Docent Ruimtelijk Ontwerp

Academie van Bouwkunst Groningen zoekt een:

De Academie van Bouwkunst van de Hanzehogeschool Groningen heeft de ambitie om haar studenten op te leiden tot Engaged Architects. Vanuit haar waarden “get dirty” (met mensen, voor mensen, durf te experimenteren), “act conscious” (bewust handelen, ken je impact) en “add value” (bewust waarde toevoegen), streeft zij ernaar om nationaal en internationaal vanuit haar vakgebied een positieve bijdrage te leveren aan de maatschappij; nu en in de toekomst. De master architectuur vormt samen met haar docenten en studenten een internationale leergemeenschap.

Als Docent Ruimtelijk Ontwerp maak je deel uit van het opleidingsteam en werk je onder de verantwoordelijkheid van een teamleider. Je werkt in een platte organisatie in een klein team van 10 betrokken en enthousiaste collega’s. Ieder teamlid wordt gewaardeerd om de eigen inbreng en talenten. Samenwerken en communiceren gebeurt op een open en eerlijke manier. Met veel passie en ambitie probeert het opleidingsteam het onderwijsprogramma continu te verbeteren. Het team is erop gericht om met elkaar en van elkaar te leren.
Een aantal docenten van de masteropleiding wordt ook ingezet in het onderwijsprogramma van de minor Architectural Design van de Bacheloropleiding Built Environment.

Wie ben jij?
Jij inspireert en enthousiasmeert onze studenten vanuit het onderzoeken, ontwerpen en maken. Je werkt vanuit plezier en nieuwsgierigheid. Je biedt een veilige omgeving, waarin studenten zich volledig kunnen ontplooien. Je bent betrokken, je weet wat studenten bezighoudt en bent oprecht geïnteresseerd in de ander. Je bent goed in staat studenten zowel het belang als de impact, van wat ze leren, in te laten zien en te laten ervaren. Je bent op groei gericht, zowel van je studenten als ook van jezelf. Je leert studenten de onzekerheid van het leren te verdragen en viert met hen niet alleen de momenten van succes maar ook van het falen. Je zorgt voor afwisseling in de les en durft nieuwe dingen te proberen. De begeleiding van jouw studenten kenmerkt zich door continue coaching en het geven van opbouwende feedback. Eigen regie en zelfsturing van de studenten staan hierin centraal.
In het opleidingsteam ben je gericht op samenwerken, samen bouwen en samen leren. Je bent in staat om kritische constructieve feedback te geven en ontvangen Je durft te experimenteren, bent flexibel en resultaatgericht

Wat verwachten wij van jou in de rol van docent?
Als docent begeleid jij onze studenten in hun leerproces. Tot je kerntaken behoren het verzorgen van ateliers en het begeleiden en coachen van studenten. Samen met de collega-docenten lever je een bijdrage aan de ontwikkeling, evaluatie en bijstelling van het onderwijsprogramma. Het deelnemen aan onderzoek zal onderdeel uitmaken van het takenpakket. Het is gebruikelijk om vanuit je eigen netwerk actuele en inspirerende opdrachten te genereren voor het onderwijs en onderzoek.

Wat vragen wij?
Je beschikt over een afgeronde master Architectuur en hebt ervaring in coachend doceren. Je bent bij voorkeur actief in de beroepspraktijk en/of onderzoek. Je hebt een goede beheersing van het Engels en Nederlands, aangezien het onderwijs wordt aangeboden in beide talen. Het masteronderwijs is op donderdagavond en vrijdag. Het onderwijs voor de minor is op dinsdag, woensdag of donderdag en alleen in het eerste semester. Tenslotte gaan wij ervan uit dat je beschikt over een breed vakinhoudelijk netwerk.

Lees via de bijgesloten link de volledige vacaturetekst.

Sluitingsdatum is 14 juni 2020
De 1e ronde sollicitatiegesprekken vindt plaats op vrijdag 19 juni 2020. De 2e ronde is gepland op donderdagochtend 25 juni 2020.

Meer informatie / More information