op basis van een Veiligheids- en Gezondheidsplan stuur je daar bewust op. In het plan beschrijf je welke maatregelen je neemt om de veiligheid van de medewerkers op de projectlocatie te waarborgen. Denk bijvoorbeeld aan de veiligheid van het bouwpersoneel tijdens een project in een gevangenis.

Je bent verantwoordelijk voor het eindresultaat van meerdere projecten. Maar het komt ook voor dat je onderdeel bent van een team bij een nog grotere opdracht. Denk aan de nieuwbouw van een rechtbank. In dat geval vorm je vaak een tandem met een senior projectmanager die de eindverantwoording draagt. Zo doe je ervaring op in complexere projecten waar de invloed van de politiek nóg beter voelbaar is.

Functie-eisen:

  • Je hebt een hbo-diploma in een bouwtechnische richting.
  • Je hebt bij voorkeur minimaal twee jaar ervaring met projectmanagement in een politiek-bestuurlijke en maatschappelijk gevoelige omgeving, met veeleisende opdrachtgevers.
  • Je hebt ervaring met traditionele aanbestedingen en risicomanagement, en kennis van geïntegreerde contractvormen.
  • Je weet de samenwerking en gedrevenheid te stimuleren in het projectteam.
  • Je volgt de maatschappelijke ontwikkelingen en trends in projectmanagement op de voet en vertaalt die naar een eigen visie voor jouw project.
  • Je weet wat er in de organisatie speelt en stemt je projectaanpak af op de verschillende belangen van de betrokken partijen.
  • Je kunt anderen overtuigen van jouw ideeën en lost eventuele knelpunten creatief op.

Reageer voor 26 januari.
> Meer informatie