Projectleider onderhoud en renovatie

Rijksvastgoedbedrijf zoekt een:

Als projectleider onderhoud en renovatie bij het Rijksvastgoedbedrijf (met Utrecht als standplaats) ga je aan de slag op plekken waar anderen zelden komen. Zo ben je bijvoorbeeld verantwoordelijk voor de renovatie van een kazerne. Of zorg je dat een gevangenis aan alle brandveiligheidsnormen voldoet. Mede dankzij jou kunnen gebruikers en bezoekers zich in moderne, comfortabele én veilige gebouwen begeven.

Jij leidt onderhouds- en renovatieprojecten uit de rijksvastgoedportefeuille binnen jouw werkgebied. De ene keer speelt het project zich af bij een gebouw van Defensie, een andere keer in een monumentaal pand of belastingkantoor. Op deze bijzondere plekken ben jij verantwoordelijk voor de onderhouds- of renovatieopgave in deze panden. Van de voorbereidingsfase tot en met de overdracht van de projectgegevens aan de beheersorganisatie.

Voor de projecten ben jij het eerste aanspreekpunt. Voor collega’s en deskundigen, maar óók voor klanten en gemeenten. Afhankelijk van de omvang van een project heb je er zo’n vijf tot tien tegelijk onder je hoede. Krijgen we een projectaanvraag? Dan bekijkt je clusterhoofd samen met de programmamanager binnen welk programma het project het beste past en welke projectleider de beste match is. Wordt een klus aan jou toegewezen? Dan ga je in gesprek met de klant om wensen en eisen helder te krijgen. Die vertaal je vervolgens naar een Project Initiatie Document (PID). Nadat de klant de PID heeft goedgekeurd, zet jij je projectteam met de benodigde technische adviseurs aan het werk. Zij maken ontwerpen, werkbeschrijvingen, ramingen en bestekken, waarbij uiteraard nadrukkelijk rekening wordt gehouden met de geldende wet- en regelgeving.

Bij ieder project houd je met andere zaken rekening. Bij de renovatie van monumenten is het bijvoorbeeld van belang dat historische waarden niet verloren mogen gaan. En bij kantoren moeten dagelijkse activiteiten zoveel mogelijk doorgang vinden. Verder check je of een project binnen een raamovereenkomst past. Is dit niet het geval? Dan start je met de inkoopafdeling een aanbestedingsprocedure op.

Nadat je een aannemer hebt gevonden voor het project, breng je jouw team met de juiste bouwkundigen, elektrotechnici, werktuigbouwkundigen en projectassistenten voor de uitvoeringsfase in stelling. Deze collega’s stuur je gedurende het gehele project aan. Hierbij bewaak je de kwaliteit, projectvoortgang, planning en kosten. Ook zorg je dat iedereen altijd voorzien is van de juiste informatie. Is een project afgerond? Dan ben je ook verantwoordelijk voor de oplevering. Hiervoor maak je onder meer de overdrachtspapieren, garantiebewijzen en tekeningen in orde. Dit alles verwerk je correct in de systemen, zodat een project op de juiste manier wordt afgesloten.

Functie-eisen

Je bent een organisatorisch sterke en proactieve probleemoplosser die altijd gaat voor het beste resultaat. Daarbij houd je rekening met de meervoudige complexe (en eventuele politieke) belangen die kunnen spelen bij de renovatie en het onderhoud aan een gevangenis, militair gebouw of rechtbank. Dit gaat jou prima af, omdat je goed kunt presteren onder tijdsdruk en snel kunt schakelen. Daarnaast heb je uitstekende communicatieve vaardigheden. Of het nu gaat om wethouders, kolonels, werktuigbouwkundigen of elektrotechnici: je brengt gemakkelijk de essentie van het werk aan hen over én overtuigt ze van jouw ideeën.

  • Je hebt minimaal hbo-niveau, dat je kunt aantonen met een voltooide bouwtechnische opleiding of een vergelijkbare studie.
  • Je hebt een projectmanagementopleiding met succes volbracht en minimaal vijf jaar ervaring bij een vastgoedbedrijf of ingenieursbureau.
  • Je hebt ten minste drie jaar werkervaring als (vastgoed)projectleider én ervaring met risicomanagement.
  • Je hebt ervaring met het bepalen van de passende bouworganisatievorm en het formuleren van uitvragen in de voorbereidingsfase en aanbestedingsstrategie, inclusief het opstellen van relevante aanbestedingsdocumenten voor de uitvoeringsfase.
  • Je hebt affiniteit met juridische aspecten binnen projecten.
  • Je kunt resultaat- en klantgericht optreden en beschikt over goed ontwikkelde sociale vaardigheden.
  • Je kunt uitstekend plannen en organiseren.

Reageer voor 29 mei > meer informatie over de vacature