Beleidsadviseur Ruimtelijke ordening

Openbaar Lichaam Bonaire zoekt een:

Het vormgeven van de ruimtelijke ontwikkeling van Bonaire is een van de belangrijkste uitdagingen van het eiland. Uitgangspunt is dat Bonaire daarbij groeit met behoud natuur. Daarom is het vormgeven van een duurzame integrale ruimtelijke ordening en ontwikkeling, die zowel rekening houdt met de actuele economische en maatschappelijk ontwikkelingen en dilemma’s belangrijke aandachtsgebieden voor jou.

Je bent daarnaast verantwoordelijk voor het verzamelen en analyseren van gegevens. Je signaleert knel- en aandachtspunten en hebt oog voor in- en externe ontwikkelingen, die relevant zijn voor je beleidsveld. Je vertaalt eilandelijke en regionale ontwikkelingen naar acties voor je beleidsterrein(en) en stelt waar nodig beleidsnotities en rapportages op. Indien gewenst of noodzakelijk leg je, in samenspraak met in- en externe (overleg-)partners, voorstellen tot aanpassing van beleid of wet- en regelgeving aan het bestuurscollege voor en treed je als sparringpartner op van het management en het bestuurscollege. Daarnaast treed je op als projectleider bij de uitvoering van projecten.

Functie-eisen:
Je beschikt over minimaal een relevante en afgeronde WO-opleiding, minstens 4 jaar aantoonbare relevante werkervaring en vaardigheid in het schrijven van beleidsnotities en rapportages. Ook heb je ervaring in het leiden van projecten en of ontwikkelingsprogramma’s en heb je inzicht in het politiek- bestuurlijke krachtenveld en maatschappelijke gevoeligheden.
Je bent creatief, betrouwbaar, integer, klant-, samenwerkings-, oplossing-, resultaat- en marktgericht. Daarnaast ben je analytisch ingesteld en beschik je over de nodige politieke-, organisatie- en omgevingssensitiviteit. Je beheerst naast het Nederlands ook het Papiaments in woord en geschrift of bent bereid het Papiaments binnen afzienbare tijd te leren.

Reageer voor 8 juni > meer informatie over de vacature