Projectleider Stedelijke Ontwikkeling (36u)

Gemeente Zaanstad zoekt een:

De functie
Als projectleider stedelijke ontwikkeling lever je een belangrijke bijdrage aan de vormgeving van de ambities van MAAK.Zaanstad. Je werkt hierbij nauw samen met inwoners, bedrijven en organisaties binnen de stad. Er ligt prachtig werk voor je klaar. Je werkt mee aan de ambitieuze plannen en projecten voor unieke plekken binnen onze stad, zoals:

 • De ontwikkeling van het Hembrugterrein tot een levendig stadsdeel met ruimte voor wonen, werken, cultuur en ontspannen in een historische omgeving.
 • De realisatie van een klein, stedelijke woongebied op het Verkadeterrein, die in haar karakter een verwijzing is naar het industrieel verleden van de Zaanstreek.
 • De transformatie van de Achtersluispolder naar een stedelijk en gemengd werk-woongebied waar o.a. Tony Chocolonely het hoofdkantoor en de fabriek met achtbaan wil realiseren.
 • Het programma voor de Zaanse Schans waar een ontwikkelingsstrategie richting geeft om zowel de bezoekersgroei in goede banen te leiden als het authentieke beeld te behouden.

Samen met de omgeving kom je tot een visie en een plan van aanpak dat zoveel mogelijk aansluit op de wensen op het gebied van ruimte, economie, duurzaamheid, maatschappelijk en cultuur (historie). Je legt samen met de verantwoordelijke programma- of gebiedsmanagers de verbindingen met relevante interne en externe partijen. Je opereert hierbij in een spanningsveld tussen vragen en verwachtingen van de buitenwereld en hetgeen de gemeente kan en wil. Het opbouwen en onderhouden van een netwerk, samenwerken en het creëren van draagvlak staan centraal binnen jouw functie.

Jouw profiel
Jij bent een ervaren, creatieve, gedreven projectmanager/projectleider. Je bent maatschappelijk georiënteerd en staat stevig in je schoenen. Je bent gewend om te werken in een politieke/bestuurlijke omgeving. Gebiedsontwikkeling kent geen geheimen voor jou. Je kunt direct worden ingezet op de realisatie van concrete projecten, op complexe dossiers of incidenteel op processen die gemeentebreed spelen. Jij weet met je projectteam en opdrachtgevers abstracte ideeën concreet te maken om tot een mooi project te komen. Je ziet zelfs in een periode als deze kansen om projecten tot realisatie te brengen. Je hebt zin om met jouw kennis en ervaring een bijdrage te leveren aan de Zaanse ambities én de gemeentelijke organisatie. Verder:

 • Heb je wowerk– en –denkniveau.
 • Ben je onafhankelijk in je denken en beschik je over goede communicatieve vaardigheden.
 • Heb je overtuigingskracht, ben je sterk in onderhandelen en weet je mensen te enthousiasmeren.
 • Herken je jezelf goed in de volgende competenties: visie, verbinden, regisseren, innoverend vermogen.

Het aanbod
Wat krijg je?
Prachtig, betekenisvol werk bij een goede, ambitieuze werkgever. Zaanstad zorgt goed voor haar medewerkers. Hoe? Lees alles over onze arbeidsvoorwaarden op: https://werkenbij.zaanstad.nl/vacatures/arbeidsvoorwaarden. Verder:

 • Een goed salaris van maximaal € 5756,- (schaal 12 of 13 o.b.v. 36 uur, inschaling is afhankelijk van ervaring)
 • Een Individueel Keuzebudget (IKB) van maar liefst 17,05% , dat je kunt besteden aan extra vakantiedagen, opleidingen, een fiets of extra euro’s.
 • Flexibele werktijden, goede werk- privébalans, de mogelijkheid om thuis te werken, doorgroeimogelijkheden en een unieke, goed bereikbare werkplek vlak naast het station.

De organisatie
Zaanstad groeit de komende jaren naar een stad met 200.000 inwoners. Hoe we dat vorm willen geven hebben we vastgelegd in het ambitieuze programma MAAK.Zaanstad. De realisatie van 15.000 tot 20.000 woningen in het binnenstedelijk gebied is een belangrijk onderdeel van dit programma. Maar het gaat niet alleen om deze groei. Het gaat ook om het toevoegen van kwaliteit, waarbij we oog hebben voor nieuwe mobiliteit, duurzaamheid en energietransitie, kansengelijkheid en een gezond economisch klimaat. Om deze ambities in goede banen te leiden hebben we behoefte aan de expertise van ambitieuze en creatieve mensen, die ons helpen om ervoor te zorgen dat de stad in de toekomst verantwoord kan groeien en tegelijkertijd veilig en aantrekkelijk blijft. Daarbij wordt gekeken naar de plaats die Zaanstad inneemt binnen de Metropoolregio Amsterdam op het gebied van woningbouw en infrastructuur, maar ook naar de kwaliteit van leven, wonen, werken en recreëren. Vanuit MAAK.Zaanstad werken we aan deze doelen vanuit een integrale, gebiedsgerichte aanpak. Wij willen dat inwoners, bedrijven en instellingen vanuit hun eigen kracht en mogelijkheden meewerken aan de ontwikkeling van onze stad.

De procedure
Krijg jij energie van deze uitdagende functie? Dan maken we heel graag kennis met jou! Je brief en cv kun je uploaden t/m 17 mei 2020 via het online sollicitatieformulier.

Voor inhoudelijke vragen kun je contact opnemen met Fernando Salinas Camara (Afdelingshoofd Projectmanagement) op 075 6553225. Bel of app met Marjolijn Baltus (Corporate Recruiter) op 06 46170198 voor vragen over de procedure.

Alvast voor in je agenda:

 • 1e gesprekken: Op 25, 26 en 28 mei
 • 2e gesprekken: Op 4 juni (’s ochtends)

Fijn als je hier alvast rekening mee kunt houden in je agenda.

Het zijn bijzondere tijden. Wij vinden goede gezondheid belangrijk, daarom hebben we besloten om de sollicitatiegesprekken voorlopig niet meer op kantoor te voeren, zolang de maatregelen rondom het Coronavisus gelden. We bekijken per procedure of de gesprekken digitaal gevoerd kunnen worden en/of worden uitgesteld. Je wordt hierover verder geïnformeerd als je door ons wordt uitgenodigd voor een gesprek.

Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet door ons op prijs gesteld.