projectsecretaris (technisch-bouwkundig)

Museum Boijmans Van Beuningen zoekt een:

Museum Boijmans Van Beuningen bezit een collectie met grote cultuurhistorische waarde van wereldniveau. In 2019 is het museum een noodzakelijke periode van renovatie en vernieuwing ingegaan. Deze zal naar schatting zeven jaar in beslag nemen. Het programma loopt door in deze Transit-periode en de beroemde museumcollectie blijft zichtbaar bij de buren en in Rotterdamse schoolklassen. Ook reist de collectie naar de wereldtop van musea. Ondertussen vordert de bouw van Depot Boijmans Van Beuningen, het eerste publiek toegankelijke kunstdepot ter wereld dat in 2021 opent en waar de 151.000 kunstwerken veilig worden getoond en verzorgd.

Het museumpand van Museum Boijmans Van Beuningen is eigendom van de gemeente Rotterdam en heeft de status van Rijksmonument. Naar aanleiding van een oplopende onderhoudsachterstand ten gevolge van de aanwezigheid van grote hoeveelheden asbest in de gebouwen heeft de gemeentelijke politiek besloten om tot een grootschalige asbestsanering en renovatie van het museumcomplex over te gaan. Dit renovatieproject is in een samenwerkingsverband tussen gemeente en museum inmiddels in volle vaart. Op korte termijn wordt de architect geselecteerd en zullen de eerste schetsen voor het nieuwe museum worden gepresenteerd.

Vanuit het museum neemt de interne projectleider deel aan het ontwerpteam voor de (technische) planvorming van de renovatie en ondersteunt en begeleidt hij de voorbereidingen voor de saneringswerkzaamheden en de daaraan verbonden beschermingsmaatregelen voor het monument. Tot zijn taken behoren ook het bewaken van de vastgestelde uitgangspunten van het programma van eisen en de terugkoppeling en coƶrdinatie binnen de museumorganisatie tijdens het ontwerp- en uitvoeringsproces.

Ter ondersteuning van onze interne projectleider Renovatie en de projectorganisatie zoeken we op korte termijn een

Projectsecretaris (technisch bouwkundig) 36 uur per week

Wat breng je mee?
Je bent een energieke en gedreven professional op HBO/WO niveau. Je hebt minimaal 5 jaar ervaring met projectmatig werken in ontwerp- en uitvoeringstrajecten. Je beschikt over uitstekende sociale en communicatieve vaardigheden, je hebt een dienstverlenende instelling en je bent praktisch en resultaatgericht. Complexe materie weet je snel tot de kern te herleiden en je kunt bouwkundige en installatietechnische tekeningen lezen. Samenwerken met interne en externe partijen gaat je makkelijk af. Je kunt goed onder tijdsdruk werken, je bent hands on en je draait je hand niet om voor lastige klussen.

Wat ga je doen?
Als projectsecretaris ondersteun je de interne projectleider renovatie en de projectorganisatie bij alle voorkomende werkzaamheden, je bent sparringpartner en je bent verantwoordelijk voor het administratief/organisatorisch beheer van het project. Je plant, organiseert en notuleert (project)overleggen, maakt voortgangsverslagen, notities, rapportages en andere stukken. Je adviseert m.b.t. kwantitatieve en kwalitatieve inzet van projectmedewerkers en zorgt ervoor dat de juiste personen beschikbaar zijn. Je draagt zorg voor een goede procesbegeleiding, correcte en tijdige communicatie, je signaleert knelpunten, neemt wanneer nodig taken over van de projectleider en je bent het aanspreekpunt voor verschillende betrokkenen. Kortom je bent de rechterhand van de projectleider en dat is een rol die op dit punt van je loopbaan helemaal past.

Functie-eisen

  • Afgeronde HBO/WO opleiding, in de richting van architectuur of bouwkunde.
  • Minimaal 5 jaar relevante werkervaring, bijvoorbeeld als assistent projectleider of projectsecretaris bij grote(re) bouwprojecten.
  • Je hebt bij voorkeur het volledige proces van ontwerp t/m uitvoering doorlopen.
  • Je bent communicatief sterk, proactief, oplossingsgericht en stressbestendig.
  • Uitstekende beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift
  • Je bent een geboren regelaar, gericht op samenwerken en je kan goed organiseren en prioriteren.
  • Je bent bij voorkeur woonachtig in, in of in de directe omgeving van Rotterdam

Wij bieden
Een interessante functie, in een aantrekkelijke werkomgeving bij een museum van wereldklasse.
De salariƫring is volgens de museum cao en marktconform.

Sollicitatie
Solliciteren kan tot en met 15 februari 2020 via http://vacature.boijmans.nl.

De functie kan zowel in dienstverband als op freelance basis worden ingevuld.

Museum Boijmans Van Beuningen onderschrijft de Code Culturele Diversiteit. In geval van gelijke geschiktheid, zullen wij de voorkeur geven aan een kandidaat die complementair is aan de (culturele) diversiteit binnen onze organisatie.

Meer informatie
Voor vragen over de functie, kan je contact opnemen met Chris Hayman, projectleider renovatie via hayman@boijmans.nl

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie / More information