Technisch manager Rijksvastgoed-projecten

Rijksvastgoedbedrijf (RVB) zoekt een:

Als technisch manager bij het Rijksvastgoedbedrijf stuur je een adviesteam aan waarmee je onze klanten — denk aan collega’s in rijkskantoren, paleizen, musea en rechtbanken — adviseert over renovaties, verhuizingen en verbouwingen. Die duurzaam verantwoord zijn én digitaal vooruitstrevend. Zo draag je tastbaar bij aan de meest diverse en complexe vastgoedportefeuille van Nederland.

Stel: één van onze klanten wil zijn intrek nemen in een nieuw kantoorpand. Dan stel jij een technisch adviesteam samen waarmee je de klantvraag analyseert. Hoeveel collega’s moeten worden gehuisvest? Hoe ziet het werkproces eruit? Welke eisen stellen we aan de werkplekken? Welke ICT-systemen en installaties zijn in het gebouw aanwezig en leveren die de gewenste prestaties? Jij brengt een advies uit — vaak met meerdere opties; een kleinschalige aanpak of grootschalige renovatie bijvoorbeeld — waaruit de klant kan kiezen.

Heeft de klant een keuze gemaakt? Dan worden vanuit het project, mede onder jouw begeleiding, externe advies-en ontwerpende partijen betrokken. Je toetst onder andere de ontwerpen van het architectenbureau, de vraagspecificaties of bestekken. Tijdens de dialoog voer je gesprekken met de markt om de aanbesteding in goede banen te leiden. Je borgt de technische en architectonische kwaliteit tijdens de realisatiefase. Zijn er wijzigingen? Dan ga je met de klant om tafel, hoor je hem of haar uit en analyseer je de vraag áchter de vraag. Vervolgens weet jij precies welke specialist een constructieve en positieve draai aan het implementatieproces kan geven.

Jouw technisch adviesteam stuur je projectmatig en non-hiërarchisch aan. Daarnaast werken we binnen het Rijksvastgoedbedrijf volgens het IPM-model (Integraal Project Management), wat betekent dat je een hechte driehoek vormt met de project- en contractmanager. Jullie luisteren goed naar elkaar, staan open voor andermans adviezen en kiezen één logische lijn die recht doet aan de diverse rijksbelangen. Kan iets beter? Dan maak je je daar hard voor. Zo denk je actief mee over beleidsvraagstukken en instrumentontwikkeling én probeer je de ervaring die je meeneemt uit projecten te vertalen naar productverbetering.

Tot slot: ‘slimme’ technieken. Binnen de huisvestingsector zijn digitale en ‘zelfdenkende’ gebouwbeheersystemen een hot topic. Digitale ontwikkelingen gaan razendsnel en hebben behoorlijke consequenties voor de toekomst van gebouwinstallaties. Jij buigt je over de vraag hoe we hierop het beste kunnen anticiperen. Welke voorzieningen moeten we treffen? En welk beleid gaan we maken? Jij gaat dus niet alleen in het hier en nu met projecten aan de slag, maar richt je blik ook op de toekomst.

Functie-eisen

Je zoomt uit, achterhaalt de precieze context, zoomt weer in en brengt je integrale advies uit. Dat doe je op een heldere, sensitieve en overtuigende manier, want je stáát voor jouw adviezen. Verder heb je een assertieve persoonlijkheid: je zoekt mensen actief op en durft ze te bevragen. Je leidt en stuurt. Maar je denkt ook mee en helpt waar nodig. Weet je iets niet? Dan is dat geen zwaktebod. Je weet namelijk dat je deskundige collega’s altijd voor je klaarstaan.

  • Je hebt een technisch wo-diploma, bijvoorbeeld in de richting van architectuur, bouwtechniek, bouwfysica, constructie, elektrotechniek, ICT, beveiliging van de fysieke omgeving of werktuigbouwkunde.
  • Je hebt ruime ervaring met de voorbereiding en realisatie van complexe huisvestingsvraagstukken.
  • Je hebt kennis van bouwprocessen.
  • Je hebt ervaring met het aansturen van teams en coaching.

Reageer voor 31 mei > meer informatie