Senior Stedenbouwkundige

Gemeente Den Haag zoekt een:

Wat ga je doen?
Als bevlogen senior stedenbouwkundige met hart voor de publieke zaak ga je stad en regio met elkaar verbinden. Den Haag groeit en kent een internationaal uitgesproken profiel, een divers samengestelde bevolking en verschillende hotspots. Je staat samen met je team voor de uitdaging om óók de nieuwe bewoners, bezoekers en ondernemers een attractieve en inspirerende werk- en leefomgeving te bieden. Den Haag is de nationale overheids- en dienstenstad én een mondiaal knooppunt van kennis en innovatie op het gebied van vrede & recht, bestuur en veiligheid. Met een aantrekkelijke binnenstad, toonaangevende musea, uitgestrekte parken en elf kilometer kust, maar ook met kwetsbare wijken waar armoede en gezondheid om aandacht vragen.

 • Hoe ontwikkelt de binnenstad zich verder als winkel- en toeristisch hart van de stad?
 • Hoe zal het belang van de binnenstad als centraal gebied tussen de ontwikkelingen van het Central Innovation District en de Internationale Zone verder uitgebouwd kunnen worden?
 • Hoe kunnen de bestaande gebieden een kwaliteitsimpuls geven en ontlenen aan de ontwikkelingen in het aangrenzende Central Innovation District?
 • Op welke wijze kan vergroening en kwaliteitsverbetering van het openbaar gebied in de bestaande gebieden ingezet worden ter vergroting van de leefbaarheid, bijdragen aan klimaatadaptatie, versterken van economische en toeristische kracht?
 • Hoe kan de mobiliteitstransitie (walkable city, schaalsprong OV) als motor voor gebiedsontwikkeling dienen en een kwaliteitsimpuls geven?
 • Hoe kan de bestaande stad bijdragen aan de intensivering en groei van de stad met behoud en versterking van zijn ruimtelijke karakteristieken en kwaliteiten?

Wat vragen wij?
In onze nieuwe collega zien wij een senior stedenbouwkundige die ook een coördinerende rol op zich weet te nemen. Je bent een waardige sparringpartner voor bestuurders, de ambtelijke organisatie én voor al onze externe stakeholders. Uit jouw portfolio en referenties blijken jouw uitstekende kennis, vaardigheden en ontwerpkracht, die je graag maatschappelijk wilt benutten.

Ben jij overtuigend én een natuurlijke verbinder? Heb je brede kennis en ervaring met zowel inhoud als proces? Beschik jij over een grote dosis bestuurlijke sensitiviteit? Kun je door schalen heen denken? Houdt je van dynamiek en kun je snel schakelen? Ben je in staat om vanuit je vakkundigheid goed samen te werken, maar kun je zelfstandig net zo goed resultaten boeken?

Beschik je ook over;

 • een WO-opleiding; Master Stedenbouw aan een technische universiteit of de Academie voor Bouwkunst
 • een visie op toekomstige stedelijke ontwikkeling en ben je in staat deze te verbinden met andere afdelingen en partners
 • uitstekende communicatieve vaardigheden; zowel in tekst als verbeelding
 • minstens 2- 3 jaar werkervaring op het vakgebied
 • Beheersing van de Nederlandse taal

Dan verwelkomen wij jou graag op onze afdeling!

Wat bieden wij?
Je komt te werken in een team bij een bijzondere afdeling waarbij je met jouw inbreng de afdeling inspireert en bijdraagt aan het zetten van grote stappen. Je bent onderdeel van een creatieve en strategische voorloper op het gebied van ‘samen stadmaken’. Wij maken ruimte voor de stad, maar ook voor mensen die bij ons werken. Dat levert jou de kans op om een stempel te drukken op de toekomst van Den Haag. Als senior stedenbouwkundige heb je een veelomvattende en verantwoordelijke functie. Je krijgt de gelegenheid om bij te dragen aan de verdere professionalisering van de afdeling Stedenbouw en Planologie en kunt daarbij volop je talenten benutten.
Daarnaast bieden wij;

 • een tijdelijke arbeidsovereenkomst voor de duur van 12 maanden. Heb je bij de gemeente Den Haag een arbeidsovereenkomst voor onbetaalde tijd of heb je recht op een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd in verband met de ketenbepaling, dan behoud je je arbeidsrecht;
 • een salaris van minimaal €4.683,- en maximaal €6.240,- bruto per maand op basis van een volledige (36-urige) werkweek (schaal 13) waarbij voor zeer ervaren kandidaten een arbeidsmarkttoelage bespreekbaar is;
 • een 36-urige werkweek en de ruimte om compensatieverlof op te bouwen.

Meer weten?
Hebben wij je interesse gewekt en wil jij jouw ervaring inzetten voor een mooie stad? Solliciteer dan op de gave functie senior stedenbouwkundige via het formulier op de website. Wil je eerst meer weten over de inhoud van de functie of de sollicitatieprocedure? Bel of stuur een e-mail naar Hanneke Schippers: 06-52672166 / hanneke.schippers@denhaag.nl

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie / More information